Close

Strona 86 z 217 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 2164

Domyślnie

Pożycz jakiekolwiek A7 i zobacz, czy jesteś w stanie robić street, portret uliczny i reportaż, ostrząc czymś innym niż dalmierz.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasiek52 Zobacz posta
    Pytanie następujące: co kupić? - Leica M (M240) z drugiej ręki, czy Sony A7RII nowe (pewnie ceny będą podobne)? Mam już crony 35 i 50 oraz 90-tkę też z mocowaniem M (używam z M6) a także voitka 15 z przejścówką na M. Robię landszafty (głównie górskie), ale także nie gardzę streetem, portretem ulicznym i reportażem. No i co byście doradzili? A7 miałoby pracować z powyższymi szkiełkami przez przejściówkę ...
    Jeśli używasz M6 to system Leica znasz bardzo dobrze. Pożycz sobie tego Soniaka i zobacz czy to Ci pasuje. Bo raczej nikt rozsądny Ci nie doradzi "co kupić" - to TWOJE zdjęcia i TWÓJ komfort pracy.
    Sam wiesz najlepiej czego Ci potrzeba...
    P.S.
    Ja bym wziął M240
    Poza tym mając Leice dołączasz do elitarnego klubu snobów, buraków i bogatych dentystów... BEZCENNE!
    Ostatnio edytowane przez pioterkow ; 15-12-2015 o 23:24
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

O, to ostatnie szczególnie do mnie przemawia

Domyślnie

[QUOTE=pioterkow;3639738
    Ja bym wziął M240
    Poza tym mając Leice dołączasz do elitarnego klubu snobów, buraków i bogatych dentystów... BEZCENNE! [/QUOTE]
    Jest w tym niestety dużo prawdy
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

A propos snobizmu i buractwa.
    Być może miałem szczęście, ale jeszcze nie spotkałem w życiu użytkownika Leiki, który by snobował czy puszył się z powodu posiadania takiego sprzętu. Za to spotkałem mnóstwo ludzi, również na tym forum, ale w zasadzie na każdej stronie dotyczącej fotografii, którzy na hasło "Leica" dostają dupościsku, a o sprzęcie i użytkownikach Leiki potrafią mówić tylko z pianą w kącikach ust, a w najlepszym przypadku z pogardą ewentualnie łaskawym pobłażaniem.
    N -> L -> S

Domyślnie

Coś w tym jest. Leikarze powinni założyć związek zawodowy i skandować, że są dyskryminowani.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Coś w tym jest. Leikarze powinni założyć związek zawodowy i skandować, że są dyskryminowani.
    Znakomitej większości - w tym mnie - wystarcza mieć to głęboko w... poważaniu. Skandowanie i demonstracje zostawmy tym, którzy z jakiegoś powodu nienawidzą bogatych dentystów...
    N -> L -> S

Domyślnie

Tak po prawdzie, to znałem tylko jednego bogatego dentystę. Nie miał Leiki, za to miał 50% udziału w prawie własności jakiejś wyspy u wybrzeży Afryki. Nie zbierał obiektywów. Zbierał za to maczety. Nie żyje już. Swego czasu w trakcie sylwestrowej popijawy próbował uciąć głowę jedną z tych maczet jakiemuś kolesiowi, którego poznał parę godzin wcześniej. Facet przeżył cudem; tylko dlatego, że był gruby. Żeby wymigać się od odpowiedzialności (usiłowanie zabójstwa), dentysta skierował się do psychiatryka w Austrii czy Szwajcarii. To go zgubiło. W psychiatryku nie można było brać prochów. Wytrzymał tam chyba ze dwa miesiące, po czym uciekł. Wrócił do Polski, znaleziono go martwego od kilku dni w pokoju hotelowym. Przedawkował jakiś towar.

Morał z historyjki jest taki, że nie naśmiewajcie się z dentystów, którzy w domowej gablotce trzymają sprzęt fotograficzny za kilkadziesiąt tysięcy. Bo w gablotce obok mogą trzymać coś innego.
    Ostatnio edytowane przez Franek_ ; 16-12-2015 o 12:41

Domyślnie

To ja sie pochwale ze znalem snoba i buraka z laika

Domyślnie

Uciekł z psychatryka? To miał o wiele więcej szczęścia niż np. pan Broll...
    N -> L -> S

Strona 86 z 217 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896136186 ... OstatniOstatni