Close

Strona 84 z 209 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 2164

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

28/1.9 to Voigtek kolegi. Pstrknąłem nim akurat tylko kilka zdjęć, ale ostrość była jak najbardizej w porządku i tam, gdize trzeba. Nie miałem problemów z żadnym z tych obiektywów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cooder Zobacz posta
    prawidłowo można to zrobić tylko w Solms
    Cytat Zamieszczone przez pioterkow Zobacz posta
    Zrób kalibracje bezpośrednio w Solms
    Znaczy się, od niedawna znów w Wetzlar, Am Leitz-Park 5.
    https://de.leica-camera.com/Die-Leic...-im-Leitz-Park

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    Kłamczuchy ! Ładnie tam. Blisko mam do Wiednia. Tam też jest godne miejsce serwisowe ?
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Dokładnie tam.
    Jeśli ktoś wybiera się osobiście to może się zdarzyć (może ale nie musi) że jakąś czynność serwisową wykonają "od ręki".
    Polecam poświęcenie czasu na wizytę w muzeum i zobaczenie jak robią obiektywy (przez szybę można popatrzeć).
    Przeważnie też wiszą jakieś fajne zdjęcia i warto odwiedzić sklep który też jest na miejscu w jednym budynku.
    Bardzo pojemny parking przy obiekcie i niezła kawa w barze

- - - - kolejny post - - - - - -

We Wiedniu to nie tyle serwis, co renomowany lajkaszop z mnóstwem dobra wszelakiego.
    Potwierdzam - to jeden z najlepiej zaopatrzonych salonów w Europie. I sprzedawcy mają pojęcie o tym co sprzedają...
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Solms czy Wetzlar, w sumie jeden pies Kalibrować należy w serwisie L. Z tego, co się zorientowałem na forumie L, to cała Europa łącznie z Wiedniem śle raczej do serwisu - stąd też te czasy oczekiwania. Choć może i w tym zakresie coś się zmieniło od czasu, kiedy się tym interesowałem. To było chwilę po oświadczeniu Leiki, że będą darmowo wymieniać skorodowane matryce w M9. No i ich wtedy zasypało...
    N -> L -> S

Domyślnie

Jeden pies, bo na upartego idzie pieszo dojść z Solms do Wetzlar, gdyby ktoś pod stary adres trafił. Ale Wetzlar to święte miasto i powrót do korzeni, a w Solms Leica była na emigracji.

We Wiedniu to nie tyle serwis, co renomowany lajkaszop z mnóstwem dobra wszelakiego.

Oprócz fabryki serwis najwyższej jakości wykonuje także wymierająca generacja mechaników starej daty, do których należy m.in. mój ulubiony Herr Wiener w Monachium. Na forum Leiki można znaleźć zestawienie polecanych warsztatów. Ale do nich najlepiej zajrzeć osobiście, zaznajomić się, pogadać i pokazać aparat. Względnie dać sobie pokazać, bo nierzadko mają na sprzedaż ładne egzemplarze po własnoręcznym przeglądzie. No i oni raczej analogowy sprzęt robią niż cyfrowy.

Domyślnie

Jeden pies, bo na upartego idzie pieszo dojść z Solms do Wetzlar, gdyby ktoś pod stary adres trafił. Ale Wetzlar to święte miasto i powrót do korzeni, a w Solms Leica była na emigracji.

Oprócz fabryki serwis najwyższej jakości wykonuje także wymierająca generacja mechaników starej daty, do których należy m.in. mój ulubiony Herr Wiener w Monachium. Na forum Leiki można znaleźć zestawienie polecanych warsztatów. Ale do nich najlepiej zajrzeć osobiście, zaznajomić się, pogadać i pokazać aparat. Względnie dać sobie pokazać, bo nierzadko mają na sprzedaż ładne egzemplarze po własnoręcznym przeglądzie. No i oni raczej analogowy sprzęt robią niż cyfrowy.
    Nie mieszaj już leiki z emigrantami
    Pytałem o Wiedeń nie tylko ze względu na najkrótszą dla mnie drogę. Pamiętam, że Piotr Janowski kiedy jeszcze pracował M6 dla g.wyborczej dobrze się wypowiadał o tym serwisie. Zresztą nie tylko on. Skoro teraz wszyscy odsyłają do "mekki"... Cóż robić

Domyślnie

W Monachium jak wszedłem do salonu Leici to dostałem wysokiego ciśnienia, zawrotów głowy i drżenia rąk.
    Ledwo co wydostałem się na zewnątrz i jakoś doszedłem do siebie
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    W Monachium jak wszedłem do salonu Leici to dostałem wysokiego ciśnienia, zawrotów głowy i drżenia rąk.
    Ledwo co wydostałem się na zewnątrz i jakoś doszedłem do siebie
    Te objawy na widok sprzętu czy cen ?

Domyślnie

Sprzętu po brzegi, salon mały, cichy i pusty. Nikogo nie ma.
    No to wyobrażacie sobie co w pierwszej chwili pomyslałem
    Było tam chyba wszystko... Po bardzo długiej chwili leniwie wyszedł uśmiechniety sprzedawca. Pochwalił moje Fuji X-E1 i
    zaproponował, że chętnie wszystko pokaże, proszę oglądać i jestem mile widziany.
    Niestety się śpieszyłem, ponieważ musiałem być wtedy przed godz.18 na Munich Show.
    Ale zdaje się, że obsługa w w salonach Leici na najwyższym poziomie.
    Jak jeszcze Leica Gallery miała ekspozycję w Blue City to od czasu do czasu chętnie wpadałem.
    (Miałem w tym centrum maleńkie stoisko na dole.)
    Zawsze było miło, obmacywałem fajne szkła i aparaty, oglądałem wystawy i albumy.
    Nic nie kupiłem, a zawsze był uśmiech i sporo można było się dowiedzieć.
    Po prostu klasa. Pamiętam, że bardzo mi się podobała leica digilux2, choć już to był wtedy lekki przeżytek (wchodziła chyba
    Leica X2)
    Ale chyba wszyscy się zgodzimy, że BC to nie było najlepsze miejsce na salon i wystawę fotografii na miarę Leici.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 29-01-2016 o 01:39
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 84 z 209 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni