I robi fajne zdjecia![]()
Szukaj
Ja zaopatrzyłem się w obiektywy w dość atrakcyjnych cenach, u konkurencji lustrzankowej jest drożej, u bezlusterkowej sporo drożej, same aparaty trzymają wysoki poziom, a obrazki wychodzą podobne jakościowo, dla mnie liczy się cena za cały zestaw i jest bardzo ok.
Jedynie brakuje mi współpracy z lightroom, tethering ma tylko canon i nikon![]()
Chaos napisałem pm. Spytam ile może być wart używany 20 mm?
400-500zł
A 10mm używka? A bez dekielka?
Jaka jest średnica zewnętrzna tego obiektywu? 57mm jak napisał Puch? Czy te 57mm to średnica symbolicznego gwintu?
Ja tam się nie boję a raczej widzę możliwość kupna w niższych cenach sprzętu o dużych możliwościach.Mam nadzieję,że jacyś użytkownicy nx wystraszą się,że jak już samsunga nie będzie to koniec świata itd. i zaczną wysprzedawać i wtedy może uda mi się kupić to na co ostatnio mam chrapkę - korpus nx30 w dobrej cenie![]()
Mało się tu udzielam, ale potwierdzam opinię Waldka. Sam przeglądam oferty w necie pod katem NX30. Uruchomiłem jeszcze znalezionego Canon'a 550D i powiem, że NX300 lepiej się obsługuje. Brak wizjera rozwiązałem przez zbudowanie sobie LCD viewfinder'a z soczewką. 550D ostatnio używam do makro. Tak na marginesie pomóżcie. W jakiej kolejności najlepiej podpinać obiektywy i które do macro. Do 550D mam Tamron'a 10-24 i Canona 35-80. Obecnie wygląda to tak: 550D z założonym 35-80 i do niego odwrotnie zamontowany Helios 44-M4. Czy lepszy będzie ten Tamron? Chciałbym uzyskać jak największe powiększenie.
pzdr zyggy
NX300, 12-24, 18-55, 50-200, 30, EOS 550D, i trochę gratów
wszystkie szpeje na allegro, tak więc jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam![]()
zyggy, do odwracania najlepsze obiektywy z mniejszą ogniskową
Przyszedł czas na to, by nieużywany już od prawie 2 lat NX11 powędrował w świat. Jeśli ktoś coś, to proszę o pm.
FELTOM, pisałem, że 57 mm z groszami to średnica ZEwnętrzna obiektywu 10mm. Zmierzona "sófmiarką".
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami