Szukaj
Jak ktoś nie ma garażu, to przez noc tylko szlifierka zniknie...
Jakiś pomysł dla tych, co nie mają garażu i nocują pod chmurką?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
To może szlifierkę pod maskę na noc? Lub groźbą słowną jak Waldek.
pzdr zyggy
NX300, 12-24, 18-55, 50-200, 30, EOS 550D, i trochę gratów
To w takim razie trzeba kupić aparat FF
- - - - kolejny post - - - - - -
Dopadło mnie to samo.
W czasie podróży poświątecznej kiedy to oczywiście "pociskałem" swojego diesla należycie - zapaliła się lampka check engine.
Po powrocie umawiam się do mechaniora na wtorek co by komputer podpiął i zdiagnozował przyczynę a tu w poniedziałek ścisnął taki mróz, że zgasił kontrolkę
No ale spadł też pierwszy śnieg (po prostu szok styczeń i śnieg)
Z tej okazji postanowiłem sprawdzić czy w moim NX30 klisza nie pęknie bo śniegu nigdy nie fotografował i wybrałem się po śladach chaosa.
Widziałem kilku śnieżnych rowerzystów ale chaosa niestety nie - za to widać jak lasy są demolowane:
Rzeka zresztą też ulega dewastacji:
Ostatnio edytowane przez Krzysztof_BB ; 07-01-2016 o 14:03
Zauważyliście że na alledrogo jakiś gościu bawi się w rekina i wykupuje wszystkie ciekawe obiektywy po czym wystawia dużo drożej, np ma siedem obiektywów 30mm, każdy z innymi zdjęciami, spieprzył ceny niesamowicie.
Ja stałem się już jednosystemowcem, ostatni nikon trafił na giełdę, zostawiłem sobie NX300 i NX30, obiektywy 16mm, 45mm i 18-55mm, szukam w dobrej cenie jeszcze 85mm i będzie spokój w temacie foto na jakiś czas
Czekam na jakies fajne słoneczko i trzeba przepstrykac NX30 na mrozie.
W menu NX30 widzę opcje dotyczące lamp zewnętrznych, o co chodzi, nie spotkałem się z żadnymi lampami do samsunga.
I z tymi obiektywami zostanieCzego mu tak serdecznie, noworocznie życzę XD Będzie miał 7 dobrych obiektywów, bez żadnego body do nich.
Kilka pytan bo jeszcze nie mialem czasu obczaic dokladnie NX500.
Czy jest jakis wezyk do wyzwalania migawki? Chodzi mi o taki zwykly kablowy a nie jakies apki na smartfona.
Czy uzywajac wi-fi do sterowania aparatem i robienia zdjec/krecenia filmow tylni wyswietlacz w aparacie pozostaje wlaczony czy wylaczony?
Przepraszam, ze pytam zamiast sprawdzic, ale akurat nie mam przy sobie aparatu przez najblizsze kilka dni.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Skontaktuj się z nami