Close

Strona 273 z 371 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283323 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 721 do 2 730 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

NX30 też to może. Fajne. NX30 funkcjami jest pomiędzy NX300 a NX500. Pomijając już wizjer, jest to o wiele więcej aparatu, niż NX300. Pozwala np na zmianę wielu parametrów z poziomu komórki, ma dwa pokrętła i swobodnie gibany ekran, i wiele innych udoskonaleń w menu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    W NX500 np jest jeszcze taka genialna możliwość, że możemy rozdzielić punkt AF od pomiaru światła... Które inne aparaty dają taką możliwość?
    Jeśli mowa o pomiarze punktowym, to Canon daje taką możliwość... w jedynkach
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

To się zgadza. Tylko jak dobrać odpowiednią korektę w takich warunkach?
    Na oko. A od czego Ci doświadczenie fotografa?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    NX30 też to może. Fajne. NX30 funkcjami jest pomiędzy NX300 a NX500. Pomijając już wizjer, jest to o wiele więcej aparatu, niż NX300. Pozwala np na zmianę wielu parametrów z poziomu komórki, ma dwa pokrętła i swobodnie gibany ekran, i wiele innych udoskonaleń w menu.
    Dlatego żal że nie doszło do planowanego NX50, który miał mieć matryce jak nx500 bo to co oferuje NX30 może zawstydzić konkurencje, wizjer daje radę i ten patent z wyciąganiem go do tyłu i do góry pod kątem 90 stopni to dobry pomysł, do tego pełna funkcjonalność aplikacji na fonie, interwałometr pełny, sterowanie lampami zewnętrznymi i ogólnie to co jest w nx500 dodane w porównaniu do nx300..

Domyślnie

A propos aplikacji - jeszcze mi się nie udało uruchomić jej. Niby tel widzi aparat, próbuje się łączyć ale coś nie gra. Zainstalowałem upgrade softu w NX500 (wcześniej w ogóle nie widział go tel) ale dalej coś nie trybi... W sumie to nie wnikałem jakoś bardzo w to, może jakiś konflikt na linii Motorola - Samsung, gdybym miał Samsunga pewnie działałoby to lepiej
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Ja też mam z tym problem. Głaskofon Samsung gadał, Wiko gadał, zupełnie dziadowski no-name Vkworld też gadał, a porządniejszy od niego Wileyfox nie gada. Nie miałem siły walczyć. Na pewno problemem jest konfiguracja głaskofonu. Ale z początku miałem problemy z Samsungiem także, a on jedyny z nich ma NFC.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ja też mam z tym problem. Głaskofon Samsung gadał, Wiko gadał, zupełnie dziadowski no-name Vkworld też gadał, a porządniejszy od niego Wileyfox nie gada. Nie miałem siły walczyć. Na pewno problemem jest konfiguracja głaskofonu. Ale z początku miałem problemy z Samsungiem także, a on jedyny z nich ma NFC.
    Może tu jest pies pogrzebany - mój "mądrofon" nie ma NFC, widzi aparat poprzez WiFi i Bluetooth, ale jeśli aplikacja wykorzystuje NFC to kicha
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

...
    W NX500 np jest jeszcze taka genialna możliwość, że możemy rozdzielić punkt AF od pomiaru światła... Które inne aparaty dają taką możliwość?
    W Canonie G7X mamy możliwość rozdzielenia punktu AF od pomiaru światła przy pomiarze punktowym.
    Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jeśli mowa o pomiarze punktowym, to Canon daje taką możliwość... w jedynkach
    XD Słono za taki luksus trzeba zapłacić XD Piękna jest świadomość, że ma się coś, za co w innym przypadku trzeba wybulić znacznie więcej.

NXy to był najlepszy wybór w kategorii możliwości / cena. Wychodzą kolejne Canony formatu APS-C, a jakość dalej daleko w tyle za NX1/NX500, NX300, NX30 itd... Ceny używanego sprzętu spadają, a człowiek użytkuje z poczuciem, że dalej to jest lepszy wybór niż nowości konkurencji...
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yugolex Zobacz posta
    Może tu jest pies pogrzebany - mój "mądrofon" nie ma NFC, widzi aparat poprzez WiFi i Bluetooth, ale jeśli aplikacja wykorzystuje NFC to kicha
    Nie, nie, to nie chodzi o NFC. NFC tylko ułatwia nawiązanie połączenia, bez potrzeby potwierdzania połączenia na obu urządzeniach, itd. Problem na pewno jest w konfiguracji NCF. Mój telefon Samsunga nie chciał zagadać z Samsungami NX i WB, mimo tego, że jedno i drugie Samsung, i wszystkie mają NFC. Z kolei dwa inne telefony nie mają NFC, a bez problemu się sparowały. Z kolei ostatni telefon nie ma NFC, i za cholerę nie mogę go sparować. Nie pamiętam już, co zrobiłem w telefonie Samsunga, żeby w końcu nawiązał łączność. Myślę, że odpowiedzi trzeba szukać w internatach.

Strona 273 z 371 PierwszyPierwszy ... 173223263271272273274275283323 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów