Close

Strona 82 z 217 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 2164

Domyślnie

No dobrze, gdyby odliczyć Summiluxa, to wyszłoby trochę mniej za sam korpus. Tylko jeszcze uszy do paska muszą dorobić, a reszta już jest.
    http://en.leica-camera.com/Photograp...a-M-Edition-60

Domyślnie

Ale jaki to ma związek? M60 to zwykła Mka, tylko bez wyświetlacza, a w tym Konoście wyświetlacz ma być, natomiast różnicą jest system ostrzenia.

Domyślnie

Toteż mówię, że w zasadzie.
    Z punktu widzenia realizacji wizji, czyli tego, co Niemcy nazwaliby redukcją "auf das Wesentliche", to M60 wręcz idzie dalej niż pomysłodawcy Konosta. A z elektronicznym ostrzeniem zamiast optycznego są inne serie Leiki. Do SL to nawet obiektywy M idzie doczepić, więc też jest blisko perfekcji. Kolejnym kokiem w stronę upragnionego ideału jest najnowsza M262. Nie ma wideo, nie ma stereo, pozostaje już tylko wyświetlacz wypieprzyć i będzie całkiem gut.
    Ostatnio edytowane przez JacekB ; 10-12-2015 o 18:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    Wy się podniecacie, a ja na razie widzę, że przez prawie rok od poprzedniej zajawki największym sukcesem owego niewątpliwie genialnego projektu było podwojenie teamu autorskiego, który obecnie liczy aż 7 osób. Bez pieniędzy, bez fachowego doświadczenia, bez zaplecza projektowego i produkcyjnego, za to z fantastyczną wizją. Nadal są w tym samym miejscu, gdzie byli rok temu, tzn. "na etapie rozwoju i pozyskiwania funduszy" i nadal są przekonani, że jest świetnie, a będzie jeszcze lepiej. Szczęścia życzę...
    Przecież piszą, że pełnoklatkowy Konost FF może zostać oficjalnie zaprezentowany już na początku 2016 roku. Szkoda, że "może" a nie "napewno"

Poza tym robią go po to, żeby był tańszy niż leika
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Panowie, byłem ostatnio w sklepie z używanymi Leicami (?) z zamiarem nabycia m6 ttl. Ale że aktualnie na stanie nie było to pomacałem sobie zwykłą em szóstkę, a sprzedawca, niby światowej klasy fachowiec, zaczął mnie namawiać żebym sobie tym wybrykiem natury jaki stworzyła niemiecka firma głowy nie zawracał. Bo to kółko nie takie, bo awaryjny dziad jest, a ten ttl to już w ogóle jakaś pomyłka, bo jest a nikt nie używa, że już o trzech diodach w wizjerze nie wspomnę.

No i mi skubany namieszał, bo za tą wersją to się specjalnie dla większego kółka rozgladałem, a w internecie cisza na temat porównania tych dwóch modeli. Trzymał ktoś z Was oba w rękach? Albo czy udaje mu się w miarę sprawnie kręcić tym malutkim w m6 i niższych?

Domyślnie

m6 czy m6ttl to jeden pies. Kółkiem w ogóle bym się nie przejmował, normalnie da się go używać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sconner Zobacz posta
    Trzymał ktoś z Was oba w rękach? Albo czy udaje mu się w miarę sprawnie kręcić tym malutkim w m6 i niższych?
    W M6 kółko jest nie tylko mniejsze, ale też pracuje w odwrotnym - nielogicznym w stosunku do strzałek wyświetlanych w wizjerze - kierunku niż w M6 TTL. Drobnostka, ale może komuś przeszkadzać...
    N -> L -> S

Domyślnie

Po 1 to nie szukalbym przelozenia cena konosta-realna cena Mki

Po 2 nie chcialbym wydac na puszke zlozona u babci na stryszku 10 tys i dowiedziec sie za kilka lat ze nasza magiczna 7emka poklucila sie o dziewczyne, podzelila i teraz jedni pracuja nad magiczna pralka, drudzy robia dostepne cenowo promy kosmiczne a John od serwisu przezucil sie na surfowanie i azjatki
    Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 11-12-2015 o 09:17

Domyślnie

A ja myślę, że ten Konost może dać jakiś obraz na temat rzeczywistych cen i tego, ile się przepłaca za Leikę. Zakładając, że ten Konost w ogóle powstanie, to to będą praktycznie takie same aparaty. Ten sam system ostrzenia, parę guzików na krzyż, bez wielkich bajerów.

Cytat Zamieszczone przez ranbir kapoor Zobacz posta
    John od serwisu przezucil sie na surfowanie i azjatki

Strona 82 z 217 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132182 ... OstatniOstatni