?????????
Szukaj
No dobrze, gdyby odliczyć Summiluxa, to wyszłoby trochę mniej za sam korpus. Tylko jeszcze uszy do paska muszą dorobić, a reszta już jest.
http://en.leica-camera.com/Photograp...a-M-Edition-60
Ale jaki to ma związek? M60 to zwykła Mka, tylko bez wyświetlacza, a w tym Konoście wyświetlacz ma być, natomiast różnicą jest system ostrzenia.
Toteż mówię, że w zasadzie.
Z punktu widzenia realizacji wizji, czyli tego, co Niemcy nazwaliby redukcją "auf das Wesentliche", to M60 wręcz idzie dalej niż pomysłodawcy Konosta. A z elektronicznym ostrzeniem zamiast optycznego są inne serie Leiki. Do SL to nawet obiektywy M idzie doczepić, więc też jest blisko perfekcji. Kolejnym kokiem w stronę upragnionego ideału jest najnowsza M262. Nie ma wideo, nie ma stereo, pozostaje już tylko wyświetlacz wypieprzyć i będzie całkiem gut.![]()
Ostatnio edytowane przez JacekB ; 10-12-2015 o 18:57
Panowie, byłem ostatnio w sklepie z używanymi Leicami (?) z zamiarem nabycia m6 ttl. Ale że aktualnie na stanie nie było to pomacałem sobie zwykłą em szóstkę, a sprzedawca, niby światowej klasy fachowiec, zaczął mnie namawiać żebym sobie tym wybrykiem natury jaki stworzyła niemiecka firma głowy nie zawracał. Bo to kółko nie takie, bo awaryjny dziad jest, a ten ttl to już w ogóle jakaś pomyłka, bo jest a nikt nie używa, że już o trzech diodach w wizjerze nie wspomnę.
No i mi skubany namieszał, bo za tą wersją to się specjalnie dla większego kółka rozgladałem, a w internecie cisza na temat porównania tych dwóch modeli. Trzymał ktoś z Was oba w rękach? Albo czy udaje mu się w miarę sprawnie kręcić tym malutkim w m6 i niższych?
m6 czy m6ttl to jeden pies. Kółkiem w ogóle bym się nie przejmował, normalnie da się go używać.
Po 1 to nie szukalbym przelozenia cena konosta-realna cena Mki
Po 2 nie chcialbym wydac na puszke zlozona u babci na stryszku 10 tys i dowiedziec sie za kilka lat ze nasza magiczna 7emka poklucila sie o dziewczyne, podzelila i teraz jedni pracuja nad magiczna pralka, drudzy robia dostepne cenowo promy kosmiczne a John od serwisu przezucil sie na surfowanie i azjatki
Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 11-12-2015 o 09:17
A ja myślę, że ten Konost może dać jakiś obraz na temat rzeczywistych cen i tego, ile się przepłaca za Leikę. Zakładając, że ten Konost w ogóle powstanie, to to będą praktycznie takie same aparaty. Ten sam system ostrzenia, parę guzików na krzyż, bez wielkich bajerów.
![]()
Skontaktuj się z nami