Close

Strona 81 z 217 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 2164

Domyślnie

Osobiście, nie widzę jednego powodu dla którego ta puszka miała by być "tania". Na mój gust będzie 4500-5000 euro na starcie.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    burton - ja czekam na ten aparat. Jego cena pokaże, o ile przewartościowana jest Leica, tj. produkt o jakiej realnej wartości oferuje za te 25000 PLN. I już nie będzie idiotycznych usprawiedliwień typu 'Kupiłbym inny aparat, ale Leica nie ma alternatywy w postaci innego cyfrowego dalmierza'.
    Też z nadzieją oczekuje na ten aparat. Prosta, służąca wyłącznie do fotografowania manualna puszka, do której bez przejściówek można by podpinać szkła z bagnetem M. Dwa przyciski, kółko czasów, pierścień przysłony i jazda Do tego sprawne, manualne ostrzenie i nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba Szkła leiki, vojtki, zeisy... Bajka !

Coście się tak uparli na te 15 tys. za body ?! Jak pełna klatka będzie za droga to mogę kupić cropową Przynajmniej nie trzeba tak przymykać żeby uzyskać większą GO
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Osobiście, nie widzę jednego powodu dla którego ta puszka miała by być "tania". Na mój gust będzie 4500-5000 euro na starcie.
    Osobiście, nie widzę jednego powodu dla którego ta puszka miała by się sprzedawać w cenie 4500 - 5000 euro na starcie w sytuacji, gdy M262 kosztuje 5500 euro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Osobiście, nie widzę jednego powodu dla którego ta puszka miała by się sprzedawać w cenie 4500 - 5000 euro na starcie w sytuacji, gdy M262 kosztuje 5500 euro.
    Zgadza się. Nie miałbym nic przeciwko, żeby różnica w cenie między M262 a Konostem FF była jak M7 a Bessa r4
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Bo tak z drugiej strony, co tu ma kosztować więcej niż w takim Sony a7? Jest jedynie ten patent na ostrzenie (który swoją drogą ma być powodem, dla którego ten Konost ma być... tańszy niż Mka, która ma dalmierz optyczny a nie cyfrowy), a w pozostałym zakresie to ten a7 na pewno ma więcej kosztownych bajerów.

Domyślnie

Franek_, nie patrz na koszty. Dzielna firma proponuje ci niszową puszkę, która będzie ich zdaniem (zgaduje ) wyjątkowa: bagnet M, elektroniczny celownik super HiTech, ani jednego niepotrzebnego guzika, ludziom już się podoba... Nie sadze aby była tania. Ale pewnie się mylę. Oby
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Wy się podniecacie, a ja na razie widzę, że przez prawie rok od poprzedniej zajawki największym sukcesem owego niewątpliwie genialnego projektu było podwojenie teamu autorskiego, który obecnie liczy aż 7 osób. Bez pieniędzy, bez fachowego doświadczenia, bez zaplecza projektowego i produkcyjnego, za to z fantastyczną wizją. Nadal są w tym samym miejscu, gdzie byli rok temu, tzn. "na etapie rozwoju i pozyskiwania funduszy" i nadal są przekonani, że jest świetnie, a będzie jeszcze lepiej. Szczęścia życzę.

Oskar Barnack też miał genialną wizję, ale zanim Oskar Barnack miał swoją wizję, to najpierw miał za sobą kilkanaście lat pracy w firmie, która miała pojęcie o optyce i kamerach filmowych, a nad sobą miał szefa, który miał pojęcie, o co chodzi w interesie. A i tak jeszcze ponad 10 lat było potrzeba, zanim wizja nabrała realnego kształtu i trafiła do sklepów.

Już prędzej uwierzę w realność tych obiektywów przypominających Summarity.

Domyślnie

No i cala zabawa poszła się ...
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

JacekB - ale w dzisiejszych czasach, tak w zasadzie to co to jest za filozofia taki aparat cyfrowy? Matrycę kupić od kogoś, obudowę zaprojektować w CADzie, jedynie rozkminić trzeba ten elektroniczny dalmierz. Ale skoro studenci politechnik w Polsce budują jakieś roboty do jeżdżenia po Księżycu, to zaprojektowanie kopii czegoś, co w zasadzie zostało wymyślone 60 lat temu nie jest jakimś nieosiągalnym wyczynem. Przecież za pomocą takich małych teamów i startupów ludzie samochody budowali.

Czy nadal są na tym samym etapie? Nie wiemy tego. Konkretów nie ma, i pewnie ze względu na kosztochłonność całego przedsięwzięcia będą nie prędko, ale ja nie uważam pomysłu za nierealny. To się sprowadza do skopiowania 60-letniego urządzenia, wywalenia klapki z tyłu i zastąpienia jej matrycą (zapewne kupioną od jakiejś firmy) oraz zastąpienia optycznego dalmierza elektronicznym. To nie jest rocket science.

Domyślnie

Pomysł jest realny. Powiem więcej: ten pomysł już w zasadzie został zrealizowany. Tylko kosztuje, cholera jasna, 15 tysięcy. I wcale nie w PLN wyrażonych.

Strona 81 z 217 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131181 ... OstatniOstatni