Close

Strona 72 z 217 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 2164

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

o widzę, że się dzieje!

z wieczora mam jedno

i z rana w drodze do roboty

Domyślnie

Jak robocie, RAW, JPG? Kolory są super, i zastanawia mnie, czy wymaga to dużo wysiłku?
    POGO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papkorn Zobacz posta
    Jak robocie, RAW, JPG? Kolory są super, i zastanawia mnie, czy wymaga to dużo wysiłku?
    ja robię rawy (DNG), obróbka to głównie korekcja kontrastu/czerni, w zdecydowanej większości wystarczy mi kilka podstawowych suwaków w LR, korekta WB wg uznania
    ogólnie duża przyjemność, bo zaprojektowali to jakby z charakterem (filmu analogowego), a nie wyblakłej, bezpiecznej neutralności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Grubo. Można się nawet z tym w pewnym stopniu zgodzić.

Ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że autor pisząc o kompleksach innych (Leica jako towar luksusowy, symbol statusu społecznego), demonstruje też... swoje własne kompleksy. Jeśli jak pisze od 50 lat używa Leiki jako narzędzia do fotografii, to mógłby po prostu mieć gdzieś wszystkich leikowych nuworyszy, którzy chcą zadawać szyku niemieckimi cyfrówkami, i dalej robić to co robił, a nie wylewać żale na blogu.
    N -> L -> S

Domyślnie

Ja troche go rozumiem, pomyśl że lubisz chodzić w dresie. Niestety w dresie chodzą w większości ludzie pewnego typu, automatycznie jesteś więc klasyfikowany jako przeciętny dresiarz pomimo iż możesz być intelaktualistą najwyższych lotów - wręcz stratosferycznych (nie w sensie konfekcyjnym). Oczywiście można mieć w d***e to że automatyczna klasyfikacja przez jednostki przeciętne, spowoduje przypisanie do średniej-dresiarskiej, co nie zmienia faktu że może być odrobinę niewygodnie - w związku z czym możesz dokonać wpisu na blogu o tym że w dresie teraz niestety chodzą cinkciarze/handlarze/użytownicy reklamówek BOSS, dająć ujście swojej małej frustracji.

Strona 72 z 217 PierwszyPierwszy ... 2262707172737482122172 ... OstatniOstatni