Szukaj
Tego jeszcze nie wiem, pomyślę jak zrealizuje tegoroczne cele NexoweZ wyborem jest trudna decyzja, najbliżej mi do Canona...
A mnie dzisiaj poległ AF a6000 + Sel 50mm przy fotografowaniu dziecka na huśtawce. :P Najpierw punkt, potem szeroki. Coś tam trafiłem (w końcu jest to 11 fps), ale nie wyglądało to tak jak na tym filmie z samochodzikiem na youtubie (chociaż tam użyli innego szkła).
Canon czemu? Miałeś wcześniej? Kolory? Sam trochę żałuję tego a6000. Może trzeba było schować kasę w skarpetę i przesiąść się od razu na FF. Chociaż nie wiadomo czy z FF byłbym zadowolony (ciężar). :P Zawsze bardziej zielono, gdzie nas nie ma.
Próbowałeś z AF-C?
Canona miałem ale A610 (kompakt). Ciągnie mnie do C ponieważ ma tani szeroki kąt 10-18, bardzo dobry obiektyw 70-200 F4, podobają mi się kolory i "plastyka" zdjęć, choć zdaje sobie sprawę, że o plastyce można mówić w przypadku szkieł L. Problem w tym, że przydałoby się 300mm na końcu a tutaj albo trochę lepszy od Nexowego tele Tamron 70-300 albo drogi 70-300 L. Martwi mnie tylko słaba matryca w Canonie pod względem rozpiętości tonalnej. Nex też ma swoje zalety z którymi ciężko się rozstać, przede wszystkim mały rozmiar i waga, nie czuje wcale kiedy noszę go w górach kilka godzin. Pożyjemy zobaczymy, najpierw trzeba sprzedać to co zostało, będzie większa motywacja.
Znajoma ma Canona 100 L makro i zoom 100-400 L (starszy model), i te obiektywy mnie "rozkładają" - są bardzo dobre. Do korpusów Canona trochę nie mam przekonania, ale te obiektywy są świetne.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Ikit, a co masz do Tamrona?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami