Rolka miesięcznie to nie fotografowanie. Przynajmniej dla mnie. Ale ja to na ilość idę, nie jakość.
Szukaj
Rolka miesięcznie to nie fotografowanie. Przynajmniej dla mnie. Ale ja to na ilość idę, nie jakość.
Zależy co kto foci. Czasami sa puste miesiące, za to w sezonie robi się więcej.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Ja polecam Nikon F70 - jednoobiektywowa lustrzanka przystępna cenowo.
Usunięto stopkę - regulamin forum!
F70 ma chora logike obslugi. FM2n/FE2/FA/FG/F3/F801s/F90x/F80/F100 jedna z tych zaspokoi Twoje potrzeby. Jest jeszcze FM3a ale cena powala.
Ostatnio edytowane przez gALL ; 23-06-2015 o 19:30
Od wielu lat robię F70 i absolutnie nie uważam, że ma cokolwiek chorego![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Zdecydowanie polecam FA oraz szkła przed AF czyli AI/AI-S.
Pancerne, klasyczne....
Ja np. pstrykam teraz lekkim zestawem FA + 55/1.2
Bardzo mi się ten zestaw podoba, no i FA jako JEDYNY aparat Nikona ma tryby P, S, A, M z obiektywami bez CPU.
Np. synek fajne minki ostatnio stroił, szybko za FA, tryb "P" (to było w nocy w domu), i trzaskam jedno po drugi (trzeba było szybko), jedyne co muszę robić to ustawić ostrość, resztę już FA dobiera samo.
Żadne inne body Nikona tak nie zrobi, musisz co najmniej w tryb "A" ustawić lub M klasycznie.
Fuji GSW 690 III, Pentax 67, Nikon F4, FA, FM2, D3, D3200 Full Spectrum
Mogę Ci polecić Nikon F70, spisuje się dobrze
Dla początków lub powrotu do analoga polecam manualnego Nikona np. FE2 - przetestowane na sobieDuża frajda z naciągania migawki i ręcznego ostrzenia. Jest czas na zastanowienie sie nad zdjeciem. Sam aparat ma bardzo dobry pomiar w trybie A, jest lekki i solidny. Tak jak radzili już inni, warto na ebayu poszukac egzemplarza od sprawdzonego sprzedawcy i w dobrym stanie potwierdzonym szczegółowymi zdjeciami - ja tak zrobiłem. Na naszym portalu "a" najczesciej trafiaja sie dosc wyeksploatowane egzemplarze (cóż z tego że tanie), a jesli pojawia sie jakis w dobrym stanie kosmetycznym, to cena jest windowana przez chetnych.
---------
"Należy pamiętać, że wybór ekspozycji jak również wykonanie fotografii są twórczością" - z instrukcji światłomierza Swierdłowsk 4
Skontaktuj się z nami