Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Początki

Domyślnie

Rolka miesięcznie to nie fotografowanie. Przynajmniej dla mnie. Ale ja to na ilość idę, nie jakość.

Domyślnie

Zależy co kto foci. Czasami sa puste miesiące, za to w sezonie robi się więcej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja polecam Nikon F70 - jednoobiektywowa lustrzanka przystępna cenowo.
    Usunięto stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

F70 ma chora logike obslugi. FM2n/FE2/FA/FG/F3/F801s/F90x/F80/F100 jedna z tych zaspokoi Twoje potrzeby. Jest jeszcze FM3a ale cena powala.
    Ostatnio edytowane przez gALL ; 23-06-2015 o 19:30

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Od wielu lat robię F70 i absolutnie nie uważam, że ma cokolwiek chorego
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    F70 ma chora logike obslugi. FM2n/FE2/FA/FG/F3/F801s/F90x/F80/F100 jedna z tych zaspokoi Twoje potrzeby. Jest jeszcze FM3a ale cena powala.
    Ja zaczynałem od F80 i zdecydowanie polecam każdemu!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie

Zdecydowanie polecam FA oraz szkła przed AF czyli AI/AI-S.
    Pancerne, klasyczne....
    Ja np. pstrykam teraz lekkim zestawem FA + 55/1.2
    Bardzo mi się ten zestaw podoba, no i FA jako JEDYNY aparat Nikona ma tryby P, S, A, M z obiektywami bez CPU.
    Np. synek fajne minki ostatnio stroił, szybko za FA, tryb "P" (to było w nocy w domu), i trzaskam jedno po drugi (trzeba było szybko), jedyne co muszę robić to ustawić ostrość, resztę już FA dobiera samo.
    Żadne inne body Nikona tak nie zrobi, musisz co najmniej w tryb "A" ustawić lub M klasycznie.
    Fuji GSW 690 III, Pentax 67, Nikon F4, FA, FM2, D3, D3200 Full Spectrum

Domyślnie

Mogę Ci polecić Nikon F70, spisuje się dobrze

Domyślnie

Dla początków lub powrotu do analoga polecam manualnego Nikona np. FE2 - przetestowane na sobie Duża frajda z naciągania migawki i ręcznego ostrzenia. Jest czas na zastanowienie sie nad zdjeciem. Sam aparat ma bardzo dobry pomiar w trybie A, jest lekki i solidny. Tak jak radzili już inni, warto na ebayu poszukac egzemplarza od sprawdzonego sprzedawcy i w dobrym stanie potwierdzonym szczegółowymi zdjeciami - ja tak zrobiłem. Na naszym portalu "a" najczesciej trafiaja sie dosc wyeksploatowane egzemplarze (cóż z tego że tanie), a jesli pojawia sie jakis w dobrym stanie kosmetycznym, to cena jest windowana przez chetnych.
    ---------
    "Należy pamiętać, że wybór ekspozycji jak również wykonanie fotografii są twórczością" - z instrukcji światłomierza Swierdłowsk 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MorgothV8 Zobacz posta
    Zdecydowanie polecam FA oraz szkła przed AF czyli AI/AI-S.
    Pancerne, klasyczne....
    Ja np. pstrykam teraz lekkim zestawem FA + 55/1.2
    Bardzo mi się ten zestaw podoba, no i FA jako JEDYNY aparat Nikona ma tryby P, S, A, M z obiektywami bez CPU.
    Np. synek fajne minki ostatnio stroił, szybko za FA, tryb "P" (to było w nocy w domu), i trzaskam jedno po drugi (trzeba było szybko), jedyne co muszę robić to ustawić ostrość, resztę już FA dobiera samo.
    Żadne inne body Nikona tak nie zrobi, musisz co najmniej w tryb "A" ustawić lub M klasycznie.
    Kolego, wracam do analogów pod pradawnych czasach zabawy Zenithem.

Trafiłem fajna okazje za grosze - FE z obiektywami 35-70 f3,3-4,5 oraz 80-200 f 4,5.

Dzisiaj dokupiłem F3/T HP. Czy obiektywy pasują do obydwu typów?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów