juz nie moglem edytowac.
ja tylko jeszcze czekam zebym mogl za cene ponizej 3tys dorwac NX1. wtedy naprawde bede szczesliwy z moim systemem NX.
teraz cena jeszcze za wysoka dla mnie, wiec dojezdzam NX200.
Szukaj
juz nie moglem edytowac.
ja tylko jeszcze czekam zebym mogl za cene ponizej 3tys dorwac NX1. wtedy naprawde bede szczesliwy z moim systemem NX.
teraz cena jeszcze za wysoka dla mnie, wiec dojezdzam NX200.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Z obiektywami jest krucho, mam tylko kit 18-55mm III IOS, sprawdza się dobrze, ma pewne ograniczenia ale dzielnie konkuruje z zestawem nikon D7000 + sigma 17-70mm USM.
Jakieś jasne zoomy to już nie ma nawet sensu szukać ze względu na cenę.
Wczoraj bawiłem się manualnymi obiektywami i jestem zadowolony z focus peaking, da się nawet tak robić zdjęcia ale trzeba praktyki bo jednak ostrzenie w jasnym wizjerze D80/D90/D7000 jakie miałem jak dla mnie jest prostsza.
Zdjęcia z manualnym Minolta 50mm f/1.7
http://imgur.com/a/acJ55
Pełna wersja lepsza
Zdjęcia tak fajne, że mógłbyś dać tu próbki do polizania, a kto będzie chciał, to obejrzy całe.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
No mówiłem, że ładne i warto pokazać!![]()
Plotką się brzydzę, ale jeśli ta okaże się prawdziwa to słabo <<klik>>
No, niestety, jest to dość prawdopodobne. Już od jakiegoś czasu krążyła plotka, że Samsung wycofuje się z rynku foto w Eu i Am., ale wynikało z nich, że w Azji chyba chce pozostać.
Zastanawiam się, jak to było możliwe, że Samsung tracił na NX-ach, podczas gdy Sony chyba zarabiało na NEXach, a ceny sklepowe w sumie były dość podobne... Ceny osprzętu Samsunga (obiektywów, lamp) były chyba nawet wyższe.
Jeśli wszędzie tak kręcono wałki w dystrybucji i serwisie jak u nas to niedziwne że są na minusie![]()
Skontaktuj się z nami