Close

Strona 134 z 370 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144184234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 331 do 1 340 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam Fotgę do Koniki AR; jest to najlepiej wykonany ze wszystkich moich adapterów.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Plotka okazała się być tylko plotką <<klik>>

Domyślnie

Ale to dementowanie nie wyszło im najlepiej.
    Nie napisali nic, co by zaprzeczyło plotce definitywnie, z czego nie mogliby się wycofać. W stylu "mamy w planach w... wypuścić nowy obiektyw/aparat".
    Przekaz brzmi raczej "zostajemy" a w domyśle "nie uciekajcie, nie przestawajcie kupować tego, co jest na półkach..."

Pożyjemy, zobaczymy. Byłbym spokojniejszy, gdyby ich oswiadczenie brzmiało zupełnie inaczej. Po tym nie wiem nic.

Btw. Mam adapter OM na NX, sprawdza się ok. Ale nie zwracałem uwagi na markę XD
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

no przeciez masz napisane ze wycofanie z biznesu foto jest nieprawda i dodatkowo, ze produkcja obiektywow i aparatow bedzie kontunuowana (chyba nie beda klepac przez nastepnych kilka lat nx500 i nx1 tylko wejda nowe modele z czasem).
    jak bedzie - zobaczymy. dla mnie najwazniejsze jest zeby wyszedl sami 300/2,8

chociaz z drugiej strony napisali, ze nie wyjda z foto. nie wspomnieli o linii NX a o to wlasnie chodzi w tych plotkach...
    Ostatnio edytowane przez HYPER ; 24-09-2015 o 11:12
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cześć,
    Pisałem wcześniej o białej plamie i rzeczywiście wyszło, że robi to rysa na soczewce obiektywu. Będzie potrzebny nowy, do nx300. Gdzie mogę szukać 18-55 kitowego, na allegro jest jeden
    http://allegro.pl/samsung-nx-18-55mm...678610896.html a chciałbym znaleźć coś trochę taniej, bo za 1000 już można nowy aparat kupić.

Dzięki za pomoc

Domyślnie

Możesz ewentualnie zakupić 20-50 ich jest więcej i taniej wyjdzie. Jeżeli ograniczenie z dołu Cię nie przeraża.

"and there is no official plan to stop production of cameras and lenses."
    Oficjalnych planów nie ma... Ale nieoficjalne mogą być, albo są... To słowo "oficjalne" dało wiele do myślenia komentującym na tej stronie i mi też.
    NX500 z pz... I tak się czaję na niego i tak
    Ostatnio edytowane przez FelTom ; 24-09-2015 o 13:29
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

a czemu chcesz sie pakowac w 18-55mm?
    przeciez mozesz kupic nowego 16-50mm PZ za jakies 7 stowek na allegro. jest lepszy od 18-55mm, szerszy na dole, mniejszy i ma precyzyjnieszy silnik AF.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    przeciez mozesz kupic nowego 16-50mm PZ za jakies 7 stowek na allegro. jest lepszy od 18-55mm, szerszy na dole, mniejszy i ma precyzyjnieszy silnik AF.
    mógłbyś mi dać jakiś przykładowy link z allegro lub jakiegoś sklepu? dzięki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    dużej różnicy nie ma ... ale 1650 jest optycznie dużo gorszy od 18-55

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    dużej różnicy nie ma ... ale 1650 jest optycznie dużo gorszy od 18-55
    co to oznacza najprościej ujmując? mógłby mi ktoś w paru zdaniach porównać oba obiektywy, który jest lepszy do czego, bo podejrzewam, że jeden będzie lepszy do pewnego typu zdjęć a drugi do innych, czy nie?

Strona 134 z 370 PierwszyPierwszy ... 3484124132133134135136144184234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów