Z serwisem to wiadomo, ale marketing, reklama i dystrybucja u nas leżały. Nie wiem, czy były tam przekręty, ale na pewno spora niekompetencja. Robili to tak, jakby chcieli, żeby upadło. Celowo.
Szukaj
Z serwisem to wiadomo, ale marketing, reklama i dystrybucja u nas leżały. Nie wiem, czy były tam przekręty, ale na pewno spora niekompetencja. Robili to tak, jakby chcieli, żeby upadło. Celowo.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
No właśnie zastanawiam się już od chwili, gdy dotarła do mnie plotka o wycofywaniu się Samsunga z rynku foto w Polsce - potem, że w Europie i Amerykach, a ostatecznie - że w ogóle. Mam trochę tego szpeju, i teraz zastanawiam się, co zrobić. Sprzedać, póki jeszcze to jest cokolwiek warte, zanim zrobi się bezwartościowe? Czy po prostu nie patrzeć na to w ogóle w aspektach finansowych, tylko po prostu fotografować i cieszyć się, póki działa, a jak się zepsuje, to wyciepnąć i zapomnieć?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Chętnie przygrane za grosze obiektywy
Tak serio, przecież zagrywka samsunga nie spowoduje ze nam aparaty przestana robić zdjęcia, wiec spokojnie czekać na rozwój tematu, gorsza sprawa jak ktoś wydal dużo na obiektywy i w przyszłości jedyną alternatywą upgradu body będzie używany nx1 lub nx500.
Ja liczę obecnie na przeceny obiektywów, amazon już obniża, czuje po kościach że w najbliższym czasie kupie 45mm i jasnego zooma ale ten drugi musi być mocno przeceniony![]()
Jeszce brakuje żeby system NX stał się kolekcjonerskim.
jak ktos wczesniej wspominal 'gdyby byl czarny' to prosze:
http://www.euro.com.pl/kompakty-z-wy...p=1999.00&cr=0
taniutko![]()
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
tu też
http://www.oleole.pl/kompakty-z-wymi...p=1999.00&cr=0
albo plotki wystraszyły albo poszło oficjalne info z samsunga, teraz tylko niech przecenią reszki obiektywów po sklepach i będzie ok, chętnie kupie na wyprzedaży 45mm za 500zł i -50% na jasnym zoomie![]()
nie ma mowy o takich obnizkach. zwlaszcza linii S, ktora w Polsce nie istnieje.
Na moje to normalne obnizki aparatow zwiazane z dlugoscia obecnosci na rynku.
szkla ani drgna.
Czuję ogromny żal, na równi z informacją o wycofaniu się Minolty z rynku fotograficznego...
Marzył mi się NX300, a obecnie NX500... Problem będzie, gdybym go zakupił i w pewnym momencie odmówi posłuszeństwa... Wtedy zostaje się z masą niepotrzebnego sprzętu...
Może zakup NX500 i za grosze kolejnego NX1000 i cieszyć się systemem przez długie lata?
Tylko za ileś lat to będzie archaizm...
To nic w porownaniu do decydentów Kodaka swego czasu... Czy analogicznych w Minolcie... Ale gdy jakieś barany doprowadzają do upadku czegoś świetnie się zapowiadajacego.. Naprawdę trzeba mieć antytalent.
Muszę przemyśleć sprawę.
Na razie NX1000 daje mi bardzo wiele radości i mam nadzieję, że długo tak pozostanie.
Btw ze względu na odległości mocowań, nie wiecie może, czy są jakieś przejściówki Samsung NX na Nex lub u4/3?
Ostatnio edytowane przez FelTom ; 20-09-2015 o 13:03
czym Wy sie martwicie?
po pierwsze system nie zostal zapowiedziany jako trup.
po drugie wasze sprzety beda robic nadal swietne foty i malo tego - nadal mozecie wejsc na stopien wyzej nx500/nx1, no chyba, ze juz ktos ma.
dodatkowo mysle, ze taki gigant jak Samsung nie zostawi tysiecy uzytkownikow bez serwisu przynajmniej przez kilka nastepnych lat. bylaby to zbyt duza strata wizerunkowa.
ja juz sie rozgladam i mysle o wymianie mojego nx200 na nx1.
Skontaktuj się z nami