Duży format raczej nie istnieje aktualnie na rynku (nisza nisz) chyba o średni ci chodziło...
Szukaj
Duży format raczej nie istnieje aktualnie na rynku (nisza nisz) chyba o średni ci chodziło...
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
+1
Średni to tez nisza pod znakiem zapytania.
Raczej nie istnieje, ale bardziej ze względu na zainteresowanie kupujących. Np Sinar robi.
Ciut przesadzacie, cyfrowy średni format trzyma się bardzo dobrze i w niektórych branżach albo od pewnego poziomu jest wręcz obowiązkowy jak FF na ślubie...
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
W sprawie jakości, co jest lepsze FX czy DX podzieliłbym też fotografów na takich, którzy DXem wzbijają się na niedostępne innym wyżyny i z drugiej strony na takich, którzy FXami czy innym średnim formatem robią gówniane knoty.
To tyle chciałem powiedzieć w sprawie jakości, a teraz wracajcie do pouczającej dyskusji co lepsze.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Tak ? Ciekaw jestem w jakich branżach? Osobiście znam 4, 5 fotografów którzy sprzedali średni format i wrócili do FF. O przejściu z FF na średni w ostatnim czasie słyszałem tylko o jednym i zdaje się było to krótkotrwałe .... Jak czytam maile z Hasselblada, Leaf, Phase one z ofertami -50%, czy nawet -60% za nowy, to jakoś tez niemam wrażenia ze idą jak świeże paczki. Inna sprawa ze na ebay można już dostać autonomiczne, 16, 22 Mp za 2, 2.5 tys euro jak już masz średni format to jest to interesujące, ale dla artysty, miłośnika itd. Oczywiście ze jakość jest dużo lepsza od FF, ale wymogi i ograniczenia tez spore.
Skontaktuj się z nami