Zawsze mówiłem, że jpg rulez ok, a rawy to dla niewyżytych fanatyków.![]()
Szukaj
Zawsze mówiłem, że jpg rulez ok, a rawy to dla niewyżytych fanatyków.![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Jak Ci temperatura spadnie poniżej zera to te wszystkie zamienniki przestają momentalnie działać, a i tak mają przypadłości wszystkich podróbek - pokazuje 50% jest 10. Z moich obserwacji tylko hama z zamienników nie robi takich niespodzianek ale też na mrozy ostatnio brałem tylko oryginały więc nie mam 100% pewności.
Żeby nie było mam 2xsony 2x hama i 2xnewell (z czego jedna zaginęła razem z aparatem ;-])
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
Ja osobiście nie trawię pożeraczy prądu.. mam tendencję do nie ładowania baterii, do zapominania kart (dlatego m.in. zawsze staram się na dwa sloty jedną mieć zawsze włożoną) i takie akcje jak 10 baterii w terenie mnie niestety nie bawią - a szkoda, bo system zapowiada się bardzo imponująco o ile Sony nadal będzie tak mocno przeć...
Trzymam kciuki, bo w końcu przyda się coś między CiN
Ja mam 1 oryginał starej generacji, 2 podróbki wyglądające oryginalnie (starej generacji) i 2 oryginały nowej generacji. Nie widzę specjalnych różnic w ich zachowaniu. Natomiast z ciekawości zacząłem test 3 baterii (oryginał stary, nowy i podróbka) - naładowałem je do pełna i sprawdzam jak się rozładowują z czasem, myślę że tak je potrzymam miesiąc sprawdzając co tydzień postępy.
Kolejny test będzie trzymając baterię w wyłączonym aparacie czy zżera jakoś prąd jak nic nie robi.
Ciekaw też jestem o ile tryb samolotowy pomaga ale to ciężko sprawdzić, nie wiem czy wpływu nie ma otoczenie, np. czy będąc w centrum handlowym z ogromną ilością sieci i sprzętów generujących sieci aparat nie traci szybciej energii. Nie żeby mi to było do czegokolwiek potrzebne ale czysta ciekawość czy to jest bliżej 5% czy 25%. A czytałem że może być i 50% ale trochę w to wątpię.
Noszenia 10 baterii nie ogarniam, jest zimno to się je oszczędza. Robiłem tak niezależnie od aparatu.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
test bardzo OKD rozbić.
przyszło szkło, Lydith 30mm f 3,5 zebra.
niewiele mniejsze od Takumara 50mm f1,4
obydwa 49mm mocowanie filtrów.
jako, że wciąż przejściówki brak to tylko fota z przyłożenia z przejściówką 4/3-M42
mam nadzieję, że jutro już dojdzie właściwa.
ps
battery grip ma tą zaletę, że można z niego ładować baterie.
u mnie 2 sztuki 'w hurcie" razem, jakieś 8 f z tego co pamiętam kosztowały.
Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 20-08-2015 o 12:54
Z przyłożenia to tylko zatrucie ołowiem...![]()
(jakbym sam tak zdjęciów nie robił)
Fajnie to wygląda, choć tło trochę niespokojne. To pełen otwór?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
tak, dokładnie f3,5![]()
Piękny bokeh ma ten Lydith, jestem pod wrażeniem.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ostatnio edytowane przez cichy70 ; 20-08-2015 o 13:39
OK, dzięki, się zastanowię... i poczekam, aż z przejściówką już poszalejesz.
SD, zebra to najpiękniejszy design, jaki może mieć szkło ever.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami