Rafał, aleś Ty obcesowy... Tak nie można, tak jest be!
Szukaj
Rafał, aleś Ty obcesowy... Tak nie można, tak jest be!
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Masz racje, ale w moim przypadku 10-12k to nie tylko 10-12k... mając czas (a mam, bo nie mam czasu teraz na zdjęcia właściwie do września), zastanawiam się jak najlepiej rozdysponować te tylko 10-12k.. Dlaczego nie mam powodu do tego by się po prostu cieszyć z nowej zabawki? ew. później szukać znowu nowej, bo ta mnie nie zadowala w stopniu minimalnym by ją utrzymać przy sobie. Z d7100 zaprzyjaźniłem się szybko odrzucając 7d, którego użytkowałem przez pół roku - nie pasowały mi kolory, iso i kilka innych rzeczy, w nikonie nadal mi menu nie pasuje, nie mogę się w nim do tej pory odnaleźć(szybko) i syfiąca się matryca(canon to miał super), ale okazuje się to mniej kłopotliwe. Może to głupie, ale ja chcę czerpać z tego max przyjemność, a nie irytować się, że na uruchomienie aparatu muszę czekać (obawiam się jak to się przełoży na np. -20 w górach - czas uruchomienia i trwałość baterii - a to istotne, bo już raz się przekonałem jak to jest iść o północy w śniegu po jaja, dojść na wschód słońca i mieć rozładowaną jedyną baterię...)
Ja nigdy nie miałem -20 ale często +40 i więcej a bateria "wyciekła" wręcz z aparatu ... Każdego
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jedyny minus dla mnie w a7 to bateria
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wojtek!
"Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk" - bójże się Allaha - na co Ci to - i nam - potrzebne?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
zaprzybył wczoraj, dziś w końcu okazja porobić jakieś próbne foty chociaż, bo wciaż nie mam przejściówki na m42 więc, szkło z przejściówką na 3/4 ( dystans) i obiektyw z przyłożenia.
pierwsze wrażenia, fajny gładki obrazek, 36mb nie muli mi na macu, miałem obawy, ale nie widzę ( oprócz importu ) różnic z 16mb z Gx7, czy M9 na C1.
mogawka, głośna, ale nie metaliczna i jak stwierdziła moja zona, ale profesjonalnie słychać ten aparat...taaa m9 znaczy to popierdółka przy tym.
w końcu stałem się "profesjonalnym słuchaczem "
takumar 50 f1.4
1.
2.
Bateria w porównaniu z lustrzanką jest słaba to fakt ale też nie jest tak źle. W normalnych warunkach starcza na 300 fotek a i 400 się dało zrobić. Z reguły 2 mam na zapas i tak na prawd potrzebna była tylko na ostatnie kilka fot. Zawsze możesz dokupić grip który poprawia ergonomie oraz wydłuża żywotność aparatu do poziomu lustrzanka+. Jeżeli wyłączysz wszystkie nie potrzebne bajery oraz używasz manualnych obiektywów nie wspominając już o nie patrzeniu przez wizjer tylko wyświetlacz to żywotność baterii bardzo się wydłuża. Ostatnio robiłem fotki nocą ponad 200 fot aparat na statywie wężyk itp i zjadło mi niecałe pół baterii a fociłem 2h bez przerwy matryca i migawka pracowała. Więc nie jest źle...
A komfort pracy z obiektywami manułalnymi pokroju 1.4 jest po prostu wspaniały.
właśnie Pan listonosz przyniósł grip do 7mki.
zamiennik oryginału.
bardzo dobrze wykonany, aparat z nim naprawdę zyskuje na wygodzie, szczególnie z ciężkimi manualami powinno być rewelacyjnie.
niestety, zyskuje też na "profesjonalnym wyglądzie"
na szczęście póki co poszedł do szuflady, zostanie założony do mitakona 0,95![]()
Z bateriami nie ma problemu - jest cała masa zamienników i ładowarek, bo bateria jest z czasów NEXów.
Trzy sztuki zamienników kosztują poniżej 100zł, zajmują bardzo mało miejsca, ważą niewiele i dają już sporo czasu na zabawę. Ja dodatkowo mam powerbank i mogę naładować puszkę lub aku bezpośrednio w torbie. Puszka też jest fajnie ładowana, bo nie potrzebuje dedykowanego zasilacza, tylko ma microUSB. ... zasilanie przestaje być problemem
Coś zdjęć mało ostatnio
Ja się wreszcie miałem trochę czasu dobrać do swoich wakacyjnych. Natomiast widzę że wakacyjne ustawienie aparatu na 'Standard' +1 kontrast i saturacja dało takie efekty jakie chciałem, wielu zdjęć nie muszę korygować w LR, a wręcz ciężko mi osiągnąć tak zadowalające efekty jakie dał jpg z puchy...
(voigtlander 15v3)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami