Zarzucasz coś konkretnego tej konkretnej recenzji, czy po prostu odrzucasz je wszystkie z marszu?
Szukaj
Zarzucasz coś konkretnego tej konkretnej recenzji, czy po prostu odrzucasz je wszystkie z marszu?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Dzięki Michael - właśnie do takich wniosków dochodzę - da się na sonego wejść, ale czy to czasem nie jest z mojej strony na siłę guza..? Bo również myślałem o sony d610 (może d750?) bo przyznam szczerze, że raz miałem na 24h w terenie d750 + 24-70 tamrona i właściwie ciężko było spieprzyć zdjęcie (udało mi się to dopiero na bani na sesji nocnej, nie ustawiłem dobrze ostrości). Problem był tylko jeden - trochę ten sprzęt był za duży jak dla mnie.. chodząc zimą po dosyć sporym śniegu w górach dawało się we znaki i wyciąganie/zdejmowanie w pewnym momencie mnie irytowało (do tej pory nie mogę sobie z tym poradzić).
Jest coś może alternatywnego kompaktowego?czy d610 to najmniejsze co dostanę?
![]()
hahaha dobreco pozwoli mi zaoszczędzić trochę kasy na szkła
ogólnie doradzam jednak potrzymać a7 lub A7II trochę inaczej wyprofilowana. Z uwagi iż to bardzo indywidualna sprawa, doradzam pomacać najlepiej z większym szkłem jak 16-35 (akurat dedykowany do tego co chcesz robić). Jakby sony tylko wypuściło coś dłuższego niż 200mm pod bagnet A, to bym kupił z pewnością
. Tak to zostaje z lustrem i zbieram na "czerwoną kropę"
nie mniejsze jest df (obecnie cena bardziej znośna 16mpx i nie kręci video). Aha jak myślisz o dłuższych bardziej cięższych szkłach to polecam jednak d750... (df nie miałem to się nie wypowiadam)
Ostatnio edytowane przez hostman22 ; 18-08-2015 o 17:27
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
A no właśnie, ja mam podobne odczucia. Nie jest to jakieś bezkrytyczne chwalenie wszystkiego.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Kurne jakbym miał tyle dylematów i watpliwości co powyżej to chyba nie starczyło by mi czasy na robienie zdjeć ...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To tylko aparat - zwykły aparat do zdjeć - więcej niż wasz talent nie podskoczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chłopiec z gitarą byłby dla mnie parą...
vel
Słonia dawno nie było...
Ostatnio edytowane przez wpkx ; 18-08-2015 o 18:04
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami