Może bardziej by się to nadawało do działu humor :
Szukaj
Może bardziej by się to nadawało do działu humor :
Nikon http://greg77.com/
Po kliknięciu w okienko w menu start wywala mi błąd krytyczny i muszę się wylogować
Ostatnio pisałem o licencjonowaniu, przegrzebałem licencję więc wkleję, może komuś się przyda:
http://www.microsoft.com/en-us/Usete..._10_Polish.htm
Czyli mamy 7 oem, aktualizujemy za friko do win10, mamy system legalnie i można go reinstalować na tym samym kompie do woli. Zmiana kompa = potrzeba zakupienia nowego systemu, bo aktualizacja była z win7 oem, który na przenoszenie licencji po zmianie płyty głównej nie zezwalał. A jak mamy win7 box i aktualizujemy za friko do win10 to nasze prawa pozostają takie jakie były w win7 i możemy wymienić komputer na nowy i przenieść na niego licencję win10. Także jest git.4. Przekazanie. Postanowienia zawarte w niniejszym punkcie nie mają zastosowania w przypadku nabycia oprogramowania przez konsumenta w Niemczech lub innym kraju wymienionym na stronie (aka.ms/transfer); wówczas przeniesienie oprogramowania na osobę trzecią oraz prawa do używania oprogramowania muszą być zgodne z prawem właściwym.
a. Oprogramowanie wstępnie zainstalowane na urządzeniu. Jeśli Licencjobiorca nabył oprogramowanie wstępnie zainstalowane na urządzeniu (a także jeśli dokonał on uaktualnienia oprogramowania wstępnie zainstalowanego na urządzeniu), taki Licencjobiorca ma prawo do przeniesienia licencji na korzystanie z oprogramowania bezpośrednio na innego użytkownika, pod warunkiem jednoczesnego przekazania licencjonowanego urządzenia. Musi to obejmować przeniesienie oprogramowania, jeśli takie zostało dostarczone z urządzeniem, a także oryginalnej etykiety systemu Windows z kluczem produktu. Przed otrzymaniem oprogramowania wspomniany użytkownik musi wyrazić zgodę na to, że postanowienia niniejszej umowy mają zastosowanie w przypadku przypisywania oprogramowania do innego użytkownika i korzystania z tego oprogramowania.
b. Samodzielne oprogramowanie. Jeśli Licencjobiorca nabył oprogramowanie jako samodzielne oprogramowanie (a także jeśli dokonał on uaktualnienia oprogramowania nabytego jako samodzielne oprogramowanie), taki Licencjobiorca ma prawo do przeniesienia oprogramowania na inne urządzenie należące do Licencjobiorcy. Licencjobiorca może także przenieść oprogramowanie (razem z licencją) na inne urządzenie, który należy do osoby innej niż Licencjobiorca, o ile (i) Licencjobiorca jest pierwszym licencjonowanym użytkownikiem oprogramowania oraz (ii) nowy użytkownik zaakceptuje postanowienia niniejszej umowy. Na potrzeby przeniesienia oprogramowania Licencjobiorca może użyć dozwolonej przez Microsoft kopii zapasowej lub oryginalnego nośnika oprogramowania. W przypadku każdego przeniesienia oprogramowania na nowe urządzenie Licencjobiorca musi usunąć to oprogramowanie z poprzedniego urządzenia. Licencjobiorca nie może przenieść oprogramowania tak, aby możliwe było współdzielenie licencji między urządzeniami.
;]
Przypomne swoje pytanie. Czy systemowa przegladarka obsluguje zarzadzanie kolorem.
Kolejne pytanie mam o klienta poczty. To to samo co w Win 7 czy cos zmienili? Powrociły może tozsamosci jak w Outlook Express z Win XP itp?
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Tyle, że w przypadku bezpłatnej aktualizacji nie masz licencji na win10. Masz licencję na poprzednie wersje windowsa z opcją uaktualnienia w ciągu roku. Później (po roku) w razie zmiany sprzętu lub reinstalacji wracasz do poprzedniej wersji systemu (lub kupujesz licencję w10)
Nie, ważność uaktualnienia nie wygasa po roku. Masz rok na jego wykonanie żeby było za darmo, ale po upływie roku możesz reinstalować system nadal. Jeśli aktualizowałeś z win7 oem to nie możesz instalować 10tki jeśli wymienisz komputer, nie ważne czy w ciągu pierwszego roku, czy później, jeśli aktualizowałeś z win 7 box to możesz przenieść licencję na nowego kompa, nie ważne czy w pierwszym roku czy po jego upływie.
;]
Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 03-08-2015 o 04:19
Nikon
No te punkty licencji wygladaja zachecajaca, zadnych zmian w licencji i to cieszy.
Teraz jeszcze mozliwosc instalacji systemu na czysty dysk i aktywacja za pomoca starego klucza z mojej W7 i bede zadowolony.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Skontaktuj się z nami