Close

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 224
    sailor
    Gość

Domyślnie

wlasnie odwrotnie .. bo w duzym studio w razie potrzeby swiatlo wytlumisz .. a w maly odbijac sie bedzie zawsze ..

co do pozycji ksiazkowej .. Szymon jest rewelacyjnym gumista .. i wg mnie nie powinien robic z siebie autorytetu w innych dziedzinach fotografii

Alyx
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    wlasnie odwrotnie .. bo w duzym studio w razie potrzeby swiatlo wytlumisz .. a w maly odbijac sie bedzie zawsze ..
    )) rownie dobrze w malym mozna powiesic kawal szmaty za murzyna, a biala sciana bedzie tania blenda, albo odwrotnie. hehe, co za akademickie rozwazania

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alyx Zobacz posta
    )) rownie dobrze w malym mozna powiesic kawal szmaty za murzyna, a biala sciana bedzie tania blenda, albo odwrotnie. hehe, co za akademickie rozwazania
    jesli policzysz koszt tej szmaty na sciany i sufit oraz czas na jej rozwieszanie wyjdzie ze taniej kupic kilka blend.
    ale jak napisales - to akademickie rozwazanai a kazdy i tak robi jak lubi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    ...bydlastego żurawia z MarkoFlasha
    Czy ten żuraw to coś lepszego niż te z Allegro np. taki ?
    Bo to wygląda jak sklecone z dwóch statywów przy pomocy plastikowego kołowrotka (mam taki do blendy) i bardzo obawiałbym się umieścić na tym lampę z dużym softboxem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alyx Zobacz posta
    nie czytalem tej pozycji, ale mam wrazenie, ze jesli juz, to rada odnosnie malowania na bialo moze sie ewentualnie odnosic do malego studio, w ktorym ktos tanim kosztem chce wykorzystac sciany jako blendy. w przypadku stu czy dwustumetrowego studio nazywanie przez p. dederko ciemnych scian "nieporozumieniem" jest... wlasnie nieporozumieniem.
    natężenie światła spada z kwadratem odległości. W dużym studiu niewiele ci wróci odbitego. W małym studio to problem, który załatwia się białymi czy czarnymi ekranami w zależności od potrzeb.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta
    Czy ten żuraw to coś lepszego niż te z Allegro np. taki ?
    Bo to wygląda jak sklecone z dwóch statywów przy pomocy plastikowego kołowrotka (mam taki do blendy) i bardzo obawiałbym się umieścić na tym lampę z dużym softboxem...
    ten bydlasty z MarkoFlasha robi wrażenie - widziałem go... Chciałem nawet kupić ale przy gabarytach mojego "studia" byłoby ciężko

Jakby porównywać te z allegro do niego to mają się tak jak Daewoo Tico do Hummera.

Domyślnie

Szczerze mówiąc nie obawiam się mocować lampy (delicacy 180Ws + 60x90) z boksem na tym żurawi co podał MareckiMarek w linku.

Choć do Quantuumów już pewnie wezmę tego z MarkoFlash.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fragles Zobacz posta
    ten bydlasty z MarkoFlasha robi wrażenie - widziałem go... Chciałem nawet kupić ale przy gabarytach mojego "studia" byłoby ciężko
    To jest ten "bydlasty"?
    http://www.markoflash.pl/glowna.php?...13&s=28&id=160

Domyślnie

Zdaje się, że tak.

Hm.... kółeczka, miła sprawa - czy przez to nie traci stabliności?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Eryk Zobacz posta
    Zdaje się, że tak.
    Zdaje się? Mają jeszcze drugi bez kółek w cenie 280zł, czyli zbliżonej do cen z Allegro.

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów