Close

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 224

Domyślnie

Eryk - czego ty sie obawiasz ? z tym plastikowym badziewiem delicacy ? - gdyby nie kondensator to pewnie zaczela by sama lewitowac :P

na kolowrotku mozna - ale on nie pasuje do statywow - albo jest za luzny (duza szczelina ) lub za ciasno siedzi choc mocno (mala szczelina) - ewidentnie chinczyki skopiowaly z jakiegos systemu - ale innego niz statywy

ja lampe 300Ws z softem wieszam na boomie z stalowej rury bezszwowej - proporcje mniej wiecej 3/4 i na koncu wystarczy worek z piaskiem lub 2l butelka wody po coli

problemy z boomem sa tylko dwa - dobre obciazenie (przeciwwaga) na drugim koncu - bo zadne mocowanie nie wytrzyma (zadne regulowane rekoma bez narzedzi) - bo sila razy ramie ;P

a druga rzecz - to dobry boom - bo powyzej metra zaczynaja sie dziac cuda z rurami obciazonymi np 3kg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MareckiMarek Zobacz posta

Nie wiem bo na tej fotce nie wygląda okazale.
    Widziałem go tylko w realu w Markoflashu i był ogromny (moim skromnym zdaniem).

Domyślnie

Tak - ten na fotce to ten bydlasty. Sam zobaczyłem go pierwszy raz u Admina i musiałem taki mieć. Kasa warta wydania choć w moim studio cieżko z nim się poruszać bo jest ogromny. Swoje waży a kółka pozwalają go ruszyć z miejsca - mają oczywiście hamulce...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Tak - ten na fotce to ten bydlasty. Sam zobaczyłem go pierwszy raz u Admina i musiałem taki mieć. Kasa warta wydania choć w moim studio cieżko z nim się poruszać bo jest ogromny. Swoje waży a kółka pozwalają go ruszyć z miejsca - mają oczywiście hamulce...
    Powiedz mi jeszcze czy wypadają w twoich softboxach końcówki drutów? Kilka razy już rozkładałem w plenerze i końcówki niestety wypadają, naliczyłem już razem 3 sztuki. Superglue na razie załatwił sprawę ale ciekawe czy na trwałe.
    Lampy mam już ponad dwa tygodnie, poza tymi drutami to wszystko idealnie. Nie mam tylko pomysłu jak obciążyć lampę z oktą 180cm bo też się przechyla pod ciężarem, torba z butelkami na lampie to chyba nie do końca dobry pomysł.

Domyślnie

Jeszcze z drutami nie mam problemów ale może dlatego że nie rozskładałem jeszcze softów. Jeśli chodzi o utrzymanie okty to dosłano mi gratis nowe zakrętasy (motylek a nie kółko) i te spokojnie pozwalają ten soft przykręcić i niczego nie obciążać...
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Jeszcze z drutami nie mam problemów ale może dlatego że nie rozskładałem jeszcze softów. Jeśli chodzi o utrzymanie okty to dosłano mi gratis nowe zakrętasy (motylek a nie kółko) i te spokojnie pozwalają ten soft przykręcić i niczego nie obciążać...
    Poprosiłem ich i dosłali mi gratis to pokrętło, ale szczerze mówiąc to i tak jakoś nie mam zaufania do takiego mocowania. Trzeba piekielnie mocno ścisnąć gumę, myślałem że to będzie coś innego, na zasadzie blokady kołowrotka takiego jak w uchwycie blendy.

Ktoś się wcześniej pytał o działanie słoneczka. Tak wygląda efekt działania z założonym dyfuzorem, który jest w komplecie.

Domyślnie

Jeśli chodzi o utrzymanie okty to dosłano mi gratis nowe zakrętasy (motylek a nie kółko) i te spokojnie pozwalają ten soft przykręcić i niczego nie obciążać...
    Do czasu. Za kilka miesięcy i tak założysz przeciwwagi. Ale wtedy bedziesz miał zupełnie wyrobione zaciski. Radzę załóż teraz.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Przyznam szczerze - nie wiem co wykombinować skoro tak radzicie. Jak to w praktyce u was wygląda?
    Al "CAPONE" Bundy

Domyślnie

Al, tak jak Ci pisalem w mailu. Naprawde nie znam lampy ktora bylaby w stanie utrzymac bez przeciwwagi tak duzego i ciezkiego softa. Po prostu trzeba sie pogodzic ze stosowaniem przeciwwagi na dluzsza mete.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

ja wsypałem suchy piasek do długiego foliowego worka. By mozna go było jakoś zawiesić i wyglądało to estetycznie kupiłem czarny materiał, uszyłem takie długie worki ze ściągaczem z jednej strony i opaską z klamrą (można doszyć rzepy, chyba wytrzymają z 2 kg obciążenia). Worek foliowy wcisnęłem do tego materiałowego.
    Ma to takie zalety, że jak spadnie na podłoge to nic sie nie stanie, a i wagę łatwo regulowac zmieniając ilośc piasku.
    Zrobiłem takie 3 worki -dla okty 140, drugi taki bardzo długi na obciążenie nóg statywu i trzeci dla sofboxu 90x90.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-07-2007 o 10:33
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 11 z 23 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów