Close

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 224
    sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Sailor - mnie tam nic nie lata, niczego nie braowało itd a jak do tej pory sprzęt spisuje się
    rewelacyjnie
    i zycze ci by tak bylo dalej .. kometowalem jedynie wypowiedz porpzednika ktory twierdzil ze mio ze cos sie urwalo cos sie kiepsko trzyma to i tak jest ok

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    nie ma marki na rynku której nie zdażyła się wtopa...
    tu sie akurat zgodze .. pytanie jak sie z tej wtopy wychodzi

Cytat Zamieszczone przez Alyx Zobacz posta
    poniewaz jedyna osoba, ktora ma wyrobiony najwyrazniej wysoce negatywny stosunek do tego sprzetu jest sailor
    alez ja nie mam wysoce negatywnego stostunku do sprzetu .. tylko do jego zachwalania przed przetestowaniem i do samego sprzedawcy.

co do mnie .. bardzo chcialem sprawdzic choc czesc tego sprzetu .. wyslalem zapytanie o cennik .. wyslalem je po 3 dniach po raz drugi ..
    po jakims czasie jeden z forumowiczow zlitowal sie i wyslal mi ich cennik bo akurat dostal.
    bylem uparty ... napisalem maila z zamowieniem .. na poczatek niewielkim .. cisza .. minelo jakies 2 tyg ..
    w miedzyczasie przeczytalem jak "milo" firma traktuje klientow - watek o serwisie w pregierzu ..
    dlatego tez z calym szacunkiem wole kupic gdizes gdzie bede potraktowany powaznie a nie jak natret..

co do polecania .. to wszystko robi jedna fabryka .. wiec tylko kwestia kontroli jakosci ..
    trzeba pojechc do jakiesj firmy pomacac potestowac poblyskac i kupic

Alyx
    Gość

Domyślnie

skoro jestes z poznania, to gdzie polecasz sie udac w naszym miescie?

fabryka nie fabryka- sprzet sprzetowi nierowny tez i pod roznymi innymi wzgledami. w sklepie nie stwierdze np. czy plastikowa delicacy wytrzyma mi rok pstrykania. daltego najbardziej wartosciowe sa chyba doswiadczenia innych...

ze swej strony musze stwierdzic, ze ja cennik dostalem od razu. korespondencja trwa nadal.

Domyślnie

Ja również dostałem cennik jak tylko o niego poprosiłem.
    Później prosiłem o zdjecia poszczególnych produktów - za każdym razem dostawałem odpowiedź wraz ze zdjęciami, o które prosiłem.

Szkoda, że strona nadal nieczynna...

sailor
    Gość

Domyślnie

skoro jestes z poznania, to gdzie polecasz sie udac w naszym miescie?
    jedyne miejsce gdzie maja jakiekolwiek lampy to fotodura na ratajczaka .. a i tam maja tylko elfo i czasem jakies funsporty ... no jest jeszcze pokazowe studio z lampami profoto ale to chyba nie o tym przedzial mowimy

w sklepie nie stwierdze np. czy plastikowa delicacy wytrzyma mi rok pstrykania.
    dlatego masz gwarancje i dlatego tak duzo dla mnie znaczy sposob jej zalatwiania.

ze swej strony musze stwierdzic, ze ja cennik dostalem od razu. korespondencja trwa nadal.
    moze za tydzien sprobuje ponownie i firma bedzie miala lepszy dzien.

Alyx
    Gość

Domyślnie

sailor: no wlasnie myslalem, ze znasz jakis punkt poza fotodura, ktora ma niewielki wybor - tak czy inaczej bede musial zamawiac. zatem kto wg ciebie da dobra i egzekwowalna gwarancje na zakupiony sprzet? pisales w tym watku o funsports, czy moze zechcialbys rozwinac mysl

sailor
    Gość

Domyślnie

to jzu bylo walkowane ..
    ja osobiscie z funsportem mam same mie wspomnienia .. podobnie z markoflashem chco to troche drozsze rozwaizanie .. ale maja tez chinszczyzne
    innej chinszczyczny nie kupowalem wiec nie wiemjak z gwarancjami. wada funsporta jest to ze ja nie ma czeci to czekasz az przyplynie statek - ale to tak jest u wszystkich.
    bowensy jak na razie pracuja na wysokich obrotach i nic (odpukac) im sie nie dzieje, elfo pracuja rownie dobrze chco wyjatkowo ich nie lubie ale nie mialem jak wybierac :P

Domyślnie

wlasnie to jest problem z chinszczzyna - wszyscy sprzedaja ale nikt nie serwisuje - jesli np potlucze sie palnik - to umarl w butach
    do elfo czy markoflasha mozna kupic bo zbojeckiej cenie jaies 300zl - ceny np multiblitza wogle zrywaja kask - mam starego 15letniego vario250 - palnik w ceramicznej podstawie i szklanka (oslona calosci bo pilot to 300W halogen)
    koszt - 250ojro - lub 700zl - hehe 700stow to nowa lampe sie kupuje to co ze chinska :P

probowalem szukac kogos kto sprzedaje te yingyangi(funsport - sciemniacze) lub boilingi (w zasadzie panuje zasada sprzedaj i zapomnij)

mozna oczywiscie pisac na taiwan do boilinga - pewnie przysla ale koszt wysylki to jakies 5funtow - i delikatne szklo moze nie przezyc

koniec koncow wlasnie kupilem palnik za 80zl w Conradzie - w przyszlm tygodniu mam nadzieje zreanimowac multiblitza - a trwa to juz pol roku - w polsce nikt nie dystrybuuje produktow perkin elemer w detalu - heinman praktycznie nie istnieje - mozna kupic jednynie male palniki do stroboskopow jak ifk120 lub np rury philipsa 1500Ws

Domyślnie

Pojawiły się już na allegro, razem z większością akcesoriów:

http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=6690871

Domyślnie

no to ładnie poszli z cenami. radiowe wyzwalanie za mniej niz 100 zł. spoot za 659 zł
    ciekawe jak to radiowe się spisuje. ma ktoś dokładnie takie?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    radiowe wyzwalanie za mniej niz 100 zł.
    ciekawe jak to radiowe się spisuje. ma ktoś dokładnie takie?
    Mam od nich ten wyzwalacz. 1/200s działa. Zdarzyła mi się raz na 100 klatek jedna czarna.

Strona 8 z 23 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów