Cóż ten stary Canon z tłem robi!
A te wyżej, z gwiazdkowymi światłami, to z Industara 61 L/Z? On ma taką przysłonę.
Szukaj
Cóż ten stary Canon z tłem robi!
A te wyżej, z gwiazdkowymi światłami, to z Industara 61 L/Z? On ma taką przysłonę.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Wiedziałem, że ktoś zgadnie, szkło za 100zł a co potrafi... W macro brzytwa, te efekty najlepiej wychodzą na f:5-7 a na street'cie miałem noc, z rączki, trzeba było sobie radzić. Możliwe że transmisja wyższa, a jakie filmy potrafi nakręcić... bezstopniowa gwiazdkowa przysłona.
Pozdrawiam Mądre Oko Puch24
Co do SSC bałaganiarz z niego, za to miesza kolory jak trzeba. Moje oczy chyba też tak miksują obraz![]()
Po prostu go mam, to wiem.Przysłona faktycznie przyjmuje ten kształt tylko w zakresie średnich wartości, gdzieś 5,6-8. Przy innych przysłonach ma typowy kształt. Jest ostry, w wersji MC do lustrzanek także bardzo kontrastowy. Użycie lantanowego szkła (L w nazwie) powoduje, że być może jest też trochę radioaktywny
. MFD 33 cm jest bardzo dogodny.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Komentarz sam ciśnie się na usta, Polska niestety... mogę tylko napisać: istotnie bywały radioaktywne obiektywy ')
Na tych wadach, komentarz chciałbym zakończyć.
Takoż i wołna 55/2.8
Ja się dlatego swojego pozbyłem, trochę mi nie leżało to rozmywanie a nie potrzebuję aż tak jasnych szkiełek. F1.4-2 w 50tkach mi spokojnie wystarcza, szczególnie obecnie przy FF bo jakoś ciężej trafić z GO, a rozmycie mają często podobne albo ładniejsze od tych jaśniejszych szkiełNo i są zdecydowanie mniejsze i lżejsze co często przeważa o wybieraniu szkła do zabawy.
Motto:
Płynie rzeka Heraklita, a ludzie moczą w niej nogi...
Zadałem pytanie w wątku bokehowo-manualnym (http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=643), jednak z odpowiedziami słabo, więc spytam i tutaj:
(Napięcie rośnie...)
- Jakie znacie autofocusowe szkła z odjechanym bokehem?
Pytania dodatkowe, znaczy uściślające, uzależniam od szerokości spodziewanej lawiny odpowiedzi z kandydatami...
I też dodam - na wszelki wypadek - że pytam naprawdę poważnie.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie odbieraj mi resztek nadziei!
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Zdziś
nex-6; e50
-------------------
www.marianduda.pl
Skontaktuj się z nami