Close

Strona 1460 z 2397 PierwszyPierwszy ... 460960136014101450145814591460146114621470151015601960 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 591 do 14 600 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    - Jakie znacie autofocusowe szkła z odjechanym bokehem?

Pytania dodatkowe, znaczy uściślające, uzależniam od szerokości spodziewanej lawiny odpowiedzi z kandydatami...

I też dodam - na wszelki wypadek - że pytam naprawdę poważnie.
    Planar T*80/2, tylko, ze nie wiem czy odpowiednio odjechany - miales i zdaje sie sprzedales.
    Canon

Domyślnie

Marcin, oczywiście, że odpowiednio odjechany!
    Mam go wciąż wraz z body C645 i trzema innymi szkłami do kompletu - 3.5/35, 2.8/45 i 4/120.

Tylko z adaptacją do Sony nie jest łatwo.

Zatem pytanie zawężam: ma być "odjechany" na miarę możliwości szkieł autofocusowych, i mieć jakąś w miarę uczciwą "plastykę"... czy też "look".
    Nie jestem aż tak naiwny, by spodziewać się bokehu jak z niektórych manuali.
    I przede wszystkim ma to być obiektyw z autofocusem działającym z Sony, a konkretnie z A7II - bo takie mam.

Nie liczę na cuda, bo tych już nie ma. Gdyby były, byłyby też całe sążniste wątki. Chodzi o namiastkę, o jakiś aefowy ersatz tego, co brzydko zwiecie pleśniakami i których mam już niezłą walizkę...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

I przede wszystkim ma to być obiektyw z autofocusem działającym z Sony, a konkretnie z A7II - bo takie mam.
    uuu, to moze byc ciezko, moze T*135/1.8?
    Canon

Domyślnie

Hmmm... To pewnie - jak inne Sony A/Minolta MD - ma działać z jakimś LAileśtam?
    Tylko, że długie, ciężkie, wielkie, adapter - nie do "general purpose"...

PS Wiem, że truję jak lamer.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Woytku tak tło miesza E50

Tak E35

Miałem też na bagnecie przez chwilę FE35 i FE55, ale zdjęć testowych nie robiłem, wybacz. Powyższe przykłady też mało zakręcone są. Nawet nie ersatz obawiam się.

Jedno z FE55, może jakiś potencjał w tym obrazku wypatrzysz.

Jak chcesz mieć AF w A7 to zostaje czekać na nowe Zeissy, poszukać szkła Minolty dla którego opłacałoby się kupić adapter z przenoszeniem AF, o ile takowy obsługuje śrubokręt. Chyba tyle, jest co prawda adapter do EOSa, ale chyba z boosterem zatem do aps-c.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Tomku, dzięki.
    Jako, że chodzi o pełny mały obrazek, nie APC-C, to Sonnar 55 mnie dosyć mocno interesuje, a internety szepczą o nim bardzo pozytywnie. Ale, choć to okolice mojej ulubionej ogniskowej, to nie Planar choćby...
    Z kolei do GP zoom by się zdał (nie cierpię zoomów!!!), więc ostatnio nawet desperacko patrzyłem na 24-240, ale jeszcze niewiele na jego temat wiadomo.
    A które Zeissy masz na myśli?
    Którą Minoltę?
    Ewentualnie którego Canona?
    Ktoś wie, czy AF Canona działałby na A7?
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Imiennik Twój choć martwy i przez jot pisany testował E50 na A7. Rogi są trwale czarne, bo i to sprawdziliśmy na Cyprze, ale ile z kadru zostaje, tak naprawdę nie wiem.

Zeissy, jakieś nowe wyszły, ale piątki w ogniskowej tylko na miejscu jedności mają.
    Minoltowych szkieł i EOSowych kompletnie nie znam.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Zatem pytanie zawężam: ma być "odjechany" na miarę możliwości szkieł autofocusowych, i mieć jakąś w miarę uczciwą "plastykę"... czy też "look".
    Nie jestem aż tak naiwny, by spodziewać się bokehu jak z niektórych manuali.

Nie liczę na cuda, bo tych już nie ma. Gdyby były, byłyby też całe sążniste wątki. Chodzi o namiastkę, o jakiś aefowy ersatz tego, co brzydko zwiecie pleśniakami i których mam już niezłą walizkę...
    Najtańsze szkiełko z odjechanym bokehem. Działa na wszystkich body. Plastyka i look nie do pobicia.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Więc zmień ksywkę na odkręcacz.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Najtańsze szkiełko z odjechanym bokehem. Działa na wszystkich body. Plastyka i look nie do pobicia.

Strona 1460 z 2397 PierwszyPierwszy ... 460960136014101450145814591460146114621470151015601960 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów