Close

Strona 1402 z 2397 PierwszyPierwszy ... 402902130213521392140014011402140314041412145215021902 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14 011 do 14 020 z 23962

Wątek: Sony NEX

Domyślnie

No jak wyjdzie A7000 to najpierw trzeba będzie poczekać na wszelkie testy, później na obniżkę ceny. A jak już wszystko zaakceptujesz to na SAR pojawią się plotki o A8000...

Bierz A6000 i korzystaj z życia. Tak przy okazji to czego w A6000 Ci brakuje a ma być a A7000, bez czego nie można zyc?

Ja uzmyslowiłem sobie, że zdjęcia robię tylko na A, P i czasem M. Korzystam z centralnego AF i przekadrowuję, zdjęcia robię jednocześnie w jpg i raw. W zasadzie większość dzisiejszych aparatów to ma. Nawet nie wiem jakie wodotryski mam w aparacie.

Słowem zamiast na sprzęcie to trzeba się skupić na zdjęciach i obróbce.

Domyślnie

Troszkę pospamuje fotkami z dzisiejszego miłego dnia
    1
    2
    3
    4
    5

Domyślnie

Che brutto bokeh!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

wpkx - niestety z pentacona nic się nie nadaje na forum, poprawie się w piątek ;p

Domyślnie

i piękna krzywa remisji spektralnej na tych fiołkach !!

Domyślnie

Lupa musi byc doklejana do samego ekraniku - kwestia przyzwyczajenia z pracy

Rozumiem że nikt nie ma a5100 ale ci którzy mają 5000 - pytania :
    1 - czy można tak zaprogramowac klawisze aby obrót tylnym kółkiem zmieniał wartości przesłony a naciskanie lew/prawo zmieniał czas?
    2 - czy w programach automatycznych da sie zapogramować to tylne kółko tak aby zmieniać korekcję ekspozycji kręcąc nim ?

Domyślnie

A ja się pytam czy jest tu jakiś szczęściarz co widział i sfotografował dziś zorzę polarną nad Polską swoim nexem/alfą?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Lupa musi byc doklejana do samego ekraniku - kwestia przyzwyczajenia z pracy

Rozumiem że nikt nie ma a5100 ale ci którzy mają 5000 - pytania :
    1 - czy można tak zaprogramowac klawisze aby obrót tylnym kółkiem zmieniał wartości przesłony a naciskanie lew/prawo zmieniał czas?
    2 - czy w programach automatycznych da sie zapogramować to tylne kółko tak aby zmieniać korekcję ekspozycji kręcąc nim ?
    W A5000 w trybie M wciśnięciem dolnej krawędzi kółka przełączamy się na przysłonę / czas a obrotem ustawiamy wartości. Po Twojemu się nie da. W trybie Program Auto ekspozycję ustawiamy normalnie, dolna krawędź kółka która jest przypisana standardowo pod tą funkcję i działa ona w trybie P. Ekspozycję zmienia się poprzez kręcenie kółkiem. Wszystko masz na wierzchu.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    W A5000 w trybie M wciśnięciem dolnej krawędzi kółka przełączamy się na przysłonę / czas a obrotem ustawiamy wartości. Po Twojemu się nie da. W trybie Program Auto ekspozycję ustawiamy normalnie, dolna krawędź kółka która jest przypisana standardowo pod tą funkcję i działa ona w trybie P. Ekspozycję zmienia się poprzez kręcenie kółkiem. Wszystko masz na wierzchu.
    Dziękuję.

A jak to wygląda w przypadku szkieł manualnych/innych firm (oczywiście wiem AF i przesłona nie działa/manualnie ) Ale czy jakieś ograniczenia powstają których sie nie domyślam ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Dziękuję.

A jak to wygląda w przypadku szkieł manualnych/innych firm (oczywiście wiem AF i przesłona nie działa/manualnie ) Ale czy jakieś ograniczenia powstają których sie nie domyślam ?
    Jest tak jak i w innych puszkach, wszystko działa prócz AF. W Soniaczu ustawiasz sobie czas poprzez obrót kółkiem i w A i w P, a ekspozycję dolną krawędzią i też przez obrót.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Strona 1402 z 2397 PierwszyPierwszy ... 402902130213521392140014011402140314041412145215021902 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów