Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 58

Wątek: D5300 vs D7000

Domyślnie

Jak nie potrzebujesz gibanego ekranika to sprawa jest jasna i oczywista. A jak lubisz sie "wahac" to zanosi sie na kolejny tasiemcowy watek.

Ps. Mam dwie puszki na "ekspid nic" , to taki Expeed bez cyferki

Domyślnie

Czy można zauważyć np.większą ilość szumów w d7000 który ma starszy procesor niż d5300?
    D 5500 |18-55/3,5-5,6 G II | 35/ 1,8| steadicam|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oldar Zobacz posta
    Czy można zauważyć np.większą ilość szumów w d7000 który ma starszy procesor niż d5300?
    straszna "mękoła" jesteś ......

pooglądaj , a będziesz wszystko wiedział ..... ==> http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    tylko weź poprawkę na różną gęstość matryc w tych puchach i wynikające stąd różnice w obrazie ; tzn. obrazek z matrycy 24MPIX (d5300) po przeskalowaniu do 16MPIX (jak jest w d7000) będzie na tym samym iso nieco lepszy (gładszy i ostrzejszy) niż to jest pokazane na adekwatnym samplu .....
    Ostatnio edytowane przez Archibald6803 ; 02-03-2015 o 22:32

Domyślnie

Jeśli bedziesz jechał jako wojenny focic to zobaczysz moze roznice w ergonomii pomiędzy tymi puszkami.
    W innym wypadku, za jakis czas bedziesz mógł dołączyć do grona onanistów którym czas reakcji psuje zdjęcia biegnącej osoby.
    No bo wiadomo - ten ktos zaraz upadnie i sie nie podniesie. I nie bedzie kasy za fotkę ktora pozwoli zaplacic całoroczne rachunki...

Szkło kup dobre. Fajne. Nie oszczędzaj. Te obie puszki maja takie same mozliwosci.
    Tak samo jak wspomniany wyzej analog. Ten tez sie nada. Na pewno.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Czas reakcji to pięta achillesowa lustrzanek. I wcale nie jest to taka najmniej ważna cecha. Te ok. 100ms to na tyle dużo, że człowiek zdąży zmienić wyraz twarzy. Zepsuło mi to wiele zdjęć i jest głównym powodem, dla którego aparat jest przez większość czasu w trybie seryjnym.
    Moja przedpotopowa małpka jest pod tym względem bez porównania lepsza. Zepsułem nią mnóstwo zdjęć, ale praktycznie żadne nie było zepsute przez opóźnienia migawki. I to pomimo używania trybu live-view (możliwe lagi wyświetlacza).
    ...
    Nie żebym narzekał. Tylko wspominam, skoro o tym mowa.

Domyślnie

I te popsute (niby) zdjęcia to co ?
    Odmieniły Twoje zycie ?

Bo jesli tak, to sa ciut inne korpusy i szkła.
    Kredyt i sruuu... Po serie jednocyfrową.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    I te popsute (niby) zdjęcia to co ?
    Odmieniły Twoje zycie ?

Bo jesli tak, to sa ciut inne korpusy i szkła.
    Kredyt i sruuu... Po serie jednocyfrową.
    Patrząc na sam shutter lag, czyli gdy ostrość mamy już ustawioną i tylko naciskamy spust migawki to taki D4s przegrywa np. z Sony RX100 czy Panasem FZ1000.
    lustra-brak

Domyślnie

Jako napisałem:
    Cytat Zamieszczone przez sl011 Zobacz posta
    ...
    Nie żebym narzekał. Tylko wspominam, skoro o tym mowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lucek92 Zobacz posta
    Patrząc na sam shutter lag, czyli gdy ostrość mamy już ustawioną i tylko naciskamy spust migawki to taki D4s przegrywa np. z Sony RX100 czy Panasem FZ1000.
    A możesz powiedzieć co w tym dziwnego ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Odniosłem się do wpisu D90, który sugeruje jakoby jednocyfrowe body Nikona miało przewagę nad kompaktami w tej kwestii. I na tym koniec OT.
    lustra-brak

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów