Close

Strona 172 z 272 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 711 do 1 720 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Z oferty Panasonica wpadły mi dwa modele: TX-40AS640 i TX42AS650. Dla moich potrzeb wygląda, że lepszy AS640. 640 ma matrycę VA, a 650 IPS. Do warunków "sypialnianych" myślę, że VA się lepiej sprawdzi.
    Proponuję iść do sklepu i "to" obejrzeć. Dawno nie widziałem takiego badziewia. Dno i wodorosty. Niech Pan sobie wyobrazi coś takiego:

- Z lewej pas około 15 cm w kolorze różowym.
    - U dołu pas około 12 cm niebieski.
    - Środek, koło około 30 cm brązowe.
    - Reszta względnie neutralne.
    - Po wyregulowaniu tego co neutralne, za 2h robi się silnie niebieskie.
    - Po ponownym wyregulowaniu, za 2h robi się zielone.
    - Powierzchnia zewnętrznego polaryzatora lekko matowa, nierówna, bardzo, ale to bardzo silne skrzenie i kasza.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A jakaś alternatywa w podobnych pieniądzach? Nie zamierzam wydawać kolejnej dychy na telewizor do spania
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Z tydzień temu kupiłem Sony, w dobrej cenie są, szukaj z "Triluminos Display" nadaje to nasycone pięknie kolory.
    40-42 cale 400-500€ widziałem

Domyślnie

A jakaś alternatywa w podobnych pieniądzach?
    Nie ma. Wszystkie 40-tki UHD robi AUOptronics a to szmelc nie z tej ziemi. Od czasu zaprzestania produkcji plazm LCD leci na pysk przez brak konkurencji.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie ma. Wszystkie 40-tki UHD robi AUOptronics a to szmelc nie z tej ziemi. Od czasu zaprzestania produkcji plazm LCD leci na pysk przez brak konkurencji.
    Te modele, które podałem to nie są UHD - to są Full HD

Domyślnie

Te modele, które podałem to nie są UHD - to są Full HD
    Jeden grzyb. Technika taka sama.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Z tydzień temu kupiłem Sony, w dobrej cenie są, szukaj z "Triluminos Display" nadaje to nasycone pięknie kolory.
    40-42 cale 400-500€ widziałem
    Jakoś nie mogę namierzyć takich rozmiarów z Triluminos? Wydaje mi się, że tylko większe rozmiary i większe kwoty.

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeden grzyb. Technika taka sama.
    Ale skoro nie ma alternatywy w podobnych pieniądzach, to trzeba będzie z tym jakoś żyć. Do "poważniejszego" oglądania mam inny TV. Ten będzie pełnił rolę "usypiacza" Dla moich potrzeb, wydaje mi się, że lepszy będzie VA, niż IPS.

Domyślnie

Ten będzie pełnił rolę "usypiacza"
    Faktycznie. Ja jak widzę gdzieś w hotelu takie "coś" na ścianie, to faktycznie wyłączam w cholerę bo się nie da na to patrzeć i idę spać.

Domyślnie

Wraz z wiekiem coraz trudniej nie zasnąć oglądając telewizję w pozycji horyzontalnej

Domyślnie

Jakoś nie mogę namierzyć takich rozmiarów z Triluminos? Wydaje mi się, że tylko większe rozmiary i większe kwoty.
    .
    Rzeczywiście, jeszcze pogrzebie, jak coś wpadnie to dam znać.

Strona 172 z 272 PierwszyPierwszy ... 72122162170171172173174182222 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów