Close

Strona 171 z 272 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 2712

Domyślnie

Wszystko zależy od materiału źródłowego. Jeśli realizacja nie jest HD, to nic się z tym nie zrobi lepszego. Robiliśmy jeszcze kilka lat temu realizacje dla TVP i najczęstsze warunki były określane jako SD i 4:3, ewentualnie założona kaszeta.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    To żadna nowina że na 4k nie da się komfortowo oglądać obrazu SD. Baaa na FHD nie mogę patrzeć na SD, dlatego zostawiłem starą 32" Toshibę Regzę tzw HD Ready - która wg mnie daje najlepszy obraz dla kanałów SD i HD z cyfry, od pozostałych wszystkomających TV jakie mam w domu. No ale dla obraz z bluraya czy filmu 3D już się nie nadaje.
    U mnie na plaźmie SD jest bardzo przyzwoite, HD telewizyjne znakomite o BR nie wspomnę (zresztą z DVD też jest dobry obrazek). Po prostu to co wypuszczają z siebie niektóre (nawet zachwalane tutaj) LCD powinno być karalne .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Wszystko zależy od materiału źródłowego. Jeśli realizacja nie jest HD, to nic się z tym nie zrobi lepszego. Robiliśmy jeszcze kilka lat temu realizacje dla TVP i najczęstsze warunki były określane jako SD i 4:3, ewentualnie założona kaszeta.
    Wiadomo. No, ale jak mozna np taki teleexpress nagrywac w SD, nie mowie o materialach w nim tylko studio z prowadzacymi. Wystarczy popatrzec na grafiki nakladane na obraz (paski z informacjami, loga programow itp) czesto nawet one nie sa w dobrej rozdzielczosci. Wyglada to ta, ze skladaja program w calosci pod SD, a w HD jest skalowane tylko.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Modernizacja całego studia do HD trochę pieniążków kosztuje...
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

A pieniądze za kanały pseudo HD, to się od abonentów kasuje, no nie...
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Na czym wieszacie swoje TV?
    Coś sensownego do 65'', waga - podają 42kg, potrzebuje odstępu od ściany około 10cm?
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Na czym wieszacie swoje TV?
    Coś sensownego do 65'', waga - podają 42kg, potrzebuje odstępu od ściany około 10cm?
    Vivanco Tytan MT 6320 - na przykład. 75 kg udźwigu, TV do 80 cali, 7,5 cm od ściany (można powiększyć przy pomocy - że tak to nazwę - rolek dystansowych. Mocowany na 6 śrub. Jak wyrwać, to razem ze ścianą chyba. Ja zadowolonym. Mój telewizor chyba też.

Domyślnie

Uchwyt wybrany, zobaczymy. Zaszalałem i kupiłem w promocji na ruchomym ramieniu - czasami taka opcja może się przydać przy zmianie kabli w przepuście. Dodatkowo nie będę musiał kombinować z dodatkowymi dystansami, które w moim przypadku mogłyby drażnić estetyką (nie mam zabudowy TV i uchwyt będzie widoczny). Wybór padł na jeden z modeli Vogels. Zobaczymy, za co tyle wołają.

Domyślnie

Ostatnio wzięło mnie na słuchanie muzyki, co niestety często jest sprzeczne z potrzebami innych domowników. Wydaje się, że jest wyjście z sytuacji. Coś przed czym się długo broniłem - TV w sypialni. W związku z tym pytanie, co obecnie na rynku warte uwagi i tym razem nie plazma? Wersja ekonomiczna - 4K nie potrzebne, wersja "kieszonkowa", czyli w okolicach 40''. Wszelkie bajery typu 3D, platformy internetowe zbędne. Byle sensowny obraz był i dźwięk dający szansę na zrozumienie dialogów - póki co, kolumn i wzmacniacza wolałbym nie wstawiać W sumie mam już Panasie, więc może coś od nich? Jednak nie mówię "nie" konkurencji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Ostatnio wzięło mnie na słuchanie muzyki, co niestety często jest sprzeczne z potrzebami innych domowników. Wydaje się, że jest wyjście z sytuacji. Coś przed czym się długo broniłem - TV w sypialni. W związku z tym pytanie, co obecnie na rynku warte uwagi i tym razem nie plazma? Wersja ekonomiczna - 4K nie potrzebne, wersja "kieszonkowa", czyli w okolicach 40''. Wszelkie bajery typu 3D, platformy internetowe zbędne. Byle sensowny obraz był i dźwięk dający szansę na zrozumienie dialogów - póki co, kolumn i wzmacniacza wolałbym nie wstawiać W sumie mam już Panasie, więc może coś od nich? Jednak nie mówię "nie" konkurencji
    Cisza, więc sam sobie coś dopiszę:

Z oferty Panasonica wpadły mi dwa modele: TX-40AS640 i TX42AS650. Dla moich potrzeb wygląda, że lepszy AS640. 640 ma matrycę VA, a 650 IPS. Do warunków "sypialnianych" myślę, że VA się lepiej sprawdzi.

Z Samsungów to może coś takiego UE40H6500? Kto robił przegląd Samsungów? Jak tutaj wygląda sprawa matrycy? Czy zaprzestali złych praktyk mających na celu skrócenie żywota?
    Ostatnio edytowane przez pinio ; 11-02-2015 o 13:15

Strona 171 z 272 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów