jeszcze w kwestii jasnych 50'tek, czy ktoś*coś powie o Canonie 50 1.2 lub 1.4 Ltm bądź Nikonie 5cm 1.4 S-mount?
Szukaj
jeszcze w kwestii jasnych 50'tek, czy ktoś*coś powie o Canonie 50 1.2 lub 1.4 Ltm bądź Nikonie 5cm 1.4 S-mount?
Mamiya + Sony
Cały czas mnie męczy jakieś UWA na A7 do krajobrazów (głównie do zabawy/krótkich wypadów z autem)... Coś co da lepszą jakość wraz z A7 niż mam z (całkiem niezłego) e10-18 na A6000. Czyli żeby było dość ostre (po ewentualnym delikatnym domknięciu), bez fioletowych rogów, w miarę radzące sobie pod słońce, mocowanie filtrów może nie takie konieczne (polary są z UWA zdradliwe, połówki przy możliwości składania HDRów z 2 zdjęć czy ostatecznie wyciągania tych 2-3 działek z rawów na niebie już nie takie obowiązkowe jak dawniej, długich czasów praktycznie nie robię, a jak coś zostaje odpowiednia pora+domknięcie+ISO50), ok. 14-16mm.
Mi głównie chodzi ten samyang 14/2.8, na nową wersję V15/4.5 nie wiadomo ile trzeba będzie czekać... Z pleśniaków pewnie nie ma co liczyć na cokolwiek.
No chyba że coś z LAEA i z bagnetem A? Ewentualnie jakieś tamrony/sigmy/tokiny albo bez AFu z domykaniem przysłony na oko na adapterze jakiś nikon/canon?
Na fe16-35 pewnie jeszcze długo mnie nie będzie jeszcze stać;p A nie ukrywam że liczę iż w międzyczasie pojawi się coś względnie małego...
Podczas gdy Woytek przedziera sie przez kolejne menu i podmenu ja cierpliwie czekam na poprawionego Ultrona 35
http://voigtlaender.com/35-mm-f-1,7-ultron.html
Canon
Skontaktuj się z nami