Woytku,
Czy nie czas już przypadkiem pokazać jakieś zdjęcia?![]()
Szukaj
Woytku,
Czy nie czas już przypadkiem pokazać jakieś zdjęcia?![]()
Zdjęcia, Maćku? Myślałem, że wystarczy mieć aparat. I obiektywy. Dużo obiektywów. Za dużo...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Daj zdjęcie aparatu chociaż![]()
FX był i się zmył...
To już jakiś pomysł.![]()
Snoblesse oblige:
Ten obiektyw na zdjęciach z fm wydaje się mieć całkiem ostre brzegi , ładny mikrokontrast i inne cechy o których wspominasz. Wypada też świetnie w porównaniu z najlepszymi japońskimi klasykami. Biogon to trochę inna półka .
Przy okazji innego hobby, wyleczyłem się z bezkompromisowego podejścia do spraw sprzętowych.
Awaryjnie gdybym dokonał jakiegoś impulsywnego zakupu sony, posiadam na start manualny Kiron 28/2 i inne wiekowe szpeje
Dzięki
Tak się zacząłem zastanawiać... Są adaptery do voigtlanderów zmniejszające MFD poprzez wydłużanie się. Poszperałem... i są też takie do M42 i innych systemów. I nie wiem czy dobrze kombinuję ale jak by kupić taki adapter do voigtlanderów (bo jest chyba najcieńszy) to potem dokupując przejściówki np. M-m42, M-contax mamy bardzo uniwersalny zestaw który w razie czego może zmniejszać odległość roboczą szkłom z różnych systemów
Tylko nie wiem właśnie czy ma to sens... Jeden adapter może już być delikatnie krzywy i będzie nam mydlić narożnik a szansa się zwiększa jak mamy dwa takie elementy... No i nie wiem czy to aż tak warte zachodu bo np. helicoidalny nex-contax kosztuje ok 25Ł, a sam M-contax ok. 20Ł...Może z innymi mocowaniami są większe różnice. Kilka funtów można na każdym oszczędzić ale też kręcenia adapterami więcej (chyba że część dopinaną do adapteru M mieć zawsze zapiętą do danego szkła i tylko taki komplet podpinać). I kolejna sprawa że jak mamy dłuższy adapter np. m42 to ma pewnie możliwość większego wydłużania niż ten do voitków więc ma lepsze wsparcie dla swoich szkieł.
Co o tym myślicie? Ktoś z Was tak robił? Z jakimiś lensturbo jak przejściówki kosztują kilkaset złotych chyba jest większy sens (choć nie do M), albo z pierścieniami pośrednimi nex-nex wpinanymi przed dowolny adapter z mocowaniem do nexów...
Mam prośbę
czy ktoś byłby tak miły i nagrał mi przy pomocy A7II i s-log 30 sekund-moze minute materiału "z reki" w ciemnym pomiesczeniu oswietlonym lampką nocna itp. ?
Przy 1600, 3200 , 6400 ? A jakby w kadrze była twarz to byłoby pięknie
Marcin, co to jest "s-log"?
Tymczasem jakieś zdjęcie:
Snoblesse oblige:
Tam powinna być opcja s-log w profilach
Nic takiego nie widzę... Może Fenka wie, ale nie chce powiedzieć:
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami