Witam serdecznie. Zaciekawiła mnie zegarkowa uwaga i Leica w ogólności.
To prawda - i to w topowym szkle: http://leicarumors.com/2013/09/15/le...sph-lens.aspx/
Myślałem o L, ale póki co jestem z Sony A7R (ale mam CV 21/1.8 i nowy egz. Apo-Summicron-M 90 asph. z tego systemu). Apo 90 asph sprawdza się na siódemce świetnie, CV 21 mniej (purpurowa winieta w rogach przy mocno otwartej przysłonie, co jednak można usunąć). Natywny Zeiss FE 55 1.8 to zaś faktycznie mini-otus ostrości, a i bokeh ładny (subiektywnie).
Eeeee, w starych Patek Philippe to nie wada. Słynny Graves z 1932/1933 r. też nie ma idealnych napisów na tarczyPerfekcja nie zawsze jest pożądana... w dziełach sztuki oczywiście, a takimi są historyczne, ręcznie robione PP (także dla J.W. Packarda), VC dla Farouka, czy Breguet dla Marii Antoniny.
Nowe czasomierze z powodu stosowania maszyn CNC skaz zaś mieć nie powinny (choć mają - np. na klatce tourbillona UN Genghis Khan widziałem ślady przebarwień; a to zegarek za ok. 500 - 600K euro).
Trochę OT, za co przepraszam na niezegarkowym forum...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
ale jeśli potwierdzi, to sprzedam ten szpej w diabły, zwłaszcza, że podwyżka idzie

Skontaktuj się z nami