Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Zamiar - D3X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo1104 Zobacz posta
    Wychodzi na to, że D3X to reporterka przede wszystkim
    No właśnie najmniej do reporterki się nadaje to body.

Domyślnie

Więc wychodzi na to, że ten D3X to taki lekki drogi niewypał bez obrazy oczywiście, ale tak wychodzi...

Domyślnie

Wypał. Jak wychodził to był najlepszą studyjno-krajobrazową puchą nikona, mając na dodatek 2x wyższą rozdzielczość niż inne modele. Tylko, że to było w 2009 roku, czyli 5-6 lat temu. Trochę się pozmieniało w międzyczasie.

Domyślnie

Racja...

W sumie za niedługi czas D800 będzie przeżytkiem, patrząc na rozwój techniki
    Ale na daną chwilę D800 za tą kwotę to rozsądny wybór, chyba

Domyślnie

D3x jak wyszedł to kosztował 20-25k zł i ludzie te puchy kupowali, teraz lepsze osiągi są za mniej niż 10k, więc wg mnie to rewelacja. Nie ma w tym momencie lepszej puchy studyjnej wśród lustrzanek (pomijając oczywiście średni format, ale i tu w niektórych kategoriach D800 będzie lepszy bo znacznie bardziej uniwersalny).

Domyślnie

Ale w plener też się przecież nadaje ?
    Bo może jakieś weselicho, albo plenerowe sesyjki
    W sumie czemu ma się nie nadawać, przecież to normalna pucha jest.

Domyślnie

Daj spokój. Sprawa już wyjaśniona- do Twoich zastosowań najlepszy będzie D800.

Domyślnie

Aparat jaki by nie był to jedno a odpowiednio wykonane zdjęcia a potem umiejętna obróbka to drugie. Nie zaprzeczam ze coraz to nowsze modele dają coraz lepszy obraz udoskonalonych matryc ale nie dajmy się ponieść szaleństwu. Kiedyś ludzie robili naprawdę dobre foty z D2X potem D3 był już wielkim przełomem a teraz to już doprawdy powiedziawszy człowiekowi się w głowie przewraca a tylko nieliczni potrafią realnie wykorzystać to co dają najnowsze modele. Jedno wiem na pewno seria D3 jest po prostu niesamowicie wykonana i aż miło się tymi aparatami fotografuje.

Domyślnie

D800 wcale nie odbiega wygodą od D3. Powiem więcej- D800 z gripem daje wygodniejszy chwyt pionowy niż D3. Po prostu ten zintegrowany pionowy grip w D3 jest cholernie płytki dla kogoś kto ma długie palce.

Domyślnie

Kurcze, tak czytam już kilka godzin o D800 i dostałem wiadro zimnej wody na łeb !
    Wciąż jakieś problemy występują... to z AF, to z synchronizacją z lampami, i te pierdyliardy pikseli w matrycy...itd
    Też mówią o tym, że tylko same ekstra szkła do tej puchy

Sam nie wiem, ale wszystko wskazuje na to, że lepsza stara sprawdzona konstrukcja D3s bo x to średnio.
    Ja pitolę, myślałem, że wiem czego chcę.
    Widzę, że ta taką kasę nie ma rewelacji... ojoj

Chyba będę szukał używki w D z jedną cyfrą.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów