Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 63

Wątek: Zamiar - D3X

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Za 10 000 znajdziesz bardzo mało używany D810, zza granicy ściągniesz nawet nowy. Kiedyś D3x było najlepsze do studia i pleneru, odkąd wyszedł D800 to nie opłaca się kupować D3x kompletnie, a mogąc kupić poprawiony D810 praktycznie w cenie D3x to ja naprawdę nie widzę żadnych plusów za D3x. Jedyny niezaprzeczalny to pancerność, ale jak nie robisz zdjęć na saharze albo syberii to D810 ze wszystkim sobie poradzi.

Nie wierz w bajki o D3x od amatora. Ostatnio jest wysyp linii D3 od amatorów, bo się wysypał soft serwisowy nikona którym każdy sobie może w tych puszkach cofnąć licznik. Zanim soft wyszedł znaleźć zadbaną puszkę poniżej 200k było trudno, teraz większość nie ma 30k nabitych. Wystarczy gumy w NPS wymienić i cofnąć zegar i nagle D3 staje się mało używanym sprzętem od amatora.

D3x kusi bo fajne, jednocyfrowe. Ale D810 jest lepsze pod każdym względem oprócz pancerności, i to zauważalnie lepsze.

PS. Jak chcesz 2 puszki to kup D800 za 6k z kawałkiem, a za resztę D700 lub D610 używkę. Znajdziesz D800 bez problemu z AF, bo nie wszystkie go miały.
    ;]

Domyślnie

Plus ewentualna kalibracja AF w pogwarancyjnym D800 jakbyś miał pecha to 240 zł z przesyłką (doświadczone na własnej skórze). Nie tak źle.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ile? 240? U mnie 75zl i robia raz, bo wiecej nie trzeba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Ile? 240? U mnie 75zl i robia raz, bo wiecej nie trzeba
    Żesz w morde, skasowali mnie równo 216 zł + 25 zł kurier...i to w NPS

Domyślnie

Jakbyś wysyłał do Shao, to by Cię skasowali równo 75zl + 350 przesyłka. I to niezależnie od NPS.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Do mnie sie przywozi, a nie wysyla.

Zeby nie robic OT to ja tez sklanialbym sie ku D810, pozniej D800/D3x (z akcentem na ten pierwszy). D3x to dalej swietny sprzet (zwlaszcza dla kogos, kto skacze z niskich DXowych polek), ale swiat poszedl do przodu...

Domyślnie

D3x jest dużo droższy od D800 a gorszy obrazek produkuje. Stąd to kompletnie nieopłacalny zakup w tej chwili jeśli się zdjęć nie robi w bardzo trudnych warunkach.
    ;]

Domyślnie

Dziękuję za kolejne podpowiedzi, sprawa się klaruje
    Szukam używki D810, ale kurcze ciężko
    Jak nie uda mi się w tydzień czegoś znaleźć, to będę kombinował z nowym, się jeszcze zobaczy

Ale dobrze mieć takie wsparcie, DZIĘKI

Pilne pytanie do Was - nadarzyła mi się okazja kupna D3X-a (nówka sztuka) gość nawet nie rozpakował go od 2009 r.
    Cały fabryczny komplet. Aparat nawet nie ma zrobionego 1 zdjęcia.
    Stargowałem do 8700 PLN.

Pytanie teraz czy brać ?

Czy lepiej szukać dalej D800, bądź 810.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 08-01-2015 o 18:48

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo1104 Zobacz posta
    Pilne pytanie do Was - nadarzyła mi się okazja kupna D3X-a (nówka sztuka) gość nawet nie rozpakował go od 2009 r.
    Cały fabryczny komplet. Aparat nawet nie ma zrobionego 1 zdjęcia.
    Ktoś kupił aparat za tyle kasy, żeby sobie leżał nierozpakowany? Coś ciężko uwierzyć, to nie wino, żeby leżakowało Wystarczy cofnąć licznik, wymienić gumy i można sprzedać aparat jako "nierozpakowany od 6 lat"...

Swoją drogą Pablo - zostałeś już przez wiele osób naprowadzony co lepsze, co kupić, a Ty dalej się zastanawiasz, szukasz super okazji itd. Kup wreszcie tego D800/D810 i zacznij z żoną robić "pieniążki".
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 08-01-2015 o 13:34

Domyślnie

Wiem, wiem... ale szukając czasem coś się napatoczy ciekawego.
    Myślałem, że to fajna okazja

A aparat jest na 100 % nowy i nieużywany.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów