Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Zamiar - D3X

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Aparat jaki by nie był to jedno a odpowiednio wykonane zdjęcia a potem umiejętna obróbka to drugie. Nie zaprzeczam ze coraz to nowsze modele dają coraz lepszy obraz udoskonalonych matryc ale nie dajmy się ponieść szaleństwu. Kiedyś ludzie robili naprawdę dobre foty z D2X potem D3 był już wielkim przełomem a teraz to już doprawdy powiedziawszy człowiekowi się w głowie przewraca a tylko nieliczni potrafią realnie wykorzystać to co dają najnowsze modele. Jedno wiem na pewno seria D3 jest po prostu niesamowicie wykonana i aż miło się tymi aparatami fotografuje.

Domyślnie

D800 wcale nie odbiega wygodą od D3. Powiem więcej- D800 z gripem daje wygodniejszy chwyt pionowy niż D3. Po prostu ten zintegrowany pionowy grip w D3 jest cholernie płytki dla kogoś kto ma długie palce.

Domyślnie

Kurcze, tak czytam już kilka godzin o D800 i dostałem wiadro zimnej wody na łeb !
    Wciąż jakieś problemy występują... to z AF, to z synchronizacją z lampami, i te pierdyliardy pikseli w matrycy...itd
    Też mówią o tym, że tylko same ekstra szkła do tej puchy

Sam nie wiem, ale wszystko wskazuje na to, że lepsza stara sprawdzona konstrukcja D3s bo x to średnio.
    Ja pitolę, myślałem, że wiem czego chcę.
    Widzę, że ta taką kasę nie ma rewelacji... ojoj

Chyba będę szukał używki w D z jedną cyfrą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo1104 Zobacz posta
    Kurcze, tak czytam już kilka godzin o D800 i dostałem wiadro zimnej wody na łeb !
    Wciąż jakieś problemy występują... i te pierdyliardy pikseli w matrycy...itd
    Cierpliwie starałem się tłumaczyć wcześniej, ale teraz mi rączki opadły...

Cytat Zamieszczone przez Pablo1104 Zobacz posta
    Sam nie wiem, ale wszystko wskazuje na to, że lepsza stara sprawdzona konstrukcja D3s bo x to średnio.
    Ja pitolę, myślałem, że wiem czego chcę.
    Widzę, że ta taką kasę nie ma rewelacji... ojoj
    Chyba będę szukał używki w D z jedną cyfrą.
    I po raz drugi.

A piszesz, że chcesz się zabrać za fotografię za pieniążki... Ech.

Domyślnie

Bo chcę, ale wydając ok 10.000 zł fajnie mieć coś, co będzie działało bez żadnych problemów.
    Wiem, że szukanie oparcia w opiniach ludzi trzeba traktować 50/50 ale dużo jest przeciw D800, a złego słowa na D3 ciężko znaleźć.
    Może poczekać i uzbierać na D810, który jest pozbawiony większości wad D800.
    Nie wiem czemu stwierdzenie - ręce opadają
    Szukam, pytam, bo 10 tysi to spora kwota...

Domyślnie

ktorej nie kupisz to bedziesz zadowolony i nie zachowuj sie jak rozkapryszony dzieciuch bo juz Ci udzielono wielu madrych odpowiedzi a Ty bladzisz jak w megle.
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrianek32 Zobacz posta
    ktorej nie kupisz to bedziesz zadowolony i nie zachowuj sie jak rozkapryszony dzieciuch bo juz Ci udzielono wielu madrych odpowiedzi a Ty bladzisz jak w megle.
    Może i błądzę, ale w jaki inny sposób Ty się uczyłeś, żeby stać się tak wielce dorosłym...

Dziękuję Wszystkim za cenne informacje

Domyślnie

Ze starymi seriami D3 s x bedziesz focil bez czytania forum.
    Tak samo jak majac d700.
    No dobra, poczytasz forum. Ale dla rozrywki. A nie szukając odpowiedzi na ewentualne problemy...
    Mz
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

powodzenia
    D700 + D610 + D7100 + Pixel Vertax MB-D14/MB-D15, + dużo szkieł http://1drv.ms/QpEswo

Domyślnie

Widzę że prawidłowe wnioski same się wykluły... Moim zdaniem, wg. sensowności zakupów warto zapodawać:
    - D810 (gwarancja...)
    - D3x/s

Chodzenie na robotę z jedną puszką zakrawa jednak na kpinę. DX to nie jest zapas dla FX...

Przy D810 dochodzi bonus cenowy - Nikon próbuje jakoś łatać budżet po tych wszystkich własnych babolach. Efektem jest cena o 40% wyższa niż D800.

I tak, D800 był przełomowy, ale był zarazem eksperymentalny przy czym za mocno obcięto koszta jego produkcji...
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 07-01-2015 o 08:42

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów