Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 63

Wątek: Zamiar - D3X

Domyślnie

Skoro przesiadka to myślałem, że pozbywasz się DX. W takim razie zdecydowanie zostaw Sigmę do D7000, ale D3200 to bym opchnął póki jeszcze jest coś warte.

A w kwestii FX tak jak mówią koledzy, niekoniecznie 24-70 ale może 85 1.8 + 180 2.8? Albo 135 2.0?
    lustra-brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo1104 Zobacz posta
    Sam już nie wiem, gro osób też twierdzi, że D3X jest bardziej uniwersalny...
    Wg. mnie nie jest. D800 będzie poręczniejszy, szczególnie, że nie masz ciężkich szkieł. W dodatku zaoferuje tryb wideo. W dodatku jeśli chcesz używać w trybie seryjnym zapisu zdjęć 14bit to niestety D3x też tu kuleje. Ja w tym przypadku stawiał bym na D800
    Za te pieniądze, które chcę przeznaczyć mogę kupić nówkę sztukę z gwarancją, to też w jakiś sposób przemawia.
    Skoro nowy sprzęt to dla Ciebie argument więc tym bardziej kolejny punkt dla D800
    Ale znów D3 jest dużo wytrzymalszy i dobre sztuki warto kupić... Tak można się rozwodzić
    Wytrzymalszy, ale w ekstremalnych sytuacjach. Nie sądzę, byś tak traktował sprzęt, by solidność D3x była argumentem dla zakupu.

To oczywiście moje zdanie. Ja wybrałem "jednocyferkowca" bo po prostu miałem inne priorytety. Na Twoim miejscu wogóle bym sobie nim głowy nie zawracał i brał D800

Domyślnie

wg mnie d800 do studio super szczegol itd pliki gumowe wiec do pleneru i innych zastosowan tez wg mnie ok tylko ten af...
    d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
    https://500px.com/witoldpiotrowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witboy Zobacz posta
    wg mnie d800 do studio super szczegol itd pliki gumowe wiec do pleneru i innych zastosowan tez wg mnie ok tylko ten af...
    Co z tym af?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

D3x też nie za bardzo sobie radzi na wyższych czułościach, D800 świetnie. Kolejny plus na jego korzyść. Generalnie pod względem obrazka to D800 raczej zjada D3x, a jak rozpatrujesz pod studio to imo w ogóle nie ma o czym mówić. Jedyna przewaga jaką dostrzegam w jednocyfrówce to budowa, ale to słaby argument w stosunku do różnicy w matrycy.

Domyślnie

No i o takie odpowiedzi mi chodziło
    Czemu już wcześniej nie zarejestrowałem się na forum... może uniknąłbym wielu złych decyzji
    Ale mam znajomych, którzy mi doradzali
    Teraz już wiem co chcę + forum i myślę, że będzie git
    Wychodzi na to, że D3X to reporterka przede wszystkim, do ekstremalnych foceń, jeśli chodzi o parametry to D800

Domyślnie

Wychodzi na to, że D3X to reporterka przede wszystkim, do ekstremalnych foceń, jeśli chodzi o parametry to D800
    Reporterka przede wszystkim to D3/D3S/D4/D4S, a nie D3X. Ale żeby już nie zmieniać tematu i nie mącić w głowie, to zostańmy przy D800, to będzie dobry wybór w Twoim przypadku

Domyślnie

Gdybyś miał streścić do jakich zastosowań jest D3X to będę wdzięczny

Domyślnie

Gdybyś miał streścić do jakich zastosowań jest D3X to będę wdzięczny
    Do studia...

w czasach gdy nie było D800

Domyślnie

Widzę, że jednak D800...
    Więc chyba pójdę w tą stronę

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów