Szukaj
Nie wiedziałem, że Poznań to anglojęzyczny swiat, a ja tu też funkcjonuję.
Pozdrawiam:
Andrzej
1. To było odniesienie tylko do jednej cechy s5pro, a nie do całości, np. zobacz co pisałem w nr 36.
2. Wszystko zależy gdzie i z kim się pracuje. W ostatnim czasie mówiłem częściej po angielsku niż po polsku i dlatego mi się pląta.
Smurf mam propozycję skoro nie widzisz różnic w szczegółach tych dwóch puszek.
Zmniejsz proporcjonalnie obrazek z D200 w poście #27 do rozmiarów w poziomie 574 (bicubic) i powiększ (bicubic) do 803 szerokości tak jak było, teraz usm 100,1,0 i będziesz miał obrazek który przypomina ten z Fuji. Przełączając w historii pomiędzy wersją początkową a finalną będziesz widział o jakie szczegóły mi chodzi.
Szkoda tylko że nie potrafisz przyjąć do świadomości że ktoś może mieć inne zdanie od Twojego. Cała ta rozmowa jest analogiczna do sytuacji gdy, powiedziałbym że nie podoba mi się kolor czerwony , a Ty na siłę chciałbyś mnie przekonać że się mylę...
Pozdrawiam i zdrówko bo sobie drinka pije.![]()
Jakon
D 300s | N 18-105 | N 35/1.8 | |
Ale smurfowa ofensywa
Takie tam jeszcze jedno internetowe porownanie
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/re...2/27/5666.html
jesli sie komus chce oczywiscie otwierac i porownywac
Co do wspominanych testow w ColorFoto (3/2007, s.22-25) i Foto Magazin (3/2007, s.60-63) to testy sa politycznie poprawne, zeby Bogu swieczke i biablu ogarek, wiec nie wiem na co tu sie powolywac?
A tak przy okazji, znalazlem kiedys na japonskiej jakiejs stronie wytlumaczenie, dlaczego S5 a nie S4
Strone skasowali
Rysunek wczesniej skopiowalem:
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/pa...5666-10-1.html D200
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/pa...5666-10-3.html S5Pro
Zobacz gałęzie drzew. Sieczka pikseli zamiast szczegółów.
A może zastosujesz się do swoich rad i podeprzyj faktami swoje zdanie? Oj będzie trudno...
I skoro nic Ci do tego że obrazek z Fuji mi się nie podoba to czemu tak Cię to boli? Z tego co wiem to wolny raj i może mi się coś nie podobać? No i jak mam ci udowodnić że mi się coś nie podoba (chodzi o ten brak detali w matrycach Fuji i tą widoczną interpolację) możesz mi tylko uwierzyć na słowo. Ale jeżeli i tego Ci mało to: Uroczyście daje słowo honoru że brak detali i widoczna interpolacja na obrazkach z Fuji mi się nie podoba, a jeżeli tak nie jest to niech mnie "dunder świstnie".![]()
Jakon
No i daj dziecku lopatke i wiaderko.....
studyjnych porownan nizej juz sie nie chcialo obejrzec?
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
Się chciało. (nie wiem do kogo piszesz ale chyba do mnie)
Smurf upiera się żeby mu pokazać gdzie Fuji gubi te detale. To mu pokazałem. To o czym Ty piszesz faktycznie wygląda ok. No ale ja "biedny miś" muszę pokazywać te "niefajne" fragmenty i udowadniać że mi się to nie podoba...
Nie rozumiem tej misji nawracania innowierców na matrycę Fuji? Może ja regulaminu nie doczytałem i jest tam napisane np: pkt 1: "Nie będziesz miał innych aparatów nad Fuji, a jeżeli takowe w Twych rękach się znajdą , ze wstydem będziesz ich używał.."
Sorka jeżeli już nie zabiorę głosu w tej "dyskusji", ale już mi się nie chce udowadniać że mi się coś nie podoba...
Jakon
Skontaktuj się z nami