Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Tylko dlaczego d200 może kosztować 4440 zł (dzisiejsza cena w Fotojokerze w Poznaniu), a Fuji s5 musi około 7K (cena sugerowana to 7499 zł, tu dodam, że jeszcze w sklepie w Poznaniu tego aparatu nie widziałem, w Pstryku dokładnie jak chce Fuji Polska).
    Mnie Fujifilm Polska, jako zarejestrowanemu uzytkownikowi S3pro (tak na marginesie - nabytego w Germanii) proponowalo kupno S5pro za 6500 zł i to tuż po ukazaniu się w sprzedaży, prawie pół roku temu.
    D200 w FJ kosztuje 4444 zl pod warunkiem, ze jednoczesnie kupisz Nikkora 18-200VR za 2999 zł, razem za 7443 zł , sam korpus kosztuje 4977 zł:
    http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=9920
    A w Poznaniu do niedawna w MM był na półce S3pro za...7499 zł, moze nawet jeszcze jest.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Proszę bardzo, to co mi się od razu nasuwa to testy w niemieckich magazynach Color Foto i FotoMagazin, w angielskich Practical Photography i Outdoor Photography, a z Internetu to akurat tylko przypominam sobie Kena R. Więcej mam w domu. W przeciwieństwie do was wcale nie jestem biased (zapomniałem jak to po polsku), wręcz przeciwnie rozważałem (i cały czas rozważam, chociaż testy w dpreview trochę mnie zaniepokoiły, szczególnie jeśli chodzi o szumy) zakup s5 i właśnie w tym celu zapoznawałem się z różnymi opiniami. Miałem też puszkę w rękach na początku marca (tak, tak, była już wtedy dostępna w Jessops, ale tylko dla tych co mieli tam profesjonalne konto, nie byłem to rzecz jasna ja) ale się nie zdecydowałem właśnie po dokładnym obejrzeniu zdjęć i wątpliwości co do ich szczegółowości. Nadal twierdzę to co pisałem na forum w marcu, że puszki d200 i s5pro to wyroby porównywalnej jakości, ale Fuji jest zbyt drogie w stosunku do Nikona.

Domyślnie

Proszę bardzo, to co mi się od razu nasuwa to testy w niemieckich magazynach Color Foto i FotoMagazin, w angielskich Practical Photography i Outdoor Photography, a z Internetu to akurat tylko przypominam sobie Kena R. Więcej mam w domu. W przeciwieństwie do was wcale nie jestem biased (zapomniałem jak to po polsku), wręcz przeciwnie rozważałem (i cały czas rozważam, chociaż testy w dpreview trochę mnie zaniepokoiły, szczególnie jeśli chodzi o szumy) zakup s5 i właśnie w tym celu zapoznawałem się z różnymi opiniami. Miałem też puszkę w rękach na początku marca (tak, tak, była już wtedy dostępna w Jessops, ale tylko dla tych co mieli tam profesjonalne konto, nie byłem to rzecz jasna ja) ale się nie zdecydowałem właśnie po dokładnym obejrzeniu zdjęć i wątpliwości co do ich szczegółowości. Nadal twierdzę to co pisałem na forum w marcu, że puszki d200 i s5pro to wyroby porównywalnej jakości, ale Fuji jest zbyt drogie w stosunku do Nikona.
    Czyli tak na prawdę nie posiadasz zadnych testów , o których pisałeś:
    Jednakże mam dostęp do kilkunastu testów przeprowadzonych przez różne osoby, w tym także z pewnością znane forumowiczom. W żadnym z tych testów nie wykazano wyższości s5 nad d200.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Przynajmniej 5 u góry wymieniłem. Oczywiście rozumiem, że wszystkie zostały "zmanipulowane". Kolejny tutaj:
    http://www.trustedreviews.com/digita...film-S5-Pro/p1
    I jeszcze tu: http://www.ephotozine.com/article/Fu...nePix-S5-Pro-1
    I jeszcze tu: http://reviews.cnet.com/digital-came...-32082363.html
    Nie chce mi się już więcej szukać, wydruki mam, jak wspomniałem, w domu. + oczywiście wspomniane wyżej czasopisma.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 06-07-2007 o 22:32

Domyślnie

Przynajmniej 5 u góry wymieniłem. Oczywiście rozumiem, że wszystkie zostały "zmanipulowane". Kolejny tutaj:
    http://www.trustedreviews.com/digita...film-S5-Pro/p1
    I jeszcze tu: http://www.ephotozine.com/article/Fu...nePix-S5-Pro-1
    I jeszcze tu:
    To sa wygrzebane z internetu opinie, z ktorych w zasadzie niewiele wynika, a nie posiadane przez Ciebie testy, z ktorych wynikałaby wyższość D200.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

A z tą ceną w fuji Smurf, to mnie zdziwiłeś, bo przez kilka tygodni luty/marzec kilkanaście razy dzwoniłem do nich i mi mówili, że "będzie w poniedziałek" a dopiero w połowie marca udało mi się wyciągnąć, ile ma kosztować i odpowiedź brzmiała: między 7500 a 8000.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    A z tą ceną w fuji to mnie zdziwiłeś, bo przez kilka tygodni luty/marzec kilkanaście razy dzwoniłem do nich i mi mówili, że "będzie w poniedziałek" a dopiero w połowie marca udało mi się wyciągnąć, ile ma kosztować i odpowiedź brzmiała: między 7500 a 8000.
    Ja natomiast do nich nie dzwonilem - dostałem w lutym ofertę e-mailem chyba nawet zanim aparat pojawił się w Europie w sprzedaży.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    To sa wygrzebane z internetu opinie, z ktorych w zasadzie niewiele wynika, a nie posiadane przez Ciebie testy, z ktorych wynikałaby wyższość D200.
    W taki sposób można negować wszystko oprócz własnej opinii. I to się właśnie nazywa biased.

Domyślnie

To musisz wskazać, gdzie napisałem o wyższości d200 nad s5, raczej pisałem o porównywalności. Niestety ja funkcjonuję w anglojęzycznym świecie i czasami mam kłopoty ze natychmiastowym znalezieniem odpowiedniego słowa po polsku.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 06-07-2007 o 22:50

Domyślnie

W taki sposób można negować wszystko oprócz własnej opinii. I to się właśnie nazywa biased.
    To może w koncu wskaż gdzie jest ta wyższość D200 nad S5pro w zakresie, o którym pisałeś?
    Jak dotąd, wbrew Twoim wypowiedziom, nic takiego nie pokazałeś.
    W języku polskim funkcjonują słowa: stronniczy , tendencyjny. Nie musisz sie popisywać zapożyczeniami z jezyka angielskiego, bo efekt jest odwrotny od zamierzonego.
    Zresztą chyba słowo "biased" w naszym kraju jakoś za bardzo nie funkcjonuje.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów