Szukaj
Przyzwyczajony do CNX2 z wielką niechęcią zainstalowałem NX-D ale mus to mus. Nie było jak zobaczyć NEF'a z D750.
W wersji finalnej NX-D działa całkiem znośnie ale brakuje mi możliwości pracy na dwóch monitorach. Czy ktoś widział taką opcję czy po prostu tego nie ma ?
Pozdrawiam, Mario
D70s, D750 | N AF-S 24-70 mm f/2.8G ED | N AF-S 70-200 f/2,8G VR II ED | SB600 | SB900
jak to nie ma?, jak jest
chwytasz te palety i przenosisz w dowolne miejsce
A to tego nie próbowałem, szukałem raczej czegoś w stylu zdefiniowania całego workspace i żeby zapamiętał to. Pokombinuje jeszcze.
Pozdrawiam, Mario
D70s, D750 | N AF-S 24-70 mm f/2.8G ED | N AF-S 70-200 f/2,8G VR II ED | SB600 | SB900
jak już poprzenosisz, to zapamiętuje ich ustawienia przy nast. uruchomieniu
Ooo to super, pobawię się w domu. Chyba się za bardzo skupiłem na nowym aparacie i nie pstrykałem tymi ikonkami za bardzo
Jakie wrażenia co do tego softu w wersji finalnej ? Jak dla mnie to może być, choć wolałem CNX'a, być może to kwestia przyzwyczajenia. Dość szybko można tutaj pozmieniać sobie to i owo. Podoba mi się możliwość zmiany parametrów na suwaczkach nie klikając na nie, wystarczy pokręcić kółkiem od myszki po najechaniu na wskaźnik. Drugie to szybkie przełączanie się pomiędzy zdjęciami, myszką lub klawiaturą.
Pozdrawiam, Mario
NXD to takie pomieszanie CNX z ViewNX -> jak dla mnie idą w dobrym kierunku,
View jest zbyt prosty (chociaż w wielu przypadkach zupełnie wystarczający), a CNX dla mnie był niestrawny
smuci mnie tylko, że NXD bardzo muli, ale to może opanuję przy "odnowie kompa" i odświeżeniu SO
NX-D to połączenie CNX z ViewNX? Litości… Można to nazwać co najwyżej nieco bardziej rozwiniętym ViewNX.
Z atutów CNX praktycznie nic w tym produkcie nie zostało.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
stig czepiasz się, stosuje takie uproszczone twierdzenie, nie żeby go rozbierać na części pierwsze, ale dać pojęcie tym (co jeszcze nie instalowali) na co mniej więcej liczyć
nie wspomniałem w poprzednim poście, że cropowanie w NXD to tragedia przez duże T![]()
Skontaktuj się z nami