Close

Strona 22 z 48 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 473

Domyślnie

Ja dostałem pełną wersję silky w gratisie do obiektywu Tamrona. Po testach wróciłem do lightrooma, silky nie przypadł mi do gustu choć czasami jeszcze z niego korzystam na lapku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    Oczywiście że nie czyta ustawień, jak wszystkie nie nikonowe programy.
    Śmieszne jest to czepianie się ustawień systemowych.
    Co takiego jest w tych ustawieniach że to takie ważne.
    Czy saturacja, ostrość, kontrast itp. to takie unikalne ustawienie, a może profile kolorystyczne, które i tak się poprawia.
    Chyba po to zdjęcie robi się w raw aby samemu wszystko ustawić.
    Akurat NX-D robi silkypix we współpracy z Nikonem, więc miałem nadzieję, że w swoim własnym sofcie uda im się przemycić obsługę profili

Ważne jest to, że jakimś cudem jak robię foty z softu nikona, to nie mam problemów z niską temperaturą barwową, odcieniami skóry, kaszką w cieniach i wielu innych, które wychodzą w trakcie obróbki. Mi też się nie chce robić 200mb tiffów z CNX, które następnie obrabiam w ACR, bo zajmuje to dużo czasu i miejsca na dysku. Wiele bym dał, żeby ACR potrafił czytać profile nikona, wtedy zaoszczędziłbym mnóstwo czasu. No ale póki jest jak jest, to pozostanę przy dotychczasowym modelu pracy i nawet silkypix nie zagości u mnie
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

igsux3,

napisałem że żaden program nie nikonowy nie potrafi czytać profili ale NX-D jest po części nikonowy i może czytać.
    Miałem na myśli wszystkie programy jak LR, C1, Silky, DXO i ileś tam innych w, których Nikon nie maczał palców a że mocno maczał w NX-D dlatego wyszła niedopracowana kupa.
    Jak poprawią wielosekundowe zwiechy przy podglądzie 100%, lepsze i szybsze odszumianie i odzyskiwanie świateł to będzie można jakoś tego używać.
    W tej postaci programowi bardzo wiele brakuje do funkcjonalności i jakości Silkypixa.

cz4rnuch,

Twoja wersja Silky bazuje na dość starej już wersji 4.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Wiem, ale ściągnąłem też triala ze stronki.

Domyślnie

Dzisiaj wyszła nowa wersja Capture NX-D v1.0.2

Ale u mnie występuje problem w okienkach nie pokazuje żadnych wartości oprócz ekspozycji.
    w poprzednich wersjach też tak miałem ale tam nie wyświetlało kompletnie nic.

100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Domyślnie

U mnie te wartości się wyświetlają. Przed i po aktualizacji.
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek- Zobacz posta
    Dzisiaj wyszła nowa wersja Capture NX-D v1.0.2
    a co to za link dla windows? ogólny mogłeś podać
    Ostatnio edytowane przez qooba ; 17-09-2014 o 07:40
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

u Was też niemiłosiernie muli ten program? szczególnie, jak się zada odszumianie z puszki 24-megowej (potrafią się te strzałeczki w DP kręcić z kilkadziesiąt sek)
    Co ciekawe, jak się w tym samym czasie zada konwersję tego pliku do jpg, to ta konwersja z zadanymi wartościami odszumiania jest dużo szybsza ,.. Why?
    Procek i5 z grafiką, 16GB RAM, dyski talerzowe, Win 7

Domyślnie

zwróć uwagę czy przypadkiem w tym samym czasie program nie mieli cachem (górny prawy róg).
    To potrafi mocno spowolnić program, co nie zmienia faktu że odwzorowanie odszumiania na ekranie jest bardzo wolne.
    Ostatnio edytowane przez Zibi1970 ; 17-09-2014 o 09:48
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    a co to za link dla windows? ogólny mogłeś podać
    A na Linuksa jeszcze nie ma

100% hobby. ... ... www
    Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D

Strona 22 z 48 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów