Przecież gość was wkręca...
Szukaj
Przecież gość was wkręca...
D750
flickr
Jeszcze tego nie zrobiłeś ale blansujesz na krawędzi. Powyższa wypowiedź nie byla grzeczna. Generalnie radzę miec jednak trochę pokory w sobie gdy sie nie wie z kim sie dyskutuje.
Masz swoje priorytety, ok, ale inni mogą mieć inne.
I czy czyta ustawienia z body?
Na te pytania alfie nie uwazasz za konieczne odpowiedzieć. Bo odpowiedz brzmi: NIE. A to moga byc priorytetowe sprawy dla innych.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Fakt. Przepraszam, przeoczylem.
Co nie zmienia nic w kwestii tego, ze ktoś to chce mieć.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Oczywiście że nie czyta ustawień, jak wszystkie nie nikonowe programy.
Śmieszne jest to czepianie się ustawień systemowych.
Co takiego jest w tych ustawieniach że to takie ważne.
Czy saturacja, ostrość, kontrast itp. to takie unikalne ustawienie, a może profile kolorystyczne, które i tak się poprawia.
Chyba po to zdjęcie robi się w raw aby samemu wszystko ustawić.
Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!
Ja korzystam z jpg w body. Zalozmy ze jakies ujecie (jedno z ujec z calej sesji) mam w tym jpg zwalone. Siegam wtedy po rawa i poprawiam w nim jedynie WB lub ekspozycje ( po prostu poprawiam to dlaczego jpg nie wyszedl optymalnie). I wygenerowane zdjecie mam takie jak pozostale jpgi z tej roboty. Ten sam kolor itd. Teraz wiecie dlaczego?
Teraz uzywam do tego .. VievNX.
Dzisiejsza dyskusja zawierała lokowanie produktu.... Trochę tolerancji panowie (i skromności).
Widzę że Silky pix ma promocję dla producentów aparatów Fuji, teraz N.?
Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.
Skontaktuj się z nami