Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    To czego w końcu chcesz od nas? Czego?
    Przecież wiesz.

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    Wg mnie ściągniecię z chomika/czegoś innego (oprócz torrentów) jest równoznaczne z oglądaniem online. I tak oglądasz coś co ktoś wrzucił, nie udostępniasz tego, nie masz z tego korzyści majątkowej.
    Pobranie pliku audiowizualnego z serwera na dysk to nie to samo, co oglądanie czy słuchanie online, choć jedno i drugie, z pewnymi zastrzeżeniami, jest w Polsce legalne.

Na dzień dzisiejszy, po korespondencji z HBO informuję, że jedynym legalnym sposobem oglądnięcia Watahy jest skorzystanie z usługi HBOGO lub obejrzenie jej na HBO. Umieszczanie serialu np. na Chomiku, w ogólnodostępnych folderach, jest kradzieżą.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    Wg mnie ściągniecię z chomika/czegoś innego (oprócz torrentów) jest równoznaczne z oglądaniem online. I tak oglądasz coś co ktoś wrzucił, nie udostępniasz tego, nie masz z tego korzyści majątkowej.
    Nie wiem ile razy można powtarzać, że warunkiem korzystania w ramach użytku dozwolonego jest umieszczenie w sieci utworu przez autora lub posiadacza praw autorskich utworu już rozpowszechnionego, a dozwolony użytek, nie może naruszać normalnego korzystania z utworu lub godzić w słuszne interesy twórcy.
    Normalne korzystanie z utworu to oglądanie, słuchanie lub czytanie. Kopiowanie utworów, które ktoś nie posiadający praw umieścił w sieci nie jest normalnym korzystaniem z utworu.
    Czy na chomiku autor , lub właściciel praw umieszcza pliki z utworami?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Przecież wiesz.

Pobranie pliku audiowizualnego z serwera na dysk to nie to samo, co oglądanie czy słuchanie online, choć jedno i drugie, z pewnymi zastrzeżeniami, jest w Polsce legalne.

Na dzień dzisiejszy, po korespondencji z HBO informuję, że jedynym legalnym sposobem oglądnięcia Watahy jest skorzystanie z usługi HBOGO lub obejrzenie jej na HBO. Umieszczanie serialu np. na Chomiku, w ogólnodostępnych folderach, jest kradzieżą.
    drogi kolego adminie, post kolegi jest dla mnie milym zaskoczeniem. congrats. p.s. fav'a dac nie moge a dalbym.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Dobra, w takim razie jak mogę*legalnie zobaczyć ten serial nie kupując pakietu HBO?

Wygląda jednak na to, że warunkiem skorzystania z HBOGO jest posiadanie pakietu HBO w telewizorze.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

I o to cały czas chodzi. Nie można bez zgody właściciela (pisał też o tym freefly) umieszczać jakichkolwiek materiałów w sieci ani udostępniać ich osobom sobie nieznanym. Takie postępowanie to zwykła ordynarna kradzież. A korzystając z tak udostępnionych materiałów, wspieracie złodziei.

Nie chce mi się nikogo wychowywać (to powinni zrobić rodzice), ale niech ci, którzy sobie "Watahę" z Chomika ściągają, nie żalą się potem, że im ktoś zdjęcia wykorzystał bez zgody, że ukradł lusterko albo halogeny z samochodu, że zajumał komórkę albo wszedł przez okno do domu i wyszedł z całym sprzętem foto. Jeśli się tworzy złodziejom rynek, na przykład oglądając nielegalnie udostępnione filmy, nie ma się potem prawa narzekać na złodziejstwo.
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 21-10-2014 o 10:20

Domyślnie

kolego doktor, posty kolegi czytam z uwaga, ale powyzszy mnie zaskoczyl. napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Jak chce pojeździć Porsche to idę do wypożyczalni, która takowy samochód posiada, wynajmuję, jeżdżę i oddaję.
    Jak chcę legalnie obejrzeć Watahę, to muszę kupić pakiet HBO i obejrzeć w godzinie emisji w TV lub dodatkowo zapłacić za możliwość obejrzenia w dogodnym dla mnie momencie.
    Problemem nie jest opłata, a to, że jak chcę kupić karton mleka, to w przypadku Watahy muszę kupić od razu krowę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Problem polega na tym, kolego zdyboo, ze panowie wlasciciele watahy sami zdecydowali w jaki sposob ma ona trafic do klienta- w pakiecie, na DVD czy w ramach sprzedazy wiazanej (to dla kolegi) z fajnym plastykowym helmem. P.S. za wypozyczenie Porsche musze placic- kolega nie przyczytal mojego postu dokladnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Przecież wiesz.
    Załatw parę bananów dla myślących inaczej i będziesz miał spokój.

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Dobra, w takim razie jak mogę*legalnie zobaczyć ten serial nie kupując pakietu HBO?
    Musisz kupić pakiety, abonamenty, wnieść stosowne opłaty, itp.
    Nawet jak chcesz zapłacić tylko za serial, to się nie da. Czyli jak chcesz wziąć sobie żonę, to bierzesz pod dach jej rodzeństwo, rodziców i za wszystko płacisz. Są tacy frajerzy i jak czytam to forum to jest ich nawet wielu, ale co zrobić...

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
    Kolega doktor chce się przejechać cayene i chce za to zapłacić. Ale tylko przejechać, a nie kupić i bujać się przez parę lat z kosmicznie drogim serwisem i spadkiem wartości. Poszuka firmy, która mu go na chwilę wynajmie, bądź dogada się z jakimś użytkownikiem i w końcu się powozi.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    kolego doktor, posty kolegi czytam z uwaga, ale powyzszy mnie zaskoczyl. napisze dlaczego (mnie zaskoczyl) gdy powie (napisze mi kolega) w jaki sposob moge legalnie jezdzic porsche cayene nie placac ani gosza.
    Do tego trzeba mieć bogatego wujka z hameryki co da za free pojeździć
    Lub...być urzędnikiem państwowym to za Twoją jazdę płaci państwo :/
    Ostatnio edytowane przez zolton ; 21-10-2014 o 10:48
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów