Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: cztery trzecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    O czym ty Andrzejku piszesz? Znów nie wziąłeś tabletek?

1. System ma 4 lata
    2. AF - szybkość.
    3. Szumy - ciekawe, że w testach E-510 wypada lepiej od A100 czy D80
    4. Podgląd na żywo E-410 i E-510 pewnie nigdy nie trzymałeś tego w ręku
    5. Następca już jest w fabrykach
    6. Nie ośmieszaj się i nie porównuj 14-54 do 18-70 wystarczy spojrzeć na testy w linkach jakie podałeś i porównać
    7. Czytałem gdzieś w gazecie, że jedyny egzemplarz 14-54 który łapał kurz i miał luzy trafił do jakiegoś mitomana w Polsce - kojarzysz smurf?
    8. Problem BF/FF - znam jeden przypadek - koleś miał źle zamocowaną matrycę
    9. 14-35 to nie wynalazek, to szkło trafi niedługo na półki w sklepach.

Ja wiem smurf vel. Andrzej100, że jesteś tym samym typem psychologicznym co robin102 vel. STYX i obsrywacie 4/3 na każdym forum pod każdym względem.
    Myslę, że ta wypowiedź wystarczy za caly komentarz - totalnie zakompleksiony uzytkownik E-systemu próbujacy uwierzyć w slogany reklamowe Olympusa - lepiej otwórz oczy i wysil umysł.
    A może Olympus płaci Ci za takie teksty? Czyzby admin forum Olympusa zawital na forum Nikona, tylko boi sie przedstawić?
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Oj chyba ktoś tu ma kompleksy, i jest zły na cały świat, że wybrał zły system, praktycznie bez perspektyw rozbudowy... I bynajmniej nie mam na myśli Smurfa...

Domyślnie

Ojoj! Co tu się wyprawia. Ja np. nie mam nic do systemu 4/3, myślę, że ma świetlaną przyszłość, ale te gadki o kompleksach itd.. Po chole*rę to wszystko. Jest system, są puszki (co prawda amatorskie), przyjemne ceny i dobra jakość. Ja sam się zastanawiam, czy aby pewnemu młodemu zapaleńcowi fotografii nie polecić taniego Olka, bo szkiełka na początku będą jak zanalazł.
    Znowu widzę szumofobię... Kiedyś też wybierałem aparat ze względu na szumy...A teraz używam w 97% ISO 200-400.
    Panowie, dajcie spokój
    Pozdrawiam
    Dlaczego BODY a nie korpus...?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabur Zobacz posta
    Sorry ale wyluzuj. Nie obrażaj innych. Jak masz coś do niego to wal na PW a nie rzucaj obelgi za nic, nie takiego nei napisał przecież.
    Ja tam jestem przeciwny luzowaniu...Kolega Smurf vel Andrzej100 to wyjątkowo upierdliwa istota.Swego czasu skutecznie przeszkadzał mi w sprzedaży aparatu tylko dlatego, iż też swego czasu byłem użytkownikiem E-systemu i miałem odmienne poglady...Pisałem wówczas do kolegi Smurfa vel Andrzeja100 prywatne wiadomosci,ten z kolei zaś odpowiadał publicznie w dziale sprzedam.To tyle.Oczywiście pojawi się zaraz ciekawy komentarz...Pozdrawiam więc!

Domyślnie

Najlepiej byloby, gdyby ktoś kto chce coś napisać miał tez cos istotnego do powiedzenia.
    Kolego Anwas moze najpierw byś przeczytał co ja napisalem i co napisał Czlowiek Z, czy może ... Radio Erewan (bo na niego to chyba wygląda)
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Golakowa Szyja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smurf Zobacz posta
    Najlepiej byloby, gdyby ktoś kto chce coś napisać miał tez cos istotnego do powiedzenia.
    Kolego Anwas moze najpierw byś przeczytał co ja napisalem i co napisał Czlowiek Z, czy może ... Radio Erewan (bo na niego to chyba wygląda)
    Jak zwykle prokuratorskie dochodzenie...mnie to nie interesuje.Czytałem cały wątek i wyraziłem swój pogląd na temat pisania prywatnych wiadomości miast wypowiadania się publicznie.Naprawdę pozdrawiam...bez odbioru.

Domyślnie

A może Panowie byście tę prywatę zostawili w spokoju, bo jak mniemam niewielu intersują Wasze osobiste porachunki.
    Niedługo będzie zapewne dość ciekawa nowa puszka Olympusa. Strach pomyśleć co się będzie działo jak się Trolle zlecą . Niektórzy ludzie sobie nawet nie zdają sprawy ile szkody robią temu systemowi poprzez takie wojenki.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    To jak mamy tutaj Olkomaniaka, to zadam pytanie jakie mnie nurtuje od jakiegoś czasu: jak wygląda sprawa wizjerów w puszkach nieprofesjonalnych (cyli nie-E1)? Bo kiedyś czytałem jakąś opinię że ciemne i małe, ale nie miałem w łapie Olka, ...
    ja miałem parę razy E500 zrobiłem ok 300fot nie więcej, ale w porównaniu do swojego D80 wizjerek jest niestety malutki i trochę gorszej jakości... Nie wiem czy w tym aparacie jest bardzo słaby, czy po prostu w D80 jest bardzo dobry Brak innych porównań. Ciekawy jestem jak to wygląda w nowszych modelach. OT - Fajne jest to, że mimo małych rozmiarów dobrze się trzyma ten aparat.

pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez subs ; 03-07-2007 o 21:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    Co do szumów to chyba jednak porazka Olympusa - zabija szczegóły rozmywając obraz przy ISO 1600 że azoczy bolą od patrzenia !

olek_______________ | d40X (szumu wiecej ale coś widać):

Szumy generowane przez matryce LiveMOS są na poziomie prezentowanym przez konkurencję. Te zaprezentowane przez Ciebie fragmenty mogą być przykładowo jpgami potraktowanymi programowym odszumianiem z poziomu aparatu (kilku stopniowe). Mniejszy szum, ale spora utrata detalu. W sieci jest więcej sampli i bardziej przychylnych opinii o nowych matrycach. Uczciwie trzeba wspomnieć, że matryce Panasonica radykalnie poprawiły jakość zdjęć pozwalając e-systemowi na doczołganie się do reszty stawki. Kwestia na jak długo? Obawiam się czy kolejne jesienne premiery znowu nie wybudują fosy między e-systemem, a Canonem, Nikonem oraz SONY.

Sam e-system ma wiele zalet i wiele wad. Czy tym zdaniem nie można określić każdego systemu? Podstawowy problem e-systemu to brak aparatu semi-pro, który odpowiadałby poziomem optyce ZUIKO serii pro i top pro. Patrząc na nowe produkty w postaci E-410 oraz E-510 widać, że Olympus zrobił krok naprzód... bardzo kontrolowany krok. Dał przede wszystkim dobrą matrycę poprawiając jakość zdjęć oraz dorzucił wydajną stabilizację i LiveView. Niestety obiektywy kitowe to gorsze względem pierwotnych konstrukcji światło oraz więcej plastiku mniej stali (bagnet) co jest ewidentnym zdystansowaniem konstrukcji amatorskich od serii pro/top pro. Nadal słaby wizjer, brak status LCD, brak opcjonalnego gripa oraz drugiego pokrętła to niewątpliwe minusy. Tylko czy ktoś oczekiwał, że stricte amatorskie konstrukcje będą pozbawione tych wymienionych przeze mnie wad? Czym wówczas zaskoczyć w kolejnych konstrukcjach? Czy d40x jest złym aparatem? Wg mnie nie. Ma spełniać określone parametry i trafić do określonej grupy odbiorców. Jak widać po kolejnych klientach jego wady (w ocenie zaawansowanych użytkowników) nie przeszkadzają w robieniu udanych zdjęć.

Problem e-systemu to brak oferty dla zaawansowanego fotoamatora oraz profesjonalnego fotografa rodzinnego (tak pozwolę sobie nazwać szanowne grono fotografujące imprezy okolicznościowe). W tym temacie Olympus zwyczajnie leży. Prawdopodobnym jest, że na jesieni ujżymy nareszcie to co jest skrywane pod białym materiałem na sidzie Olympusa. Wówczas sytuacja radykalnie się zmieni. Prawda jest taka, że każdy system oferuje amatorowi bardzo dobre konstrukcje, które przewyższają funkcjami jego fotograficzne umiejętności. Niestety tylko system EOS i Nikon oferują coś dla zaawansowanych użytkowników i to zarówno dla tych biedniejszych d80/30d jak i bardziej zamożnych d200/5d (pozwolę sobie na taką klasyfikację za kryterium przyjmując ogół cech oraz cenę).

Tyle w temacie e-systemu, którego jestem użytkownikiem i któremu nie szczędzę gorzkich słów na jakie czasami zasługuje. Tylko, jak mawiają... wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma Świadomy braków jakie ma mój aparat nadal nim fotografuję będąc przeważnie zadowolonym i czasami sfrustrowanym, a nie latam po necie tropiąc kolejne testy i studiując kolejne specyfikacje.

Niestety postawa niektórych byłych użytkowników Olympusów bardzo zasmuca. Totalny brak obiektywizmu oraz chamstwo jakie uwypukla się w wypowiedziach do niedawna użytkowników e-systemu jest mi całkowicie niezrozumiałe. Takie wypowiedzi nie świadczą o brakach e-systemu lecz brakach w wychowaniu i kulturze co poniektórych jego byłych użytkowników. Przecież można przyznać, że popełniło się błąd i z perspektywy czasu stwierdzić, że e-system nie zaspokajał naszych potrzeby bez obsrywania innych użytkowników e-systemu szczególnie jeśli są zadowoleni z tego co posiadają. Można czy nie? Troszkę się gubię...

Pozdrawiam i życzę posiadaczom Nikonów by 2008 przyniósł im kilka nowych konstrukcji szczególnie w optyce, a e-systemowi aparatu na miarę przyszłego D300 z którym będzie mógł skutecznie rywalizować

PS. Proszę tylko nie próbować mnie wiązać z RadioErewan jak to czynił w tym wątku Andrzej100 względem innego usera. Do napisania tych kilku słów skłoniła mnie postawa Andrzeja, który swego czasu dał się poznać z nienajlepszej strony na Olympusclub.pl. Myślę, że rozsądni ludzie potrafią dostrzec i rozróżnić emocje od czystego i niepohamowanego chamstwa.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 29-07-2007 o 12:09

Domyślnie

Jaz zawsze wtedy, kiedy na forum sprzętowym gada sie o innym systemie, talibowie systemu forumowego plotą bzdury - tak samo jest z resztą na forum olka kiedy gada się o N czy C.

O szumach na ISO 1600 (olki szumią bardziej an tym ISO, używanym może do 2% wykonywanych zdjeć...), o AF (który faktycznie jest wolniejszy niż w N czy C), o "niszowości" systemu (ciekawe jaki wpływ ma ona na zdjęcia...). Kiedyś pletli też sporo o małym wyborze obiektywów i akcesoriów... Zazwyczaj nie wspominają jednak o tym, że na forum olympusa nie pojawiają się wątki typu "Jakim płynem najlepiej czyścić matrycę", "Czy obiektyw XXX będzie ostry na brzegach", "Pomocy - mam problem z FF/BF" i podobne.
    Najciekawsze jest jednak to, że systemowy talibowie (niezależnie od marki) nie mają nigdy nic ciekawego do pokazania w galerii.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów