dodam swoje trzy grosze. a raczej fotke z e-1. obiektyw 11-22, ogniskowa 11, pelna dziura.
zdjecie z e-1
Zdjecie konwertowane z RAWA, odszumianie w ACR Color na 25 (domyslnie), luminacja 0. Czy to sa duze szumy? Czy ostrosc ok? (mala glebia - patrz na pokretla w PD). Wiem ze to nie 1:1 ale mysle ze zdjecie na tyle duze aby cos zobaczyc.
Ja osobiscie sie zdziwilem.
Dla ciekawych reszta danych w exif.
E-system ma zalety i wady. Ale na pewno to nowy system, stworzony od zera, z ambicja ku profesjonalnosci. Czy jest oprocz N i C cos takiego? moze S3 Pro... Sony, Pentaxy raczej nie maja takich abmkicji lub mozliwosci. Przypominam ze N i C mieli puszki z AF od zawsze, Olek nie. Live view jest super opcja przy fotografowaniu ze statywu - wczoraj to przerabialem, obiektywy sa ostre od pelnej dziury, nie ma wielu problemow jakie maja inni...
Moim skromnym zdaniem nie ma lepszego systemu niz E-system, ale to moje skromne zdanie. Ja w kazdym razie jestem zadowolony z e-1 i w ciemno kupuje e-3. Mialem w lapach juz pare nowych modeli olka - i kazdy ma cechy ktorymi rozwala mojego dziadka - oprocz jednej - ergonomi. Co z tego ze E-system pewnie nigdy nie bedzie mial 20 mpix... dyszka (A3 na 260 dpi) starczy mi na dluugie lata, a jak bedzie kasa bo bede drogo sprzedawal zdjecia, to sie pomysli nad mamiya ZD czy cos w tym stylu - a sredni format cyfrowy zawsze bedzie lepszy od FF, APSC czy czegos takiego...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami