Close

Strona 16 z 140 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1395

Wątek: Windows 10

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    ... jeśli 10 utrzyma tendencję to będzie to zajebiaszczy system.
    O jakich tendencjach wspominasz, o zmuszaniu do coraz to większej transparentności użytkowników kolejnych wersji systemów ms?

Jeżeli chodzi o stabilność, to już vista z poprawkami była całkiem OK, więc nie od w7 jest lepiej, ale co prawda to prawda, obecne systemy ms są stabilne i ja niczego innego nie mówię.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Nigdy też nie twierdziłem, że w7 jest lepszy od w8, twierdzę tylko niezmiennie, że wcale nie jest gorszy, przynajmniej z mojego punktu widzenia, co udowadnia kilkuletnia empiria, a nie jakieś podejrzane artykuliki z niepoważnych portali.
    Moja opinia W7 vs W8 też opiera się na wieloletniej empirii a nie "podejrzanych artykulikach z niepoważnych portali". Tu podałem pierwszego z brzegu linka ale o identycznych wnioskach przeczytasz w wielu innych, znacznie poważniejszych, miejscach. Faktem jest, że jak W7 jest ulepszoną Vistą tak W8 jest ulepszoną 7-ką. Z kolei W8.1 to ulepszona 8-ka. W10 to będzie ulepszona 8.1 z menu start i bez kafelków bo tak sobie życzą ludziska a MS się pod tym ugiął. To są fakty. To, że z twojego punktu widzenia W7 jest lepszy to ok, tak możesz sobie pisać. Z mojego punktu wdzenia W8.1 jest lepszy.

Co do stabilności W7 a W8 to już pisałem. Na tym pierwszym zdarzały mi się blue screeny a na W8/8.1 jak na razie nie doświadczyłem żadnego. To chyba też o czymś świadczy, czyż nie? Poza tym choćby sterowniki - tu także W8 pobił W7 (ja to odczułem na własnej skórze). A z nowości jakie są w W8/8.1... hmm... jest tego naprawdę cała masa...
    Nikon

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    ...
    A z nowości jakie są w W8/8.1... hmm... jest tego naprawdę cała masa...
    Czego Ci szczerze gratuluję !

ps. Pisane w 8.1 Enterprise Evaluation.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie wiem, która połowa, ale mam na laptopie dwa od dwóch wiodących na rynku firm - oba działają prawidłowo, bez ustawiania jakiejkolwiek kompatybilności.
    Zmień dostawcę - jakbyś szukał porządnego systemu to zapraszam na PW
    Dwa systemy na laptopie.
    Ty piszesz o systemach do prowadzenia działalności gospodarczej babci klozetowej

Przykładowy system - tylko ERP Epicor
    i ceny

Cały system firmy to kilkanaście dodatkowych zintegrowanych systemów, kilkadziesiąt serwerów i koszt kilku milionów dolców.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    ...
    Cały system firmy to kilkanaście dodatkowych zintegrowanych systemów, kilkadziesiąt serwerów i koszt kilku milionów dolców.
    No to jak to pogodzić z tym, że wersja Prophet jest TYLKO w na OS-y windowsowe?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Dwa systemy na laptopie.
    Ty piszesz o systemach do prowadzenia działalności gospodarczej babci klozetowej

i ceny

Synek...
    Jeden z ostatnich kontraktów mojej firmy matki, to 8 milionów...
    Złotych oczywiście ale w Polsce jesteśmy...

A zapomniał bym - ostatni - koło 12 milionów...

Swoją droga jeśli system potrzebuje kilkudziesięciu serwerów... To nawet nie komentuję
    Może i ich kilkadziesiąt jest 'u klienta' ale żaden ERP dla samego ERPa nie potrzebuje kilkudziesięciu...
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 18-10-2014 o 22:50
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Swoją droga jeśli system potrzebuje kilkudziesięciu serwerów... To nawet nie komentuję
    Może i ich kilkadziesiąt jest 'u klienta' ale żaden ERP dla samego ERPa nie potrzebuje kilkudziesięciu...

A kto pisał, że wszystko tylko do ERP.
    CRM, EPDM, EPALN, .....
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Dwa systemy na laptopie.

i ceny

A kto pisał, że wszystko tylko do ERP.
    CRM, EPDM, EPALN, .....
    Dalej twierdzę, że kilkadziesiąt to za dużo, ale ok

W każdym razie, mój ERP działa na Win 8 i na Win 8.1 perfekcyjne, jak też 'udowodniłem' babcie klozetowe używają go dość rzadko więc jak widać - da się...

(a interfejs też ma zdecydowanie przyjemniejszy niż EPICOR... a to akurat dość rzadko mogę powiedzieć, więc trafiłeś tym EPICORem idealnie ;P)
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Z mojego doświadczenia wynika, że tak do końca różowo z nowymi systemami to nie jest.
    Mam tablet Fujitsu 5112. Niestety, ani win7, ani win8 nie rozpoznaje do końca wszystkich elementów urządzenia. Akurat - bo synowi zakupiłem laptopa z win8 - aktualizowałem sobie win7 do 8, aby wiedzieć, jak i co młodemu wytłumaczyć.
    Co do szybkości działania - nie odczuwam różnicy. Może tylko win8 startuje szybciej.
    Bateria także pracuje porównywalnie.

Poza tym...mam taką drukarkę, starego Canona i9550. Sterowniki owszem oba systemy rozpoznały. Ale już programu do obsługi drukarki od Canona to udało mi się zainstalować tylko na win7. Na win8 na razie nie potrafi się uruchomić... to taka dygresja.
    Poza tym - nie widzę różnicy. Poza wyglądem.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    ... Może tylko win8 startuje szybciej.
    ...
    Wyłącz powłokę graficzną w menu rozruchowym, to i w7 dostanie kopa przy starcie.

Akurat tu w8 niczym nie zachwyca.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 16 z 140 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów