irek6311: akurat W98se było całkiem udanym systemem i wielu użytkowników długo trzymało się go kurczowo zanim przeszło na równie udany XP. Teraz wszyscy czekają na coś, co godnie zastąpi 7. Ja również...
pozdr,
kris
Szukaj
irek6311: akurat W98se było całkiem udanym systemem i wielu użytkowników długo trzymało się go kurczowo zanim przeszło na równie udany XP. Teraz wszyscy czekają na coś, co godnie zastąpi 7. Ja również...
pozdr,
kris
dlaczego nazywacie nową wersję systemu: Micorsoft X? Myślałem, że MS pod koniec 2015 wypuści Windows 10.
Tak wiem że X to też 10 ale jeżeli byłoby to bez znaczenia to MS używałby zamiennie tych oznaczeń
Cyfry arabskie, czy łacińskie w wersji przedwstępnej nie mają większego znaczenia.
Dla nazwania tego systemu w obecnej formie, cisną się na usta "łacińskie" określenie z nie całkiem parlamentarnego słownika.
ps.
Jako ciekawostkę powiem, że dziewiątkę pominięto prawdopodobnie z powodu żydowskich przesądów, gdzie cyfra 9 kojarzy się z kłamstwem.
Medice, cura te ipsum.
Tu niestety błąd bo win NT i 2000 był tym najpopularniejszym OS w każdym razie w Firmach a gracze wiadomo win 95/98
Johanan oczywiście że Firma nie zniknie ale chiński szyld przykładowo będzie
testuje ten Windows X i coraz bardziej mi się podoba ,
dysk do Laptopa wrzuciłem inny by cennych danych nie stracić jakby win x jakieś robactwo zassał z netu ,
podszkolę się w eng dzięki win x bo ma fajnego lektora (duży plus za ten dodatek)![]()
Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 04-10-2014 o 12:36
A ja, ponieważ jednak nie odkryłem w sobie cech ekshibicjonistycznych, patrzę na tę instalację z coraz to większym obrzydzeniem (!).
Medice, cura te ipsum.
Johanan mnie on intryguje bo jednak nowy OS a ty cóż musu nie masz by go używać
po to są wersje testowe by wyrobić sobie zdanie o systemie i potem kupić lub omijać szerokim łukiem![]()
No nie wiem, jeszcze nigdy nie występowałem w roli laboratoryjnej myszy i przed laptopem z zainstalowanym w10 czuję coraz to bardziej nagi, a idzie zimna jesień i może mi to nie wyjść na zdrowie.
Jeszcze keyloggera bym im wybaczył, ale manipulacje przy mikrofonie, to już przegięcie.
Medice, cura te ipsum.
Johanan PC/Laptop to nie telefon gdzie ciągle z kimś rozmawiasz
teraz trzeba wystrzegać się telefonów z nowym Windows a nie win x bo on mniej szkodliwy ,
zresztą trojany i inny syf podobnie monitorują użytkowników a jakoś nikt się tym nie przejmuje ...
masa ludzi te nafaszerowane syfem Win 7 (pirackie) instaluje i wszystko normalnie używa nawet co niektórzy w pracy ,
cóż mi tam w Laptopie nagra kamera czy mikrofon jak to mam wypięte od roku bo kabelki uszkodziłem przy zmianie matrycy ,
Bill G telepatycznie działa na tych co przeczytali te głupoty z sieci bo po kiego by nas Inwigilowali (chyba że dla zabicia czasu)![]()
Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 04-10-2014 o 13:15
No cóż, ja widzę to inaczej, tym bardziej że manipulacje mikrofonem, czy kamerą nie ograniczą się do kontrolowanych przez użytkownika momentów, np. przy połączeniach telefonicznych, tylko Bill występował tu będzie jako Wielki Brat MS, kiedy mu tylko przyjdzie taka ochota.
Dlatego, używanie systemu z tego świadomością jest dla mnie nie do przyjęcia.
Oczywiście można podjąć środki zaradcze w postaci zepsucia mikrofonu i zalepieniu kamery, ale mam wrażenie, że użytkownikom sprzętu nie do końca o to chodzi (?).![]()
Medice, cura te ipsum.
Skontaktuj się z nami