Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Domyślnie

Coś się Nigeria ponownie zaktywizowała, bo dziś dostałem maila: WE NEED YOUR ASSISTANCE.....
    o treści: Hello Sir/Madam.

I am Mr. Peter Alexandra , a representative of Exxon Mobil in London... itd

Zaoferowali mi 40% od 12,2 mln $, chyba się skuszę...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Zaoferowali mi 40% od 12,2 mln $, chyba się skuszę...
    Łee... i jeszcze pracować trzeba
    Mi kiedyś mail przyszedł o jakimś wujku z skądśtam co ma dla mnie spadek kilkanaście mln
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Gdzieś czytałem, że cały dochód Nigerii w 1/3 pochodzi z tego typu przekrętów. Nie sądzę zatem, że to jakieś studenciki nigeryjskie dorabiają sobie do studiów. Raczej to zorganizowane grupy. Aż dziw, że jeszcze nie wciągnęli w interes jakiegoś Polaka, który by im pomógł sklecić poprawnego językowo maila.
    Nie od dziś wiadomo, że białasy zaczęli cofać się w ewolucji. Może nie wszyscy, ale znaczna cześć, która daje nabierać się na takie i inne numery nie tylko nigeryjskie. Sądzę, że pierwszy lepszy 10 latek z Nigerii pasący kozy, sprzedałby 10 letniego białego, potrafiącego korzystać z komputera, uczącego się trzech języków i mającego już konto na fejsbuku itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    Co to się dzieje. Mojemu ojcu włamano się na konto Allegro (chociaż jest podejrzenie, że na maila i z niego na Allegro) i "sprzedano" z niego dwa drogie przedmioty. Dowiedział się o tym, bo otrzymał informację na maila, że coś "sprzedał". Wcześniej nic nie wiedział. Oczywiście sprawa zgłoszona do Allegro i na Policję.
    też miałem taką sytuację w zeszłym roku. Zgłosiłem na policję i o dziwo we wrześniu dostałem zawiadomienie z prokuratury we Wrocławiu, że sprawa trafiła do sądu, także nasza dzielna policja zatrzymała gościa który to zrobił i oczekuje na rozprawę .

Domyślnie

Tym razem nie przekręt brytyjski ale powiązane z rodzimym serwisem aukcyjnym. Dostałem poniższą wiadomość:
    "Witaj !!
    PayU Aktualizacja Konto Ządanie
    W odniesienie do nasz ostatni aktualizacja na płatność metoda,Który wnioskuje dostępność z VISA płatność metoda i inny karty. My niniejszym informować ty z obowiązkowe profil aktualizacja dla wszystko użytkowników, kliknij na poniższy link lub skopiuj go do paska adresowego przeglądarki (upewnij się, że nie ma spacji pomiędzy znakami). https://ssl.allegro.pl/Account-verif...g.pl&code=2740 - oczywiście link wskazuje na coś innego.

.".To aktualizacja jest wynik z współpraca między ALLEGRO i PAYU dla swój bezpieczeństwo "

Zatem uważajcie na naciągaczy. Pisane łamaną polszczyzną, więc łatwo się było zorientować ale mail w układzie i kolorach identycznych, jak oryginalny mail z allegro i gdyby nie język to można by się nabrać.
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 03-11-2014 o 19:33

Domyślnie

Jeszcze do niedawna, takie maile ,,przekręty'' przesyłało się do Allegro na adres : [email protected] Ja ostatnio dostałem ze dwadzieścia takich i podobnych maili. Kiedyś po przekazaniu takiego maila na ww adres Allegro coś tam odpowiadało. Obecnie i Allegro pod ww adresem milczy. Chyba klientów mają w czterech literach..
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Ja natomiast dostałem coś takiego:

Oczywiście na link nawet nie klikałem.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ja natomiast dostałem coś takiego:

Oczywiście na link nawet nie klikałem.
    Właśnie takie przychodziły
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

No więc sprzedajac canona 5DII

padłem chyba ofiarą próby wciągnięcia mnie w taki przekręt:

moja aukcja :
    http://allegro.pl/canon-5d2-canon-2d...780435573.html

osoba która teoretycznie kupiła ma konto na allegro od 2007 roku...

Wysłałem maila na adres podany w danych allegro
    Z informacjami ze znalazłem jeszcze dekielek i wyzwalacz na kablowy.

W odpowiedzi dostałem :
    i am winner of your kup terez.i want you to know that i have problem with PAYU and i will only transfer you the money with Bank Transfer.i want you to send the item to me in UK because am currently not in Poland and the item is needed here LONDON.i am ready to pay you the shipment fee.I have checked the shipping cost to the UK where the item is needed with EMS POCZTEX on here(http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php) and it is about 200PLN,

Here is the address below to send the item:
    Address: 61 Cambourne close to the new town
    Postcode: B6 5ER
    City of Birmingham.
    Country: United Kingdom

God Bless You..
    Greeting.

i need you to mail me your full banking details for the deposit such as

Name:
    Account Number:
    Swift Code:
    Bank Name:
    Phone Number:

so that i can make the transfer to you ..

waiting for your fast reply..

Domyślnie

Ja wystawiłem W510 za 1500 zł. Dostałem taką wiadomość (użytkownik od 2009 roku)

i am going to pay 1600pln +200pln for the shipping to UK via EMS Express mail and i am paying you with bank transfer.so send me your full bank details so that i can able able to commence with the payments to your account okay. calculate the shipment cost to UK plus item cost and also send me your full bank details for payment.

Also provide me the following details for payment:
    Full Name:
    Address:
    City:
    Zip Code:
    Swift Code :
    Phone Number:
    Bank Name:
    Bank Account Number:

Total Estimate to be sent to your account including shipping cost :
    waiting for your fast reply.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów