Ja "swojemu" oszustowi napisałem, że laptop mi się popsuł, więc nie mogę go wysłać ale w zamian mogę wysłać prawie nowego McBook Pro, tylko musi dopłacić. I już się nie odzywa.
Szukaj
Ja "swojemu" oszustowi napisałem, że laptop mi się popsuł, więc nie mogę go wysłać ale w zamian mogę wysłać prawie nowego McBook Pro, tylko musi dopłacić. I już się nie odzywa.
Z tym "naciaganym" przykladem sam mialem stycznosc, ba gdzies mam jeszcze wypisany czek, nie trafil do realizacji. Ale sie tym zainteresowalem i poczytalem o doswiadczeniach innych ludzi.
Kazda metoda jest dobra jesli jakis jej odsetek przynosi dochod naciagajacemu.
Czasem sprzedajacy jest tak ucieszony tym ze dostal dobra cene za przedmiot ze wygasza wszelakie alarmujace sygnaly.
Mail był z szepty.pl
Nie bardzo rozumiem.kwadrat-gsm
Sprawa zgłoszona do Allegro, oszust przejął kontrolę nad kontem, ale już zabezpieczyli a przynajmniej tak napisali.
D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II
Pytam, bo dostałem takiego samego maila od Paula Maxwella o treści "Jaka jest twoja najlepsza cena?" właśnie od użytkownika kwadrat-gsm, a mail był z adresu [email protected]
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Mój mail był od Kicia0403. To jakaś plaga z tymi oszustami. Jakiś tydzień temu dostałem też maila od Allegro, że moje konto jest zablokowane, żebym kliknął w link i zalogował się, zdziwiło mnie to bo nie miałem żadnych problemów a do tego mail był z adresu powiadomienias.allegro, to "s" na końcu jakoś mi nie pasowało. Wugooglowałem, że faktycznie dużo ludzi dostaje takie maile, oczywiście z wirusem w gratisie.
D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II
Co to się dzieje. Mojemu ojcu włamano się na konto Allegro (chociaż jest podejrzenie, że na maila i z niego na Allegro) i "sprzedano" z niego dwa drogie przedmioty. Dowiedział się o tym, bo otrzymał informację na maila, że coś "sprzedał". Wcześniej nic nie wiedział. Oczywiście sprawa zgłoszona do Allegro i na Policję.
Kobieta z Sonnarem też może
Gdzieś czytałem, że cały dochód Nigerii w 1/3 pochodzi z tego typu przekrętów. Nie sądzę zatem, że to jakieś studenciki nigeryjskie dorabiają sobie do studiów. Raczej to zorganizowane grupy. Aż dziw, że jeszcze nie wciągnęli w interes jakiegoś Polaka, który by im pomógł sklecić poprawnego językowo maila.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami