Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Domyślnie

Ja "swojemu" oszustowi napisałem, że laptop mi się popsuł, więc nie mogę go wysłać ale w zamian mogę wysłać prawie nowego McBook Pro, tylko musi dopłacić. I już się nie odzywa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filemoon Zobacz posta
    Czek jest na 10 tys kwota literkami tez. Idziesz do banku i realizujesz i czesto dostajesz to 10 tys, po czym nastepuje cofniecie czeku (nieautoryzowane uzycie) a ty jak wyslales "nadwyzke" WU to masz cieplo. Jak nie wyslales to jestes na 0.

Klarowne?

Tutaj grozne jest to ze kasa sie na koncie pojawia i z niej "oddajesz nadwyzke".
    troche dziwne, bo kilka czekow realizowalem i faktycznie pieniadze pojawiaja sie na koncie (widac wieksze saldo) ale niestety ich nie mozna tknac do momentu autoryzacji czeku, co trwa ok tygodnia.
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Z tym "naciaganym" przykladem sam mialem stycznosc, ba gdzies mam jeszcze wypisany czek , nie trafil do realizacji. Ale sie tym zainteresowalem i poczytalem o doswiadczeniach innych ludzi.

Kazda metoda jest dobra jesli jakis jej odsetek przynosi dochod naciagajacemu.

Czasem sprzedajacy jest tak ucieszony tym ze dostal dobra cene za przedmiot ze wygasza wszelakie alarmujace sygnaly.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasin Zobacz posta
    Dostałem dziś znów zapytanie o przedmiot od użytkownika ze sporą liczbą komentarzy z zapytaniem "Jaka jest twoja najlepsza cena?", dla mnie to trochę dziwne, bo normalny polak by tak nie sformułował pytania, jak to rozumieć, włamują się na czyjeś konta?

Edit:
    Już znalazłem coś o tym pytającym, to niejaki pan Paul Maxwell, jeden z oszustów nigeryjskich.
    kwadrat-gsm a mail z domeny 10g.pl?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Mail był z szepty.pl
    kwadrat-gsm
    Nie bardzo rozumiem.

Sprawa zgłoszona do Allegro, oszust przejął kontrolę nad kontem, ale już zabezpieczyli a przynajmniej tak napisali.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jasin Zobacz posta
    Mail był z szepty.pl
    Nie bardzo rozumiem.

Sprawa zgłoszona do Allegro, oszust przejął kontrolę nad kontem, ale już zabezpieczyli a przynajmniej tak napisali.
    Pytam, bo dostałem takiego samego maila od Paula Maxwella o treści "Jaka jest twoja najlepsza cena?" właśnie od użytkownika kwadrat-gsm, a mail był z adresu [email protected]
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Mój mail był od Kicia0403. To jakaś plaga z tymi oszustami. Jakiś tydzień temu dostałem też maila od Allegro, że moje konto jest zablokowane, żebym kliknął w link i zalogował się, zdziwiło mnie to bo nie miałem żadnych problemów a do tego mail był z adresu powiadomienias.allegro, to "s" na końcu jakoś mi nie pasowało. Wugooglowałem, że faktycznie dużo ludzi dostaje takie maile, oczywiście z wirusem w gratisie.
    D300, F90x, F401: S17-50, N70-210/4, N35-105
    Praktica MTL 5B, MTL 3 : Helios 44m-4, Revuenon 135 2.8. Pentor 28 2.8, Domiplan 50 2.8
    Zorka 4, Fied 5, Smiena Symbol, Lubitel 166 U, Agfa Isolette II

Domyślnie

Co to się dzieje. Mojemu ojcu włamano się na konto Allegro (chociaż jest podejrzenie, że na maila i z niego na Allegro) i "sprzedano" z niego dwa drogie przedmioty. Dowiedział się o tym, bo otrzymał informację na maila, że coś "sprzedał". Wcześniej nic nie wiedział. Oczywiście sprawa zgłoszona do Allegro i na Policję.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Gdzieś czytałem, że cały dochód Nigerii w 1/3 pochodzi z tego typu przekrętów. Nie sądzę zatem, że to jakieś studenciki nigeryjskie dorabiają sobie do studiów. Raczej to zorganizowane grupy. Aż dziw, że jeszcze nie wciągnęli w interes jakiegoś Polaka, który by im pomógł sklecić poprawnego językowo maila.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Gdzieś czytałem, że cały dochód Nigerii w 1/3 pochodzi z tego typu przekrętów.
    Wybacz, ale ta statystyka wygląda dokładnie jak to zdanie...
    cały (dochód) w 1/3 pochodzi
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów