Właśnie jakiś gościu próbuje mnie wrobić w przekręt brytyjski (nigeryjski) i zastanawiam się czy jest sens się z nim drażnić czy od razu skończyć dyskusję? A może gdzieś go zgłosić?
Szukaj
Właśnie jakiś gościu próbuje mnie wrobić w przekręt brytyjski (nigeryjski) i zastanawiam się czy jest sens się z nim drażnić czy od razu skończyć dyskusję? A może gdzieś go zgłosić?
Masz czas, to baw się dobrze.
A zgłosić można .......właśnie na na forum.![]()
Ciekawa rzecz, a możesz przyblizyć sytuację bo jestem nie w temacie. O co chodzi z tymi przekrętami?
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
- Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.
Jak sprzedajesz coś na powiedzmy rodzimym portalu aukcyjnym (raczej droższy sprzęt niż tańszy) to zgłasza się jakiś swieżak i chce żebyś mu wysłał towar do UK. Zgadza się w zasadzie na dowolną cenę i prosi o podanie danych do przelewu. Po ich otrzymaniu wysyła fikcyjny dokument potwierdzający wykonanie przelewu z Money Transfer czy innego i prosi o pośpiech bo wakacje/ślub czy inne. Jak na podstawie tego potwierdzenia wyślesz towar to nie zobaczysz więcej ani towaru ani pieniędzy.
Ja zawsze podaje numer konta i wysyłam fikcyjny numer paczki.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Ja dostałem coś takiego, jak się spytałem skąd jest dokładnie, bo mam znajomego w UK, który by mu dostarczył aparat
Później spytałem czy zna Micheala Olabode, bo on też jest z Agege, co więcej mieszka pod tym samym adresemi am from the Uk and i want to send the item to my pastor in Nigeria
Shipping Address is
Full Name:BABATUNDE BOLAJI
Address:4,AMODU STREET
City:AGEGE
State:LAGOS
Zip Code:23401
Country:NIGERIAniestety wtedy kontakt się urwał
Teraz jak dostaję takie maile to nie chce mi się odpowiadać. Często jednak spotykam się, że pada stwierdzenie, że to dla pastora, lub wręcz w nicku jest "pastor".
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 06-10-2014 o 17:21
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Skontaktuj się z nami