Close

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Domyślnie Przekręt brytyjski

Właśnie jakiś gościu próbuje mnie wrobić w przekręt brytyjski (nigeryjski) i zastanawiam się czy jest sens się z nim drażnić czy od razu skończyć dyskusję? A może gdzieś go zgłosić?

Domyślnie

Masz czas, to baw się dobrze.
    A zgłosić można .......właśnie na na forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Właśnie jakiś gościu próbuje mnie wrobić w przekręt brytyjski (nigeryjski) i zastanawiam się czy jest sens się z nim drażnić czy od razu skończyć dyskusję? A może gdzieś go zgłosić?
    Czy w adresie mailowym występuje słowo pastor?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Czy w adresie mailowym występuje słowo pastor?
    Nie pastor, ale domena to dobrytata

Domyślnie

Ciekawa rzecz, a możesz przyblizyć sytuację bo jestem nie w temacie. O co chodzi z tymi przekrętami?
    Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
    - Czesć! Kto to?
    - To mój syn. Janek.
    - Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.

Domyślnie

Jak sprzedajesz coś na powiedzmy rodzimym portalu aukcyjnym (raczej droższy sprzęt niż tańszy) to zgłasza się jakiś swieżak i chce żebyś mu wysłał towar do UK. Zgadza się w zasadzie na dowolną cenę i prosi o podanie danych do przelewu. Po ich otrzymaniu wysyła fikcyjny dokument potwierdzający wykonanie przelewu z Money Transfer czy innego i prosi o pośpiech bo wakacje/ślub czy inne. Jak na podstawie tego potwierdzenia wyślesz towar to nie zobaczysz więcej ani towaru ani pieniędzy.

Domyślnie

Ja zawsze podaje numer konta i wysyłam fikcyjny numer paczki.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    w sumie kiedys mozna by sie zrzucic na jakiegos dobrego smierdziela aktywujacaego sie po otwarciu paczki i wyslac delikwentowi jakby nie mogl sam ze soba wytrzymac przez tydzien to moze by mu przeszlo mataczenie :P
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    To całkiem dobry pomysł. Przecież zawsze można się pomylić. ropusz, podrzuć na pw nagłówek e-maila od tego gościa.

Domyślnie

Ja dostałem coś takiego, jak się spytałem skąd jest dokładnie, bo mam znajomego w UK, który by mu dostarczył aparat

i am from the Uk and i want to send the item to my pastor in Nigeria

Shipping Address is

Full Name:BABATUNDE BOLAJI
    Address:4,AMODU STREET
    City:AGEGE
    State:LAGOS
    Zip Code:23401
    Country:NIGERIA
    Później spytałem czy zna Micheala Olabode, bo on też jest z Agege, co więcej mieszka pod tym samym adresem niestety wtedy kontakt się urwał

Teraz jak dostaję takie maile to nie chce mi się odpowiadać. Często jednak spotykam się, że pada stwierdzenie, że to dla pastora, lub wręcz w nicku jest "pastor".
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 06-10-2014 o 17:21
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów