To ja też dołączę do tych "pechowców". U mnie z N24-70/2.8, N105/VR, i N500/4 VR też nie ma problemów, a najbardziej podoba mi się obraz ze stałek.
Szukaj
To ja też dołączę do tych "pechowców". U mnie z N24-70/2.8, N105/VR, i N500/4 VR też nie ma problemów, a najbardziej podoba mi się obraz ze stałek.
no to i ja się pochwale,D800 24-70mm tez bez problemów, pozdrawiam
D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600
a ja mialem problemy z D800 + 24-70mm
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Witam!
Dużo się rozczytuję na Tym forum od kilku lat i sporo ciekawych informacji się dowiedziałem.
Zastanawiam się czy jak czyta się taki temat to problemy same wskakują do aparatu)) Ale do rzeczy
Też mam podobny problem z D800. Od kilku dni mam sigmę 50 1.4 (zwykłą nie Art) i nie trafia w punkt. Mikroregulacja na -20 i jeszcze trochę brakuje. Pomyślałem, że wyślę puszkę z obiektywem do sigmy na regulację i będzie ok. Ale podpiąłem N24-70 i to samo - mikroregulacja na -20 i to samo co z Sigmą. Mam D800 od roku, na początku wszystko było ok a od jakiegoś czasu zdjęcia jakby coraz mniej ostre, ale nie dało mi to do myślenia. Dopiero po podpięciu Sigmy coś mi przestało grać i porobiłem testy- masakra, bo nawet regulacja w puszce nie pomaga. i nie ma znaczenia czy punkt centralny czy boczny. Wcześniej miałem przez 6 lat D300 i nigdy nie miałem żadnych problemów- o co chodzi z tym D800. I co teraz?
Co zrobisz... oddasz na kalibrację, oczekując na efekty będziesz odmawiał zdrowaśkiJak się uda za pierwszym razem skalibrują Ci poprawnie bez żadnych przygód i będziesz szczęśliwy
Pytanie rozwojowe w tej sytuacji brzmi-jak długo? Ile masz już przebiegu w D800? Wszystkie informacje na forach trzeba przesiać i wyciągnąć wnioski samemu... a niektórzy te "wnioski" powyceniali od 6000 w górę na alle
Smutne ale niestety prawdziwe. Życzę pomyślnego rozwiązania problemu i pięknego światełka przed obiektywem!
![]()
Yorgo 13... Miałem to samo z moją puchą. Po pół roku użytkowania coś się jakby totalnie rozjechało. Mikroregulacja na końcu skali zaczynała dawać jakieś efekty. Pojechałem z aparatem do serwisu. W moim przypadku udało się za pierwszym razem. Potem wszytskie szkła z zakresu od 14 do 400mm pracowały już super. Minął już spory okres od tego zdarzenia (ze dwa lata) i na razie wydaje mi się, że wszysko gra. Ale chyba z czystej ciekawości znowu pobawię się w testy tabelkowe![]()
FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.
jorgo13, jest bardzo proste rozwiązanie Twojego problemu (wielu innych użytkowników D800 również). Sprzedaj swój D800 i kup D810 hehehe. Oczywiście to jest ponury żart z mojej strony, mam nadzieję, że się nie obrażasz.
Nie wiem w czym problem. Przez głupią usterkę naprawianą dla niektórych od ręki (NPS) sprzedawać aparat? Dać do serwisu i to tyle.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami