Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 55

Domyślnie

To ja też dołączę do tych "pechowców". U mnie z N24-70/2.8, N105/VR, i N500/4 VR też nie ma problemów, a najbardziej podoba mi się obraz ze stałek .

Domyślnie

no to i ja się pochwale,D800 24-70mm tez bez problemów, pozdrawiam
    D800 , D810 N 50/1.8|N 14-24 |N 24-70 | N 70-200VRII | Zenitar 16 fish | SB910,SB600

Domyślnie

a ja mialem problemy z D800 + 24-70mm
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    igsux3, ty piszesz o skomplikowanych układach sportowców, a ja o zwykłej grupówce. AF w D7100 ciągle myszkuje i muszę robić serię 4 x 6 zdjęć, aby udało się coś wybrać. Tak, 24 zdjęcia grupowe jednej pozy. Strzelam jak debil i tłumaczę, że ktoś miał oczy zamknięte.
    Ja już olałem ten temat, tzn. i tak publikuję tylko do neta max 900x600 więcej wiele błędów po prostu nie widać, ale nikt mi nie wciśnie kitu, że m.in. D7100 (D800 nie miałem) ma super układ AF. Gówno, i tyle w temacie.
    Troszkę mnie załamujesz AF-em D7100 bo właśnie myślę nad przesiadką z D300 (w którym akurat Af jest ok)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzidch Zobacz posta
    Troszkę mnie załamujesz AF-em D7100 bo właśnie myślę nad przesiadką z D300 (w którym akurat Af jest ok)
    Trochę dystansu do tego co pisze kolega docxxx.

Domyślnie

Witam!
    Dużo się rozczytuję na Tym forum od kilku lat i sporo ciekawych informacji się dowiedziałem.
    Zastanawiam się czy jak czyta się taki temat to problemy same wskakują do aparatu)) Ale do rzeczy
    Też mam podobny problem z D800. Od kilku dni mam sigmę 50 1.4 (zwykłą nie Art) i nie trafia w punkt. Mikroregulacja na -20 i jeszcze trochę brakuje. Pomyślałem, że wyślę puszkę z obiektywem do sigmy na regulację i będzie ok. Ale podpiąłem N24-70 i to samo - mikroregulacja na -20 i to samo co z Sigmą. Mam D800 od roku, na początku wszystko było ok a od jakiegoś czasu zdjęcia jakby coraz mniej ostre, ale nie dało mi to do myślenia. Dopiero po podpięciu Sigmy coś mi przestało grać i porobiłem testy- masakra, bo nawet regulacja w puszce nie pomaga. i nie ma znaczenia czy punkt centralny czy boczny. Wcześniej miałem przez 6 lat D300 i nigdy nie miałem żadnych problemów- o co chodzi z tym D800. I co teraz?

Domyślnie

Co zrobisz... oddasz na kalibrację, oczekując na efekty będziesz odmawiał zdrowaśkiJak się uda za pierwszym razem skalibrują Ci poprawnie bez żadnych przygód i będziesz szczęśliwyPytanie rozwojowe w tej sytuacji brzmi-jak długo? Ile masz już przebiegu w D800? Wszystkie informacje na forach trzeba przesiać i wyciągnąć wnioski samemu... a niektórzy te "wnioski" powyceniali od 6000 w górę na alle Smutne ale niestety prawdziwe. Życzę pomyślnego rozwiązania problemu i pięknego światełka przed obiektywem!
    blog|fejsbuk|flickr
    Z6II|20|35|50|85|500

Domyślnie

Yorgo 13... Miałem to samo z moją puchą. Po pół roku użytkowania coś się jakby totalnie rozjechało. Mikroregulacja na końcu skali zaczynała dawać jakieś efekty. Pojechałem z aparatem do serwisu. W moim przypadku udało się za pierwszym razem. Potem wszytskie szkła z zakresu od 14 do 400mm pracowały już super. Minął już spory okres od tego zdarzenia (ze dwa lata) i na razie wydaje mi się, że wszysko gra. Ale chyba z czystej ciekawości znowu pobawię się w testy tabelkowe
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

jorgo13, jest bardzo proste rozwiązanie Twojego problemu (wielu innych użytkowników D800 również). Sprzedaj swój D800 i kup D810 hehehe. Oczywiście to jest ponury żart z mojej strony, mam nadzieję, że się nie obrażasz.

Domyślnie

Nie wiem w czym problem. Przez głupią usterkę naprawianą dla niektórych od ręki (NPS) sprzedawać aparat? Dać do serwisu i to tyle.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów