Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie wiem w czym problem. Przez głupią usterkę naprawianą dla niektórych od ręki (NPS) sprzedawać aparat? Dać do serwisu i to tyle.
    Dokładnie jak napisał Jacek. Kiedy kolegom forumowiczom padnie wtrysk albo sonda lambda to też od razu sprzedajecie samochód za bezcen i kupujecie droższy ? Spoookojnie ...
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

W sumie to dość szybko się AF rozregulował bo mam zrobione ok. 8500 klatek. Pytanie takie, czy lepiej jest wysłać bezpośrednio do serwisu czy zawieźć do sklepu i niech oni wysyłają? Za 11 dni mam ślub do zrobienia i musiałbym mieć aparat z powrotem, z drugiej strony z walniętym AF też niewiele poradzę na ślubie a drugiego korpusu niestety brak.

Domyślnie

W 11 dni żadna forma wysyłki nie wchodzi w grę. Musisz się dogadać z serwisem i pojechać tam osobiście, moim zdaniem.

Domyślnie

Od kiedy rozregulowujący się samoczynnie af naprawiają skutecznie w serwisie NIKONa?
    Fatman miał ten sam problem i nic z tym nie zrobili po kilkukrotnym serwisowaniu.
    .........

Domyślnie

Mi zrobili. Na razie od serwisowania zrobiłem kilkanascie tys zdjęc i AF jest tak jak powinien.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dzisiaj oddaję aparat do serwisu (o Zdrowaś Maryjo) ale przez sklep-przynajmniej potwierdzą że z zewnątrz nie ma żadnych uszkodzeń. A do tego sprawdziłem stan matrycy i okazało się że są jakieś paskudne plamy. Nie jest to kurz ani pyły bo dmuchałem gruszką i nic to nie dało. Sami zobaczcie.

Domyślnie

No to po około 4 tygodniach mój d800 wrócił z serisu. Napisali tak:
    1. Wymiana płyty elektroniki cyfrowej. Regulacja i test.
    2. Regulacja systemu autufocusa zgodnie ze specyfikacją producenta.
    Szybki test i okazuje sie , że nic k...a nie zrobili, bo jest jak było.
    Może poradzicie co w tej sytuacji rozsądnie zrobic, czy od razu mam składać papiery do prawnika? Bo na darmozjadow czasu nie chce mi się tracić a zlecenia przelatują miedzy palcami.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yorgo13 Zobacz posta
    Może poradzicie co w tej sytuacji rozsądnie zrobic, czy od razu mam składać papiery do prawnika? Bo na darmozjadow czasu nie chce mi się tracić a zlecenia przelatują miedzy palcami.
    Pokaż ten test wraz z zachowanym exifem.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yorgo13 Zobacz posta
    Witamy w PL Jak slac to tylko do Szanghaju

Domyślnie

W konsekwencji po zrobieniu większej ilości zdjęć wychodzi na to, że wszystko jest ok. Rzeczywiście przy pierwszych testach część zdjęć wyszła kiepsko (ostrość wyszła sporo przed punktem) i tego się kurczowo trzymałem. Także przepraszam za mój poprzedni napisany w pierwszych emocjach post. Panowie w serwisie spisali się. Matryca też została wyczyszczona.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów